از آنجایی که حاوی فیبر و پروتئین فراوانی هستند، دانه های چیا باید به کاهش وزن کمک شایانی نمایند
بسیاری از کارشناسان سلامت بر این باورند که دانه های چیا در کاهش وزن موثرند. فیبر مقادیر زیادی آب را جذب می نماید و در معده حجیم میشود، که همین امر حس سیری را افزایش داده و جذب مواد غذایی را کند می نماید. برخی مطالعات انجام شده در زمینه ی گلوکومانان، فیبری که عملکردی مشابه با آنچه ذکر شد دارد، حاکی از آن است که مصرف این فیبر منجر به کاهش وزن میگردد.
بنابراین پروتئین موجود در دانه های چیا میتواند به کاهش اشتها و جذب کمترغذا کمک کند. قطعاً پیروی از یک رژیم غذایی برای کاهش وزن تنها با حذف کردن یا اضافه کردن یک مادهی غذایی محقق نخواهد شد. تحقق آن منوط به پیروی از یک رژیم تمام عیار، به علاوه تغییراتی دیگر در سبک زندگی مانند الگوی خواب و انجام حرکات ورزشی میباشد. هنگامی که تلفیقی از دانه های چیا با مواد غذایی طبیعی مبنای رژیم غذایی و سبک زندگی سالم باشد، به کاهش وزن نیز کمک می کنند.
دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند
همچون دانه های بذر کتان، دانه های چیا نیز مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. در حقیقت در هر گرم از دانه های چیا بیش از هر گرم ماهی سالمون امگا ۳ یافت می شود.
دانه های چیا قادرند برخی مشکلات خاص خون را بهبود بخشند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲ را کاهش میدهند
مفروض است که دانه های چیا سرشار از فیبر، پروتئین و امگا ۳ هستند، پس باید بتوانند سلامت متابولیزم را تضمین کنند. تحقیقات مختلفی در این زمینه صورت پذیرفته، اما هیچ یک از نتایج قطعی نیستند. در دو مورد از مطالعات، به شرکت کنندگان رژیمی بر مبنای مصرف دانه های چیا، پروتئین سویا، جو دوسر و انجیرهندی داده شد، مشخص شد که از میزان LDL یا لیپوپروتئین کم چگالی کلسترول و تریگلیسرید کاسته شده و بر میزان HDL یا لیپوپروتئینی که برای از بین بردن کلسترول نقش مهمی دارد افزوده شده است .
از آنجایی که این تحقیقات بر مبنای تلفیقی از چند مادهی غذایی بود، نمیتوان نتایج به دست آمده را فقط به دانه های چیا مرتبط دانست.مطالعات انجام شده بر روی موشها نیز حاکی از آن است که دانه های چیا قادرند میزان تریگلیسرید را پایین آورند، سطح HDL یا کلسترول مفید را افزایش دهند و التهابات ، مقاومت در برابر انسولین و چربی های شکم را کاهش دهند. با این وجود مطالعه ی صرف بر پایه ی دانه های چیا مبنی بر بهبود مواد ذکر شده ثبت نشده است.روی هم رفته، دانه های چیا موجب بهبود این عوامل خطرآفرین می شوند، ولی هنگامی که با تغییرات مثبت دیگری در برنامه غذایی ترکیب شوند تاثیر آن ها چشمگیر خواهد بود .
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه،پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.