دکتر علی نقره کار - متخصص درد

علائم سیاتیک

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]آدرس وب سایت : www.dr-noghrekar.ir
آدرس مطب : تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، ساختمان مرکزی پزشکان،طبقه اول تلفن مطب : 88670088 - 021
آنچه در این مطلب میخوانید

درد سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک چیست؟
همان درد کمری است که به دلیل اشکال در عصب سیاتیک ایجاد می شود.عصب سیاتیک عصب بزرگی است که از قسمت تحتانی کمر به سمت پاها می رود. وقتی به آن صدمه یا فشاری وارد می شود موجب درد در ناحیه ی تحتانی کمر شده که به لگن، باسن و پاها انتشار می یابد. بالغ بر ۹۵ درصد دردهای سیاتیک بدون جراحی باز بهبود می یابد.

علائم درد سیاتیک :

علائم درد سیاتیک:
از شایع ترین علائم سیاتیک درد تحتانی ناحیه ی کمر است که به لگن، باسن، یک و یا هر دو پا انتشار می یابد. معمولا درد به یک پا انتشار دارد و با نشستن ، سرفه و عطسه بدتر می شود.گاهی هم بیمار در پاها احساس کرختی، ضعف و مورمور می کند. معمولا علائم به طور ناگهانی بروز کرده و می توانند طی روزها وهفته ها بیمار را درگیر کنند.

درد سیاتیک یا کمردردهایی با علل دیگر ؟

درد سیاتیک یا کمردردهایی با علل دیگر؟
بالغ بر ۸۵ درصد از افراد در طول زندگی خود انواعی از کمردرد را تجربه می کنند. اما این کمردردها همیشه به دلیل درگیری عصب سیاتیک نیست. در بسیاری از موارد احساس درد کمر نتیجه ی اسپاسم عضلانیست. دردهای سیایتک دردهای انتشاری از ناحیه کمر و پاها هستند که حتی خود را به شکل گرفتگی عضلات پا نشان می دهند و برای روزها بیمار از این درد رنج می برد.

صفحه اینستاگرام دکتر نقره کار

چه کسانی در معرض ابتلا به دردهای سیاتیکی هستند ؟

چه کسانی در معرض ابتلا به دردهای سیاتیکی هستند؟
سنین شایع ابتلا به درد سیاتیکی سنین ۳۰ تا ۵۰ سال است. زنان در طول زندگی خود به دلیل بارداری و فشار رحم به عصب سیاتیک احتمال ابتلای بیشتری به دردهای سیاتیک دارند. دلایل دیگر ایجاد درد سیاتیک شامل بیرون زدگی دیسک و تغییرات تخریبی مفاصل می باشند.

فتق دیسک :

علل:: فتق دیسک:
شایع ترین علت سیاتیک ، فتق یا بیرون زدگی دیسک کمر می باشد. دیسک، مانند بالشتکی میان مهره های شما قرار دارد این دیسکها با افزایش سن ضعیف تر شده و مستعد آسیب هستند.گاهی اوقات قسمت مرکزی دیسک که قوام ژله ای دارد به سمت لایه ی خارجی دیسک فشار وارد کرده و طبیعتأ موجب فشار به ریشه های عصبی سیاتیک می گردد. از هر ۵۰ نفر یک نفر در طول زندگی خود دچار بیرون زدگی دیسک میشود و بالغ بر یک چهارم آنها مبتلا به درد سیاتیک شده که شش هفته به طول می انجامد.

تنگی کانال نخاعی :

علل::تنگی کانال نخاعی:
تغییرات فرسایشی و تخریبی مهره ها می تواند موجب تنگی کانال نخاعی شده که به اصطلاح به آن تنگی کانال می گویند .این تنگی موجب فشار به عصب های سیاتیک می شود. تنگی کانال در سنین بالای ۶۰ سال شیوع بیشتری دارد.

تومورهای نخاعی :

علل:: تومورهای نخاعی:
در موارد بسیاری درد سیاتیک می تواند به دلیل رشد تومور داخل یا اطراف طناب نخاعی یا عصب سیاتیک باشد. وقتی تومور رشد می کند ممکن است بر روی اعصابی که از نخاع نشات می گیرند فشار وارد کند.

