دکتر کاوه کریمی راد - متخصص پوست ، مو و زیبایی

پرسش های متداول بوتاکس

دکتر کاوه کریمی راد [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.drkarimirad.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، مجتمع ایران زمین ، طبقه دوم ، واحد 205 تلفن مطب : 31315735 - 031

آیا تزریق بوتاکس دردناک است ؟
در این روش از کوچکترین سرسوزنها استفاده می شود و خود دارو نیز به اندازه بی حس کننده های موضعی دردناک نیست. درد این تزریق کمتر از درد تزریق فیلر ها می باشد. درد تزریق را می توان با استفاده از کیسه یخ قبل از تزریق کاهش داد.

پس از تزریق بوتاکس چه انتظاری داریم ؟
بوتوکس یک ماده درمانی بی خطر جهت رفع چروک ها و عوارض آن حداقل و گذرا می باشد. ممکن است خونمردگی در محل تزریق به خصوص در ناحیه دور چشم دیده شود و گاهی یک درد خفیف یا سردرد به دنبال تزریق دیده می شود. خونمردگی ممکن است در افرادیکه سابقه مصرف آسپرین یا داروهای رقیق کننده خون را دارند بیشتر دیده شود؛ استفاده از کیسه یخ می تواند مانع خونمردگی شود. داروهای ضد التهاب نیز می توانند باعث رقیق شدن خون شما شده و خونریزی و خونمردگی را افزایش دهند. این داروها باید از 4 روز قبل تا 4 روز بعد از تزریق قطع گردند. در صورتیکه تحت درمان با داروهایی مثل آسپرین، ایندومتاسین، بروفن، پیروکسیکام ، ناپروکسن ، دیکلوفناک ، ویتامین ای، وارفاین، هپارین و … هستید پزشک خود را مطلع نمایید. استفاده از استامینوفن بلامانع است.

اثر بوتاکس چه مدت باقی می ماند ؟
شروع اثر چند روز پس از تزریق بوده و طی 2 هفته به حداکثر خود می رسد. فلج عضله پس از اولین تزریق حدود 3 تا 7 ماه طول می کشد.

تزریق مجدد بوتاکس چه زمانی لازم است ؟
توصیه می شود که جهت حفظ فلج عضله برای حذف کامل خط اخم، تزریق آن هر 4-3 ماه تکرار گردد. به دنبال صاف شدن ناحیه به بیمار توصیه می شودکه تنها هنگامی که متوجه بازگشت حرکت عضله می شود مراجعه نماید که این فاصله ممکن است بین 12-4 ماه و گاهی طولانی تر نیز باشد.

حداقل فاصله زمانی بین دو تزریق چه مدت است ؟
فاصله بین دو تزریق نباید کمتر از 3 ماه باشد .

استفاده از بوتاکس برای چه افرادی ممنوع است ؟
استفاده از این دارو در افراد باردار ممنوع است. گرچه تاکنون ناهنجاری های مادرزادی در اثر این دارو گزارش نشده است. همچنین تزریق این دارو در مادران شیرده ممنوع است. در بیماران با سابقه بیماری های عصبی عضلانی ( ALS ، MS ، میاستنی گراویس ، سندرم لامبرت ایتون ) یا مبتلایان به سایر بیماری هایی که ناقل های عصبی را درگیر می کنند و مبتلایان به میوپاتی تزریق بوتوکس جهت زیبایی ممنوع است. در صورت وجود سابقه هرگونه ضعف عضلانی طولانی مدت پزشک خود را مطلع نمایید.

تا 6 ماه بعد از جراحی های چشم یا اطراف چشم همانند :
لیزیک ، بلفاروپلاستی ( جراحی پلک ها ) و … از تزریق بوتاکس در اطراف چشم خودداری نمائید .از دیگر موارد منع تزریق بوتاکس افراد تحت درمان با داروهای تضعیف ایمنی ، آتروفی پوست، ناتوانی در انقباض عضلات منطقه مورد درمان برای مثال به علت پولیو ( فلج اطفال ) یا فلج بلز میباشد . افرادی که داروهای زیر را مصرف می کنند ممکن است اثرات افزایش یافته ای از بوتوکس را در عضله تزریقی تجربه کنند این داروها شامل : آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید (استرپتومایسین، توبرومایسین، گارامایسین، جنتامایسین)، پنی سیل آمین، کینین و بلوک کننده های کانال کلسیم ( دیلتیازم، نیفیدیپین، وراپامیل) می باشند. در صورت سابقه حساسیت به آلبومین یالاکتوز قبل از تزریق پزشک را مطلع نمایید.

تزریق بوتاکس تا چه سنی توصیه می شود ؟
به علت احتمال عدم اثربخشی توصیه می شود بعد از 65 سالگی تزریق بوتاکس انجام نشود .

روش های جایگزین بوتاکس چه هستند ؟
فیلرها ( مواد پرکننده) مانند چربی ، هیالورونیک اسید، کلاژن، کلسیم هیدروکسی آپاتیت، روشهای لایه بردار مثل اسید ها یا لیزرها و جراحی لیفت پیشانی ، شقیقه ، گردن و قسمت میانی صورت.

مزایای غیر منتظره بوتاکس چه می باشد ؟
Tension Headache (سردرد ناشی از انقباض عضلات) در بعضی از بیماران بهبود می یابد. این حادثه زمانی رخ میدهد که بیمار دچار استرس یا فشار عصبی است و عضلات پیشانی و ابرو تحت درمان قرار می گیرند. با شل شدن عضلات، سردرد بیمار رفع می گردد.

آیا بدن در برابر پروتئین بوتاکس آنتی بادی می سازد ؟
مقادیر مورد نیاز جهت تولید آنتی بادی بسیار بیشتر از دوز داروی مورد استفاده در اعمال زیبایی است. در صد بسیار کمی از افراد دارای آنتی بادیهای هستند که بوتوکس راپ غیرفعال می کنند ( احتمالا در اثر مسمویت های غذایی که در گذشته ایجاد شده است) این افراد معمولا بهره ای از تزریق نخواهند برد.متاسفانه یکی از مهمترین مشکلات ناشی از استفاده از بوتاکس های چینی و قاچاق افزایش احتمال تولید آنتی بادی و مقاوم شدن افراد نسبت به اثر تمامی انواع بوتاکس است .

آیا ممکن است فردی نسبت به بوتاکس آلرژی داشته باشد یا کهیر بزند ؟
درافرادیکه سابقه حساسیت به توکسین بوتولیسم یا آلبومین دارند تزریق ممنوع است.

در صورتیکه خانمی در فاصله کمی قبل یا بعد از تزریق بوتاکس حامله شود چه اتفاقی می افتد ؟
بسیاری از بیماران مغزو اعصاب یا چشم پزشکی که بوتوکس تزریق نموده اند جنینهای سالمی بدنیا آورده اند. برای احتیاط بیشتر خانمهای حامله و شیرده باید از تزریق
بوتوکس پرهیز نمایند.

اگر پس از تزریق بوتاکس افتادگی پلک رخ دهد چه باید کرد ؟
افتادگی یک یا هر دو پلک عارضه موقتی است که تنها در کمتر از 1 درصد تزریق ها دیده می شود. این عارضه در اثر انتشار موضعی دارو در محل تزریق بوده که شیوع آن را می توان با تزریق دوز دقیق دارو و نیز دراز نکشیدن فرد به مدت 4 ساعت پس از تزریق به حداقل رساند. اگر افتادگی پلک رخ دهد معمولا مختصر است و معمولا در عرض چندهفته بهبودی می یابد. قطره های چشمی مخصوصی جهت بهبود افتادگی پلک موجود می باشد. دقت نمائید که استفاده از داروهای غیر استاندارد و قاچاق احتمال عوارض را شدیداافزایش می دهد.

