کافئین و خُلق و خو
در مطالعه مقطعی دیگری که در سال 2013 در ژاپن انجام شد، تاثیر مصرف چای سبز و قهوه بر عوارض افسردگی بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که هم چای سبز (بیش از چهار فنجان در روز) و هم قهوه (بیش از دو فنجان در روز) می تواند با افسردگی مقابله کند.بر اساس تحقیق آزمایشی کوچکی مشخص شد که قهوه کافئین دار نسبت به قهوه بدون کافئین تاثیر مثبت بسیار بیشتری بر خلق و خوی سطح بالا و فرایندهای تمرکز دارد.
نکته جالب توجه این است که محققان دریافتند که قهوه بدون کافئین که سرشار از آنتی اکسیدان هایی نظیر اسیدهای کلروژنیک است، می تواند باعث بهبود خلق و خو و عملکرد نیز بشود. این مسئله حاکی از آن است که موادی به غیر از کافئین، مانند اسیدهای کلروژنیک نیز ممکن است بر خلق و خو و عملکرد اثر گذارد. با این حال، لازم است تا این تاثیر در گروهی متشکل از افراد بیشتر نیز مورد آزمایش قرار گیرد.
سرانجام ، مصرف قهوه و کافئین مورد علاقه افراد با بیماری های خاص، شامل بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و بیمارانی است که دچار اختلالات دوقطبی بوده و بیش ازسایرین موادی مانند توتون و قهوه مصرف می کنند. فرضیه بر این است که بیماران برای کاهش عوارض جانبی داروها مثل سردمزاجی یا بهبود عوارض شناختی مرتبط با درمان , سیگار کشیده و قهوه می نوشند.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.