سندروم پیریفورمیس :

علل:: سندروم پیریفورمیس:
پیریفورمیس عضله ایست که در عمق باسن قرار دارد. این عضله از ناحیه ی کمر شروع شده و تا استخوان ران ادامه دارد و به طور مستقیم از روی عصب سیاتیک می گذرد. اگر این عضله دچار گرفتگی یا اسپاسم شود می تواند بر روی عصب سیاتیک فشار وارد کرده و موجب درد سیاتیک گردد. سندروم پیریفورمیس در زنان نسبت به مردان شیوع بیشتری دارد.

کیف جیبی می تواند موجب سندروم پیریفورمیس شود :

علل:: کیف جیبی می تواند موجب سندروم پیریفورمیس شود:
شاید شما به خیلی چیزهایی که موجب درد کمر می شوند آگاهی نداشته باشید. مثلا قرار دادن کیفی جیبی در جیب پشت شلوار موجب ایجاد سندروم پیریفورمیس می شود. این فشار مزمن روی عضله ی پیریفورمیس به دلیل فشار کیف در جیب عقب موجب آسیب رسیدن به عصب سیاتیک می شود. شما می توانید با قرار دادن کیف جیبی خود در جیب جلو از بروز این مشکل جلوگیری کنید.

التهاب مفصل ساکروایلیاک ( مفصل لگنی ) :

علل:: التهاب مفصل ساکروایلیاک (مفصل لگنی) :
این مفصل در محل اتصال کمر به لگن قرار دارد که می تواند موجب درد در باسن ها و قسمت تحتانی کمر شود که به یک یا هر دو پا تیر می کشد. درد ممکن است با ایستادن یا بالا رفتن از پله ها بیشتر شود. التهاب مفصل ساکروایلیاک می تواند به دلایل مختلفی از جمله آرتریت، ضربه، حاملگی یا عفونت باشد.

ضربه یا عفونت :

علل:: ضربه یا عفونت:
از علل دیگر درد سیاتیک شامل التهاب عضله، عفونت یا ضربه از قبیل شکستگی مهره ها باشد. به طور کلی هر حالتی که عصب سیاتیک را تحریک کند یا فشاری به آن وارد آورد میتواند علت ایجاد درد عصب سیاتیک باشد. در بعضی از موارد هیچ دلیلی برای ایجاد درد سیاتیک تشخیص داده نمیشود.

تشخیص درد سیاتیک معاینه :

تشخیص درد سیاتیک – معاینه:
برای تشخیص اینکه شما درد سیاتیک دارید یا نه ابتدا پزشک شما سوالاتی راجع به چگونه شروع شدن و محل دقیق درد می پرسد. سپس پزشک از شما می خواهد روی پنجه ها و سپس روی پاشنه ی پایتان راه بروید، یا پای خود را بدون اینکه زانوهایتان خم شود بالا بیاورید. این تست های عضلانی یا تست های دیگر به پزشک شما در تشخیص دردهای سیاتیکی از دردهای غیرسیاتیکی کمک می کند.

تشخیص درد سیاتیک تصویربرداری( MRI ) :

 تشخیص درد سیاتیک – تصویربرداری(MRI):
ممکن است پزشکتان دستور اقدامات تصویر برداری، از جمله MRI را بدهد تا اطلاعات دقیقتری درباره ی محل و تحریک عصب سیاتیک بدست بیاورد. MRI می تواند طرز قرارگیری دیسک های بین مهره ای، تاندون ها و عضلات را نشان دهد. سی تی اسکن نیز با تزریق ماده ی رنگی می تواند اطلاعات مفیدی درباره ی نخاع و اعصاب اطراف نخاعی به پزشک بدهد. تعیین علت تحریک عصب سیاتیک در انتخاب نوع درمان بسیار کمک کننده است. عکس ساده کمر فقط می تواند بیماریهای استخوانی کمر را نشان دهد و قادر نیست که درگیری های عصبی و عضلانی را به پزشک نشان دهد. بنابراین در این موارد عکس ساده ی کمر زیاد کمک کننده نیست.

عوارض ناشی از درگیری عصب سیاتیک :

عوارض ناشی از درگیری عصب سیاتیک:
اگر شما دچار بی اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع شدیدسریعا با پزشکتان تماس بگیرید. بروز بی اختیاری در کنترل ادرار و مدفوع یک اورژانس پزشکی است و احتیاج به عمل جراحی فوری برای جلوگیری از آسیب دائمی به نخاع دارد.

درمان درد سیاتیک گرما و سرما :

درمان درد سیاتیک – گرما و سرما:
برای کاهش درد سیاتیک در منزل راههایی وجود دارد که از جمله گرم کردن با یک بالشتک گرم و سرد کردن با یک کیسه ی یخ میباشد که می تواند مفید باشد. گرما یا سرما را هر دو ساعت برای تقریبا ۲۰ دقیقه به کار ببرید.

درمان درد سیاتیک دارو درمانی :

درمان درد سیاتیک – دارو درمانی:
اغلب مسکن ها می توانند بهبود موقتی ای در درمان درد سیاتیک ایجاد کنند. استامینوفن و داروهایی از قبیل آسپرین ایبوپروفن ناپروکسن می توانند مفید باشد. ممکن است پزشک شما استرویید داخل عضلانی نیز تجویز کند که می تواند در بهبود موقت درد موثر باشد.

درمان درد سیاتیک فعالیت و ورزشهای کششی :

درمان درد سیاتیک – فعالیت و ورزشهای کششی:
سعی کنید در زمان بهبودی نسبی درد سیاتیک فعالیت کنید. حرکت و فعالیت می تواند به کاهش التهاب و درد شما کمک کند (بر خلاف نظریه قدیمی استراحت طولانی مدت).فیزیوتراپیست می تواند به شما نشان دهد که چگونه به آرامی عضلات هامسترینگ و کمری خود را با ورزش های کششی تقویت کنید. بسته به وضعیت و علت درد سیاتیک، ممکن است انجام برخی از ورزش ها برای شما ممنوع باشد. ممکن است پزشک، پیاده روی کوتاه مدت را به شما توصیه کند.

درمان درد سیاتیک اقدامات مداخله ای درد :

درمان درد سیاتیک – اقدامات مداخله ای درد:
در بسیاری از موارد پزشک شما تزریق استرویید را در اطراف نخاع یا ریشه های عصب سیاتیک توصیه می کند که این کار موجب می شود که دارو مستقیما بر روی عصب سیاتیک قرار گیرد و بیشترین اثر را با کمترین میزان دارو در کاهش درد سیاتیک دارد.

درمان درد سیاتیک جراحی :

درمان درد سیاتیک – جراحی :
اگر بیرون زدگی دیسک، علت درد سیاتیک باشد و ۴ تا ۶ هفته با وجود انجام اقدامات گفته شده قبلی بهبود نیابد ممکن است نیاز به جراحی باشد که به دو روش بسته (با کمک لیزر اوزون و بدون بیهوشی و برش جراحی) و جراحی باز انجام می شود. در هر دو روش با درمان قسمت بیرون زده ی دیسک، فشار از روی عصب سیاتیک برداشته می شود و درد بیمار بهبود می یابد.

بازتوانی عصب سیاتیک :

بازتوانی عصب سیاتیک:
به طور کل بعد از جراحی های کمر برای ماه ها نباید رانندگی کنید، نباید وسیله ی سنگینی را بلند کنید، نباید به جلو خم شوید. پزشک شما ممکن است برای شما فیزیوتراپی تجویز کند که به افزایش قدرت عضلات کمرتان کمک می کند. بعد از تکمیل بهبودی این شانس عالی برای شما وجود دارد که به زندگی عادی و فعالیت های معمول خود بازگردید.

درمان های مکمل :

درمان های مکمل:

یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود این شرایط بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

نوار عصب و عضله؛ کاربرد و نحوه آمادگی

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

نحوه یاری والدین برای بهبود اعتماد به نفس به کودکان

لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

مشاوره با زوجهای نابارور

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

آنچه در مورد موهای چرب بايد بدانید

دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]

بوتاکس میگرن چیست؟

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

بررسی علت و روش های درمان زانو درد

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

آموزش مسایل جنسی به کودکان

دکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]

آسیب های ورزشی در دوچرخه سواری

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

نکات ساده برای مراقبت از پستان ها

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت