سایر فواید کرفس از دید طب سنتی
- مصرف کرفس برای کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند، بسیار مفید است
- برای بازشدن صدا از کرفس به صورت پخته، خام ویا در سالاد استفاده کنید.
- کسانی که آسم دارند از کرفس خام و پخته مخصوصاً آب آن مخلوط با آبلیمو میل کنند.
- برای بیماریهای ریوی و گرفتگی صدا برگ کرفس را به مقدار ۱۵ گرم در ۵۰۰ سیسی آب جوشانده صاف نموده همراه شیر مخلوط کرده میل شود.
- کسانی که تصلب شرایین دارند از روش مختلف کرفس ( خام ، پخته ، آب پز… ) استفاده کنند.
- برای درمان لاغری برگهای تازه کرفس را با سالاد مخلوط کرده میل کنید.
- اگر دچار سرماخوردگی سختی شدید کرفس + پیاز خام + کمی آبلیمو بعنوان سالاد استفاده کنید.
- این سبزی خوشبو، یک ملین قوی و برعکس بسیاری از سبزیها ضد نفخ است.
مضرات کرفس :
کرفس با توجه به خواص و فواید زیادی که دارد اگر بی رویه مصرف شود زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های خطرناک در بدن می شود.استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات ) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.دریافت بیش از اندازه اگزالات عاملی مهم در از بین رفتن عناصر ۲ ظرفیتی مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز است که برای بدن بسیار ضروری هستند و کمبود آنها نیز بسیار خطرناک است.
- کسانی که مبتلا به تشنج هستند نباید کرفس مصرف کنند.
- در بارداری ممنوع ولی در شیر دهی مقدار متعادل آن مفید است .
- کسانی که دچاراسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند .
نکات مهم در خرید و نگهداری کرفس
هنگام خرید کرفس ها آنهایی را انتخاب کنید که سفت و ترد به نظر می رسند و برگ هایشان به راحتی شکسته می شود.ساقه کرفس باید یک دست و فشرده باشد.به رنگ ساقه ها هم دقت کنید. کرفس تازه رنگش سبز کمرنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه های قهوه ای دارند از مرز تازگی گذشته اند. برای اینکه مطمئن تر شوید لا به لای ساقه ها را به آرامی باز کنید تا اثری از لکه های سیاه و قهوه ای به چشم تان نخورد.برای نگهداری از کرفس ها به یک ظرف دربسته نیاز دارید تا ساقه ها را داخل آن قرار دهید یا اینکه می توانید یک کیسه پلاستیکی دورشان بپیچید و در یخچال بگذارید یا کرفس ها را در یک پارچه نمدار قرار دهید تا تازگی آن ها حفظ شود.یادتان باشد که برای استفاده از حداکثر مواد مغذی کرفس بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز بعد از خرید مصرف کنید.اگر ساقه ها را خرد کرده و شسته اید باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می شوید. در ضمن در فریزر هم قابل نگهداری می باشد .
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.