به منظور حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی خود ، منابعی که دارای گلوتن مخفی هستند نیز باید مشخص شده و از رژیم غذایی حذف گردند که در جدول شماره 2 نمونه ای از این مواد غذایی ذکر شده است :
جدول شماره 2 :
آبجو برنج قهوه ای ویفر آبنبات آبگوشت |
سس ها چاشنی ها سس سویا غذاهای دریایی |
ترشیجات ماکارانی داروها رژلب |
باید توجه داشت که تمام برچسب های غذایی با دقت خوانده شود و محصولات فاقد گلوتن انتخاب شود .
نکته : پروتیینگلوتن از طریق پوست عبور نمی کند با این حال دست ها باید پس از دست زدن به موادغذایی و قبل از غذاخوردن برای جلوگیری از آلودگی شسته شوند .
قوانین جدید برچسب های غذایی :
هر گونه محصولات غذایی تولید شده که دارای مواد آلرژی زا می باشند باید در برچسب غذایی ذکر شوند این قانون جدید شرکتها را موظف کرده که اگر موادغذایی دارای هشت ماده غذایی حساسیت زا که شایع ترین آنها تخم مرغ ، ماهی ، شیر ، بادام زمینی ، صدف ، سویا ، آجیل و گندم می باشند ذکر کنند . مثلا اگر پروتئین گندم به عنوان مواد تشکیل دهنده ( حتی در مقادیر بسیار کم به عنوان رنگ ، طعم دهنده و چاشنی ) استفاده شود باید آن را در مواد آلرژی زا اعلام کنند .
بیمار مبتلا به سلیاک چه می تواند بخورد :
نگران تغذیه کودک مبتلا به بیماری سلیاک خود نباشید زیرا غذاهای فراوانی وجود دارند که فاقد گلوتن هستند که در جدول شماره 3 لیستی از این دانه ها ذکر گردیده است .
غلات فاقد گلوتن :
جدول شماره 3 :
گندم سیاه ذرت بذرک |
ارزن نشاسته سیب زمینی آرد سیب زمینی |
برنج سبوس برنج سویا |
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.