لوبیای سویا:
سازمان بهداشت جهانی سویا را سلطان لسیتین معرفی کرده است . زیرا کیفیت لسیتین گرفته شده از سویا از سایر ترکیبات بهتر و بالاتر است . لسیتین یک لغت یونانی و به معنای زرده تخم مرغ است و علت نام گذاری آن ، وجود میزان فراوان لسیتین در زرده تخم مرغ و همچنین کشف این ماده برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده است . تمامی اعضاء و اندام های بدن برای انجام اعمال خود به انرژی نیاز دارند . مغز نیز از این مسئله مستثنی نیست .
مغز برای انجام فعالیت های طبیعی خود به استیل کولین نیاز دارد که منشا آن از لسیتین می باشد . وقتی لسیتین از طریق غذا دریافت می شود طی مراحل جذب و هضم به کبد وارد شده ، شکسته و کولین که جزئی از ساختمان لسیتین است از آن جدا می شودکه از این کولین آزاد شده بسیاری از مواد حیاتی وضروری بدن ساخته خواهد شد .
یکی از نقش های مهم کولین در ساختن استیل کولین است . استیل کولین اهمیت بسیاری برای فعالیت مغز و مرکز حافظه دارد و با بودن استیل کولین ، مغز و مرکز حافظه توانایی ضبط ونگهداری صحبت ها ، نوشته ها و دیده ها را خواهند داشت و تا زمانی که این ماده حیاتی یعنی استیل کولین ساخته شده از لسیتین به اندازه کافی به مغز برسد ما دچار فراموشی نمی شویم و بر عکس در اثر کاهش مقدار استیل کولین به دنبال کمبود لسیتین ، حتی به مدت کوتاه ، قدرت حافظه کاهش یافته و فرد قدرت حفظ صحبت ها و دیده ها را از دست خواهد داد و یا مطالب و مسائل جدید را به سختی به خاطرمی سپارد . فراموشی یا به علت نرسیدن مواد لازم و مغذی به مغز و یا به علت وجود امراض و حوادث خاص در انسان ایجاد می شود . در سنین بالا ، افزایش سن ، انسان را به سمت کاهش حافظه پیش می برد ، ولی باید توجه داشت که اگر در دوران جوانی ذخیره کافی از لسیتین برای خود فراهم کرده باشیم ، بسیار کمتر از دیگران دچار معضل کاهش حافظه خواهیم شد .
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.