مصرف کافئین و سلامت جنین
مطالعات انجام شده در مورد اثر کافئین بر روی رشد جنین دارای ابهام هستند. شش تحقیق از هفده تحقیق انجام شده حاکی از آن بودند که کافئین اثری بر میزان رشد ندارد، در حالی که هفت تحقیق دیگر به صراحت نشان دادند که افزایش مصرف کافئین موجب کُندی رشد می شود؛ با این حال، این تحقیقات قادر به تعیین نقش عوامل مخدوش کننده نبودند. چهار تحقیق انجام شده نیز نشانه های بارداری را ارزیابی نکردند. در هفت تحقیق انجام شده با جواب مثبت، کندی رشد به لحاظ بالینی چندان قابل توجه نبود.
یکی از تحقیقات گسترده تر که در قسمت بازبینی به آن اشاره شده است، تحقیق نسل R هلند است که پژوهشی گروهی و آینده نگرانه بود که بر روی 7346 زن باردار انجام شد. ارتباطات متناقضی بین مصرف کافئین و دور سر جنین، یا وزن تخمینی او مشاهده شد. مصرف بیشتر کافئین، بیش از 540 میلی گرم کافئین در روز، با طول تولد کوتاه تر مرتبط است که این امر حاکی از آن است که مصرف کافئین می تواند اثر نامطلوبی بر رشد جنین داشته باشد. با این حال، مطالعات بیشتری برای ارزیابی این ارتباطات در بین جوامع غیراروپایی و پیامدهای احتمالی پس از زایمان ناشی از کاهش مشاهده شده در رشد جنین لازم است.
نتایج حاصل از تحقیق گروهی گسترده و آینده نگرانه ای که در آن منبع اصلی کافئین قهوه بود، نشان داد که قهوه، و نه کافئین، تا حدی با افزایش مدت بارداری، و نه زایمان زودرس خود به خودی مرتبط بود. با این حال، مصرف کافئین همواره با کاهش وزن هنگام تولد و افزایش احتمال کوچک بودن نوزاد به خاطر سن بارداری آن مرتبط بود. بر اساس همان نظریه مجمع دانشکده متخصصین زنان و زایمان که در سال 2010 منتشر شد، ارتباط بین کافئین و کاهش رشد نامشخص باقی مانده است.
کافئین و ناهنجاری های مادرزادی
در تحقیقی که در سال 2011 به ارزیابی داده های حاصل از پژوهش ملی پیشگیری از نقائص هنگام تولد پرداخت، ارتباط میان مصرف کافئین در هنگام بارداری (قهوه، چای، سودا و شکلات) و خطر بروز نقائص مادرزادی مورد بررسی قرار گرفت. گروهی از 3346 مورد با 6642 گواه منطبق شدند. در این تحقیق، شواهد قانع کننده ای حاکی از وجود ارتباط بین مصرف کافئین در دوران بارداری و نقائص مادرزادی مشاهده نشد.
در تحقیق دیگری نیز که به ارزیابی داده های حاصل از پژوهش ملی پیشگیری از نقائص هنگام تولد می پرداخت، ارتباط میان مصرف کافئین در دوران بارداری و فقدان مادرزادی عضو بررسی شد. در این پژوهش، شامل 844 مورد و 8069 گواه، مشخص شد که مصرف بالای سودا با افزایش خطرنواقص طولی عضو مرتبط است. مصرف قهوه و چای با هیچ یک از انواع فقدان یا نقص عضو ارتباط نداشت.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.