افراد تحت درمان پس از تزریق بوتاکس چه کمکی می توانند برای افزایش اثر دارو و کاهش احتمال عوارض بنمایند ؟
استفاده از عضله و انقباض ارادی آن کمک می کند تا پروتئین در محل تزریق باقی مانده و تنها عضلات مورد نظر را تضعیف نماید. در روز تزریق خودداری از هرگونه ماساژ ودستکاری در محل تزریق ضروری می باشد.تا 4 ساعت بعد از تزریق از خم شدن به سمت جلو وعقب،درازکشیدن یاخوابیدن خودداری کنید.
آیا بوتاکس می تواند تنها جهت تضعیف عضله ( نه فلج کامل آن ) به کار رود ؟
بله ، در واقع همین عمل صورت می گیرد تا صورت حالت غیر طبیعی پیدا نکند.

بهترین روش تزریق جهت رفع خطوط اخم عمیق چه می باشد ؟
طبق مطالعات ، اثر بوتاکس حدود 12-17 هفته بعد از تزریق اولیه باقی می ماند. جهت حذف چین های عمیق بهتر است قبل از بازگشت قدرت عضلات به فاصله هر 4-3-ماه تزریق تکرار شود، این کار باعث می شود که عضلات ضعیف شده و پوست تا حدود 12 ماه صاف بماند.همچنین در موارد مقاوم، استفاده ازتزریق هیالورونیک اسید یا لیزربه دنبال بوتاکس نتیجه خوبی خواهد داشت.

توجه :
برخی از بیماران برای مشاهده اثر مطلوب بوتاکس نیاز به 2 یا چند جلسه تزریق بوتاکس دارند. در صد کمی از افراد به بوتاکس مقاوم بوده و به آن جواب نمی دهند. اگر شما پس از 10 روز هیچ نتیجه ای از تزریق ندیدید، تزریق ترمیمی جهت شما انجام خواهد شد. جهت استفاده از این ترمیم رایگان مراجعه حضوری ظرف 14 روز پس از تزریق الزامی است، در غیر اینصورت ترمیم شامل حال شما نخواهد شد.توجه داشته باشید در صورتیکه حتی پس از ترمیم نیز پس از گذشت 10 روز نتیجه ای به دست نیاوردید نباید تزریق مجدد دیگری انجام دهید؛ ممکن است بدن شما دارای آنتی بادی های بر علیه بوتاکس باشد و تزریق مجدد آن برای شما سودی نخواهد داشت. بوتاکس ممکن است کلیه فعالیت های عضله را متوقف نکند.

به خصوص در افراد با خطوط عمیق یا عضلات قوی. گاهی عضلات نزدیک به عضله تضعیف شده با فعالیت مضاعف خود باعث جبران عدم فعالیت عضلات تحت درمان شده، به طوری که عضلات قسمت خارجی ابرو به حدی منقبض می شوند که فرد قادر به اخم نمودن می شود. پس از تزریق دارو در ناحیه کنار چشم ممکن است شما بیش از پیش متوجه چروک های قسمت داخلی چشم و روی بینی خود گردید. نتایج درمان در جلسات متفاوت متغیر می باشد. به عنوان مثال درمان جلسه آتی ممکن است به خوبی درمان جلسه قبلی نباشد یا برعکس. دلیل این اتفاق خوب نبودن تزریق یا دارونیست، بلکه به علت متفاوت بودن فعالیت عضله در زمان های متفاوت در یک فرد می باشد.

آیا انواع تقلبی و غیر مجاز بوتاکس در بازار موجود است ؟
بلی، لازم است در مورد داروی مورد استفاده توسط پزشک خود مطمئن باشید، چرا که نمونه های تقلبی دارو در بازار موجود است که باعث ایجاد عوارض بسیاری می گردند. با توجه به بخشنامه های متعدد وزارت بهداشت و درمان ایران اولین نوع مجاز این فرآورده در ایران با نام تجاری Dysport ساخت انگلستان می باشد. از سال 1390 نوع کره ای با نام تجاری Neuronox موفق به اخذ مجوز از وزارت بهداشت گردیده است .


از چه چیزهایی باید پرهیز نمود و به چه مدت ؟
داروهای ضد التهاب ممکن است خون شما را رقیق کرده و خونریزی و خونمردگی را افزایش دهند، این داروها باید از 4 روز قبل تا 4 روز پس از تزریق قطع گردند.درصورت مصرف داروهای آسپیرین ، بروفن ، دیکلوفناک ، ایندومتاسین، ناپروکسن ، وارفارین ، هپارین و …. پزشک خود را مطلع نمایید . مصرف بیش از حد الکل و مکملهای ویتامین E ممکن است میزان خونمردگی را افزایش دهند

پس از تزریق چه کاری باید انجام داد ؟
بهتر است تا یکساعت پس از تزریق مرتبا عضله تزریقی را حرکت دهید مثلا با لبخند زدن ، بالا بردن ابروها و اخم نمودن ، تا بوتاکس بهتر اثر نماید.

از چه کارهایی باید پرهیز نمود و به چه مدت ؟
محل تزریق را نباید مالش داد. همچنین باید از ورزش های سنگین تا 4 ساعت پس از تزریق پرهیز نمود.پس از تزریق باید تا4 ساعت از خم شدن ، دراز کشیدن و خوابیدن خودداری کرد.از گرم کردن محل تزریق تا 24 ساعت خودداری نمائید ؛ از کلیه فعالیت هائی که منجر به برافروختگی صورت شما شود همانند : مصرف الکل ، ورزش ، سشوار کشیدن ، باد بخاری ماشین ، سونا و برنزه نمودن تا 24 ساعت خودداری نمائید . شما پس از تزریق به هیچ مسکنی نیاز ندارید. در صورت نیاز مصرف استامینوفن یااستامینوفن کدئین کفایت می کند. از مصرف داروهای ضد التهاب پرهیز کنید.

پس از تزریق چه می توان خورد یا آشامید ؟
برای خوردن یا آشامیدن محدودیتی وجود ندارد.

پس از تزریق چه زمانی می توان از داروهای موضعی استفاده کرد ؟
استفاده از رتینوئیدها، کرم های AHA و ضد آفتاب ها یک روزپس از تزریق بلامانع است.

چه موقع می توان دوش گرفت، حمام کرد، مسواک زد، شانه نمود، مورا رنگ کرد یا فرزد ؟
در روز تزریق از استحمام و مراجعه به آرایشگاه خودداری نمائید اما برای انجام سایر اعمال محدودیتی وجود ندارد.

در چه صورتی باید با پزشک خود تماس گرفت ؟
در صورت ایجاد خونمردگی یا تورم شدید یا شروع افتادگی پلک.

پس از تزریق چه موقع می توان آرایش نمود یا از گوشواره استفاده کرد ؟
بلافاصله به جز در ناحیه ائی که تزریق انجام شده است .

پس از تزریق منتظر چه مواردی باشیم ؟
ندرتا خونمردگی و تورم ممکن است پیش آید، به خصوص در ناحیه خطوط پاکلاغی کنار چشم که می تواند باعث کبودی کوچکی درزیر یا کنار چشم شود.

پس از تزریق چه موقع می توان در معرض آفتاب قرار گرفت ؟
فورا، البته با مصرف ضدآفتاب

پس از تزریق اولین ویزیت توسط پزشک چه زمانی می باشد ؟
ضروری است ظرف 14 روز پس از تزریق جهت بررسی تاثیر درمان توسط پزشک ویزیت شوید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پلاکت درمانی یا پی آر پی

دکتر کامبیز بهشید [ پوست و مو ]

تزریق چربی در صورت های لاغر

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

انواع کاربردهای تزریق بوتاکس چیست

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

درمان دائم تعریق شدید زیر بغل و کورت ساکشن

دکتر حمید وحیدی [ متخصص پوست و مو ]

درمان آرتروز مفصل آرنج توسط متخصصان درد

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

آنچه در مورد اصول زیبایی بینی باید بدانیم

دکتر بهنام خرمی [ متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی ]

درماتیت آتوپیک چیست و چگونه درمان میشود؟

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

تاندونیت یا التهاب تاندون چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت