facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir










کینوا غله ناشناخته ( قسمت ششم )
دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

کینوا غله ناشناخته ( قسمت ششم )

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031
کینوا غله ناشناخته ( قسمت ششم )


ویتامین ها و مواد معدنی :
از نظرویتامین ها و مواد معدنیکینواسفید انتخاب بهتری است. یک چهارم فنجان کینواسفید خام ۱۲ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه آهن، ۵۰ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه ریبوفلاوین و ۲۳ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه فسفر را تأمین می کند. همان مقدار کینواقرمز ۱۰ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه آهن و فسفر و ۱۵ درصد از ارزش روزانه ریبوفلاوین را تأمین می کند. آهن و ریبوفلاوین سلول های قرمز خون سالم راپشتیبانی می کنند، و فسفر برای سلامت دندان و استخوان مورد نیاز است.

طعم، مزه و شکل ظاهری :
- کینواسفید ظریف ترین و سبک ترین بافت را دارد وبعد از پخت نرمتر از انواع دیگر کینوا است.
- کینوا قرمز که بعد از پخت بیشتر به قهوه ای روشن تبدیل می شود، طعم شیرین تری دارد و بافت آن هنگام جویدن بیشتر حس می شود. کینوا قرمز تا حدودی از نظر طعم و بو شبیه فندق است.
- کینوا قرمز برای تهیه سالاد سرد انتخاب بهتری است زیرا شکل خود را بعد از پخت حفظ می کند.
- کینواسیاه عطر و طعم خاکی تری داردو کمی شیرین مزه تر از کینوا سفید است و رنگ سیاه خود را بعد از پخته شدن حفظ می کند.
با وجود اینکه تفاوت اندکی در عطر و طعم انواع رنگ های کینوا وجود دارد ممکن استبافت و طعم یکی از آنها شما رابرای یک غذای خاص بیشتر تحت تأثیر قرار دهد.

انتخاب کینوا مناسب برای دستورات غذایی متفاوت :
از آنجایی که کینوا سفید بافت نرم ترو طعم ملایم تری دارد به عنوان جایگزین برنج مناسب تر است. ولی کینوا قرمز و سیاه چون طعم قوی تری دارند ممکن است طعم آنها به دیگر مواد غذایی غلبه کند. با این حال کینوا قرمز و سیاه برای سالاد و دیگر غذاهایی که نیاز استدانه ها شکل خود را حفظ کنند مناسب تر است.شما ممکن استیکی از انواع کینوا را در یک غذای خاص ترجیح بدهید، مثلاً برای تهیه پودینگ انبه، کینوا سیاه مناسب تر است زیرا رنگ آندر کنار رنگ انبه زیباتر می شود.کینوا قرمز به دلیل اینکه تضاد رنگی خوبی باسبزیجات سبز ایجاد می کند در سالادها جذاب تر است.همچنین کینوا سیاه در کنار سبزیجات با رنگ روشن و دانه های قرمز انار بسیار زیباست.

زمان پخت انواع کینوا :
کینوا سفید سریع تر از بقیه انواع آن پخته می شود. پخت کینواقرمز در حدود ۳ تا ۴ دقیقه بیشتر از سفید طول می کشد. و کینواسیاه حدود ۵ تا ۶ دقیقه بیشتر از کینواسفید زمان جهت پخت نیاز دارد.

نتیجه گیری :
تفاوت کینوا سفید، قرمز و سیاه از نظر ارزش غذایی اندک است ولی در طعم، بافت و زمان پخت متفاوت هستند.

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه،پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

دکتر مهدی طرزی - جراح زیبایی بینی
پیامهای بهداشتی
طبيعت زيباي خود را با اعتياد آلوده نكنيم


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان