facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir




















نکاتی چند در مورد امگا سه ( قسمت اول )
دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

نکاتی چند در مورد امگا سه ( قسمت اول )

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031
نکاتی چند در مورد امگا سه ( قسمت اول )


آیا برای سلامتی مفید هستند ؟
روغن ماهی هایی مثل قزل آلا، خالدار، تن، شاه ماهی، ساردین و سالمون سرشار از امگا-3 و ویتامین های آ و د می باشد. ماهی سفید نیز دارای روغن مفید اما به مقدار کم می باشد که البته بیشتر روغن مفید در کبد این ماهی موجود است. کاد نوع ماهی سفید است که کبد آن دارای روغن مفید می باشد. اما روغن موجود در کبد ماهی کاد دارای مقدار بیشتری ویتامین آ و د نسبت به امگا-3 می باشد.باور بر این است که روغن ماهی و امگا-3 برای سلامتی بسیار مفید هستند. موسسه قلب آمریکا (AHA) برای داشتن قلبی سالم توصیه به خوردن روغن ماهی و امگا-3 می کند. با این حال تحقیقات نتایخ مختلفی را نشان می دهند.

اسیدهای چرب امگا-3 چیستند ؟
ماهی های چرب منبع خوبی برای امگا-3 هستند،ولی اسیدهای چرب امگا-3 بجز ماهی ها در گیاهان و اکوسیستم دریایی نیز وجود دارند.

دونوع از فواید ماهی های چرب :
(Eicosapentaenoic acid (EPA :

بهترین نوع از اسید چرب امگا-3 EPA می باشد برای ترکیب مواد شیمیایی که در انعقاد خون نقش دارند به بدن کمک می کند.ماهی ها EPA را از خوردن جلبک ها بدست می آورند.

(Docosahexaenoic acid (DHA :
این نوع از اسید چرب امگا-3 در بدن انسان تأثیر چشمگیری روی اسپرم، شبکیه و بخشهایی از چشم و قشر مغزی می گذارد.DHA در بخشهای مختلفی از بدن بخصوص مغز، چشم ها و قلب وجود دارد. DHA همچنین در شیر مادران نیز یافت می شود.

فواید سلامتی:
بعضی تحقیقات نشان داده اند که روغن ماهی و اسیدچرب امگا-3 برای سلامتی مفید هستند و بعضی از تحقیقات این موضوع را تأیید نمی کنند. این نتیجه گیری به موارد مختلفی بستگی دارد.

ام اس
گفته می شود روغن ماهی برای بهبود افرادی که مبتلا به ام اس می باشند به خاطر تأثیر آن روی مغز و سیستم عصبی مفید است. این در حالی است که فقط یک تحقیق تأثیر روغن ماهی را روی ام اس تأیید نمی کند.

سرطان پروستات
یکی از تحقیقات نشان داد که روغن ماهی همراه یک رژیم غذایی با چربی کم خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. این در حالی است که تحقیق دیگری نتیجه ای بر این اساس داشت که استفاده مقادیر بالای امگا-3 خطر ابتلا به سرطان پروستات را زیاد می کند.تحقیقات منتشر شده در مجله موسسه بین المللی سرطان اعلام کرد استفاده زیاد از روغن ماهی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات گرید بالا تا 71 درصد و خطر ابتلا به سرطان پروستات معمولی تا 43 درصد می شود.

افسردگی پس از زایمان
این امکان وجود دارد که مصرف روغن ماهی در طول مدت بارداری باعث کاهش خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان می شود.

ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه،پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

دکتر مهدی طرزی - جراح زیبایی بینی
پیامهای بهداشتی
پدر و مادر عزيز ، گاهي فقط يك نگاه مهربان براي تأييد و تأكيد بر رفتارهاي درست كودك کافي است


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان