قهوه و سرطان کبد
علاوه بر این، در مطالعه گواه- موردی که بر روی ناقلان ویروس هپاتیت B مزمن ( گروهی که احتمال بروز سرطان کبد در آنها بیشتر است) در هنگ کنگ انجام شد، مشخص شد که کسانی که به میزان متعادلی، یعنی حدود چهار بار در هفته، به مصرف قهوه می پردازند، 59% کمتر از کسانی که قهوه مصرف نمی کنند، احتمال دارد که به سرطان کبد مبتلا شوند. میزان دوز نیز تاثیر قابل توجهی بر این قابلیت قهوه دارد.
افزون بر این، مشخص شد که با مصرف روزانه یک فنجان قهوه، احتمال گسترش هپاتیت C به سرطان تا 22% کاهش می یابد و با مصرف حداقل 3 فنجان در روز، خطر پیشرفت بیماری تا 62% نیز کاهش می یابد. در حال حاضر، دو مکانیسم در مورد ارتباط قهوه با کاهش خطر پیشرفت سرطان کبد و بیماری های مربوط به کبد مطرح شده است.
سیروز کبدی یکی از مهم ترین عوامل خطرزای توسعه سرطان کبد است و مشخص شده است که قهوه مانع افزایش هورمون های ترانزآمیناز کبدی، که نشان دهنده بیماری هپاتیت هستند، می شود.قهوه می تواند سطح آهن درجریان خون و به دنبال آن احتمال بروز سرطان کبد را کاهش دهد.در تحقیقات آتی، نقش آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات قهوه مشخص می شود.
قهوه و سرطان لوزالمعده
تحقیقات اخیر وجود ارتباط بین مصرف قهوه و افزایش احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده را تایید نمی کند. حتی برخی از تحقیقات وجود ارتباطی معکوس را نشان می دهند.
قهوه و سرطان روده
اخیرا، فراتحلیلی که در مورد 15 تحقیق گروهی در ارتباط با مصرف قهوه و سرطان روده صورت گرفت، نشان داد که بین مصرف قهوه و احتمال بروز سرطان قهوه ارتباطی معکوس وجود دارد.
وجود ارتباط معکوس بین مصرف قهوه و و احتمال بروز سرطان روده به عوامل مختلفی شامل موارد زیر نسبت داده شده است :
خصوصیات ضد سرطان زایی دی ترپن ها و آنتی اکسیدان های قهوه
توانایی قهوه برای تحریک ترشح اسیدهای صفرایی و استرول های خنثی در روده
تحریک جنبندگی و حرکات روده و کاهش مدت زمان تماس عوامل موتاژن با مخاط جدار روده .
ممانعت کافئین از رشد سلول های سرطانی روده.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.