شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

بررسی انواع بیماری های پوستی زنانه

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

زنان در معرض خطر چه بیماری های پوستی قرار میگیرند آن ها از چه عارضه هایی رنج میبرند و در معرض چه بیماری های پوستی قراردارند ؟جوش، آکنه ، روزاسه ،لکه های بارداری ،تعریق زیاد ،التهابات پوستی دیگر مشکلات سلامت پوست بانوان را تهدید میکنید .

آنچه در این مطلب میخوانید

چرا جوش می زنید ؟
جوش ها علل مختلفی دارند و درمان هر کدام هم راه حل خاصی دارد. بنابراین بهتر است اول علت بروز جوش صورت خود را پیدا کنید. به اعتقاد دکتر هادلی کینگ، متخصص پوست بیمارستان پرزیبلترین نیویورک گاهی اوقات بالا و پایین شدن هورمونی اصلی ترین علت بروز آکنه در زنان است. عوامل ژنتیکی یا پوست های چرب هم می تواند سرمنشای بروز جوش های پوستی باشد. یکی دیگر از علل بروز آکنه، سندروم کیست های تخمدانی است که سبب افزایش هورمون های زنانه و به دنبال آن ایجاد جوش در صورت می شود. پس نمی توانیم همه جوش ها را با همان روش درمانی جوش های جوانی مداوا کنیم.

چطور درمانش کنید ؟
برای درمان آکنه های ناشی از تغییرات هورمونی باید ابتدا با تنظیم ترشح هورمون ها از بروز ضایعات پوستی جلوگیری کرد و پس از آن باید با مشورت و کمک متخصص پوست آسیب های پوستی را درمان نمود . پس از شناسایی و در صورت نیاز، برطرف کردن علت جوش و آکنه های پوستی خود، می توانید از روش های درمانی که نیازی به نسخه پزشک ندارند برای پاک سازی پوست تان استفاده کنید. قبل از هر چیز یادتان باشد از مرطوب کننده های غیر روغنی و محصولات آرایشی غیرکمودوژنیک non-comedogenic استفاده کنید تا کمتر دچار آسیب های پوستی این چنینی شوید.

سراغ چه محصولاتی بروید ؟
یکی از بهترین روش های درمان جوش های چرکی استفاده از محصولات حاوی بنزیل پراکسید است که باکتری تشکیل دهنده جوش های چرکی را از بین می برند؛ زنان باردار به جای استفاده از بنزیل پراکسید بهتر است از کرم های موضعی آزلائیک اسید استفاده کنند. محصولات حاوی سالسیلیک اسید هم برای برداشتن سلول های مرده از روی پوست، قبل از آن که تجمع آن ها سبب حساس شدن پوست و آسیب آن شود، مفید هستند. اگر پوست شما دچار آکنه و جوش های چرکی می شود، به یاد داشته باشید که هرگز روی آن ها را نکنید. در این مواقع توصیه می کنیم حتما به متخصص پوست مراجعه کنید، اگر وضعیت آکنه به گونه ای باشد که باید برداشته یا پاک شود، متخصص پوست می تواند با تزریق کورتن به بهبود آن کمک کند. بعد از برداشته شدن لایه روی جوش، کرم های حاوی بنزیل پراکسید به ترمیم پوست آسیب دیده بسیار کمک می کنند. هرگز فریب تبلیغ داروهای بسیار قوی یا تبلیغ هایی که می گویند: «بهترین داروی ضد جوش» را نخورید. یادتان باشد به مرور زمان از میزان چربی پوست کاسته می شود و پوست یک فرد 35 ساله به مراتب چربی کمتری نسبت به یک فرد 16ساله دارد؛ بنابراین ممکن است داروهای ضد جوش جوانی، در فرد 35ساله التهاب و ضایعه پوستی ایجاد کنند.

چرا لکه های بارداری ظاهر می شوند ؟
ملاسما همان «ماسک بارداری» است که در زنان باردار به علت ازدیاد هورمون های زنانه ایجاد می شود. درواقع با افزایش هورمون های زنانه، سلول های مخصوص رنگدانه سازی پوست را مجبور می کنند تا به رنگ پوست بیفزایند که با شکل معمول رنگ گرفتن پوست فرق دارد. این عارضه که در زنان آسیایی (چه شرق آسیا و چه خاورمیانه) و لاتین ها و مدیترانه ای ها بیشتر دیده می شود، لک های پوستی است که در برخی نقاط پررنگ و در برخی نقاط دیگر دانه دانه است. همان طور که گفته شد هورمون های زنانه در ایجاد ملاسما یا ماسک بارداری تاثیر زیادی دارند، پس مصرف برخی از قرص های پیشگیری هم می تواند در ایجاد این عارضه پوستی دخیل باشد. از آنجا که پیشگیری بهتر از درمان است، باید دید آیا راهی برای جلوگیری از بروز ملاسما وجود دارد یا خیر؟ دکتر ملانی آوسا محقق مرکز درمانی سن جیمز در نیوآرک، توصیه می کند برای جلوگیری از ایجاد ماسک بارداری، هرروز از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید و حتی اگر هوا سرد یا بارانی بود هم ضد آفتاب را فراموش نکنید. او استفاده از ضد آفتاب را بهترین راه پیشگیری از ملاسما دانسته و بر آن تاکید می کند.

چطور درمان شان کنیم ؟
سوال اینجاست که اگر نتوانستیم از ایجاد این عارضه پیشگیری کنیم راه درمان آن چیست و چطور مداوا می شود؟ با توجه به اینکه افزایش هورمون های زنانه در ایجاد ملاسما نقش موثری دارند در بیشتر مواقع با تجویز داروهای ضدبارداری یا قطع آن ها، ملاسما کم رنگ یا محو می شود. اما گاهی هم این روش درمانی پاسخ نداده و بی فایده است؛ در این مواقع می توان از درمان با لیزر استفاده کرد. همان طور که دکتر فریدمن گفته است به کمک پیشرفت فوق العاده در زمینه علم لیزر اخیرا درمان های جدیدی برای افراد مبتلا به ملاسما در دسترس است. به طور مثال استفاده از روش درمانی لیزر فراکشنال امکان دوباره سازی پوست شما فراهم می کند. درواقع لیزر فراکشنال لکه ها و دانه های اضافی روی پوست را برمی دارد؛ درست مانند همان کاری که با نرم افزار فتوشاپ روی عکس ها انجام شده و لک وپیس صورت را روتوش می کنند. البته ناگفته نماند این روش درمانی فارغ از میزان تاثیرش تا حدودی دردناک است.

از روزاسه و درمانش چه می دانید ؟
احتمالا شما هم دیده اید که گاهی اوقات صورت برخی افراد به ویژه آن ها که پوست نازک تر و سفیدتری دارند با قرار گرفتن در هوای گرم یا زیر تابش مستقیم آفتاب گل می اندازد. گاهی برخی نوشیدنی های گرم هم سبب گل انداختن صورت و سرخی گونه ها، دماغ و پیشانی می شود. در واقع این قرمزی پوست و گل انداختن آن ناشی از باز شدن مویرگ های زیرپوستی و جریان بیشتر خون در آن هاست که به طور معمول پس از چند دقیقه از بین رفته و رنگ پوست به حالت طبیعی خود باز می گردد. اما گاهی گلگون شدن پوست و باز شدن رگ ها به شکسته شدن و مشکل دار شدن آن ها می انجامد و رده های قرمز نازک و خطوطی زیرپوست به جای می گذارد که به این عارضه روزاسه می گویند که گاهی هم با خشکی و خارش چشم ها همراه است. این حالت معمولا در افرادی که پوستی حساس، نازک و سفید دارند بیشتر دیده می شود. به گفته دکتر آوسا برای پیشگیری از ایجاد روزاسه باید از تمام عواملی که ممکن است سبب قرمز و گلگون شدن پوست شود، جلوگیری کنیم. از آنجا که گرما و آفتاب نقش مهمی در ایجاد این عارضه پوستی دارند نباید استفاده روزانه از کرم ها و محصولات ضدآفتاب را فراموش کنید. محافظ های پوست به ویژه آن ها که سایه سبز دارند هم در پیشگیری از روزاسه موثر هستند. اگر پوست تان حساس و لطیف است با آن مهربان باشید و بعد از شستن صورت با ملایمت و نرمی پوست خود را خشک کنید زیرا ممکن است به رگ های پوستی آسیب وارد کرده و دچار قرمزی و گلگونی صورت شوید. اگر بدشانسی آورده و دچار روزاسه شدید، لیزر از نوع پالس- دای می تواند طی 3 تا 5 جلسه درمان، کاملا خطوط قرمزرنگ پوست (ناشی از شکسته شدن عروق خونی) را پاک کند. اما قبل از اینکه سراغ لیزر درمانی بروید باید بدانید مطالعات نشان داده است مصرف آنتی بیوتیک های موضعی مثل کرم مترونیدازول می تواند در بهبود این حالت، موثر باشد.

با چربى پوست گاه و بی گاه چه کنیم ؟
واقعیت این است که علاوه بر عوامل ژنتیکی، تغییرات هورمونی در زنان جوان و میان سال علت های اصلی به وجود آمدن پوست چرب هستند. پس اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که گمان می کنید خوردن سس های مختلف، غذاهای چرب و خامه سبب چربی پوست تان می شود، باید بدانید تصورتان اشتباه است. برای پیشگیری از تشدید یا ایجاد پوست چرب از گرما دوری کنید. خوب است بدانید قرار گرفتن در شرایطی که باعث تعریق، به ویژه عرق ریختن در ناحیه صورت می شود، چربی پوست را تشدید می کند. پس حواس تان باشد برای طولانی مدت در هوای گرم قرار نگیرید. از آنجا که ورزش کردن هم سبب تعریق بدن و صورت می شود می تواند چربی پوست را افزایش دهد.

حال سوال این است که چاره چیست ؟
چون طبیعی است که همه دوست دارند در روزهای خوب بهار یا تابستان پیاده روی و تفریح کنند یا نمی توان همیشه از ورزش فاصله گرفت. از آنجا که مواد حاوی سالسیلیک اسید از میزان چربی پوست می کاهد، دکتر فریدمن استفاده از محصولات شست وشو دهنده بدون چربی که سالسیلیک اسید دارند را به عنوان یک راه درمانی توصیه می کند. او کرم های حاوی بنزیل پراکسید را هم در درمان این عارضه موثر می داند، اما یادتان باشد در استفاده از این کرم ها زیاده روی نکنید زیرا سبب خشکی پوست خواهد شد. دکتر کینگ هم معتقد استفاده از پاک کننده های ملایم و فاقد چربی و مرطوب کننده های غیر چرب در درمان پوست چرب موثر هستند.

اگزما یا التهاب پوستی را دست کم نگیرید
اگزما یک عارضه پوستی است که گاهی در صورت هم بروز می کند و علل مختلفی دارد. تماس با مواد حساسیت زا مثل صابون های غیراستاندارد، فاکتورهای روحی مثل استرس برای پیشگیری از اگزما و دچار نشدن به این التهاب پوستی به توصیه دکتر کینگ توجه کرده و از حمام کردن طولانی مدت با آب داغ اجتناب کنید. ضمن اینکه برای مدت طولانی هم در هوای سرد نمانید. دکتر کینگ معتقد است خیلی از اوقات استفاده از مرطوب کننده هایی مثل بخور آب در خانه یا محل کار می تواند حالت پوستی افراد مبتلا به اگزما را بهتر کند. اگزما ممکن است با خارش همراه باشد، اما یادتان باشد تا جایی که ممکن است از خاراندن موضع پرهیز کنید، چراکه خاراندن سبب شکننده شدن پوست شده و باعث می شود باکتری های سطح پوست به داخل آن نفوذ کرده و روند درمان و بهبود را مختل کنند. دکتر آوسا برای درمان اگزما استفاده از مرطوب کننده ها و کرم های استروئیدی را پیشنهاد می کند و می گوید این محصولات به بهبود این حالت کمک می کنند. او توصیه می کند حتی وقتی اگزما از بین رفت، استفاده از مرطوب کننده ها را ادامه دهید و اگر پزشک برایتان دارویی تجویز کرد، بعد از برطرف شدن اگزما هم دوره کامل آن را مصرف کنید.

طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

راه های درمان غیر جراحی بیرون زدگی دیسک کمر

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

تراکشن مکانیکی کمر چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

آیا دیسک کمر میتواند باعث فلج شدن پاها شود؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

بهبود درد زانو با ورزش در آب

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

واکسن گارداسیل

دکتر نرگس علیان [ متخصص زنان و زایمان ]

کاربرد سونوگرافی در ریشه یابی درد

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

کبد چرب چگونه تشخیص داده می شود

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

تشخیص سندروم داون با سونوگرافی

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

بهترین سن برای کاشت ریش و سبیل چه سنی است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت