علائم کمبود ویتامین دی
بیشتر در معرض بیماری قرار گرفتن
خستگی
داشتن درد استخوان و کمر
حالت افسردگی
ضعف در بهبود زخم
ریزش مو
درد عضله
اگر کمبود ویتامین دی طولانی مدت ادامه پیدا کند نتایج زیر را به همراه خواهد داشت:
چاقی
دیابت
فشار خون
افسردگی
فیبرومیالژیا
سندرم خستگی مزمن
پوکی استخوان
بیماری های نوروژنیک مانند بیماری آلزایمر،
پیشرفت سرطان مخصوصاً سرطان سینه، پروستات و سرطان روده بزرگ
منابع غذایی ویتامین دی
نور خورشید معمولی ترین و کارآمدترین منبع ویتامین دی می باشد. غنی ترین منابع غذایی ویتامین دی روغن و چربی ماهی است.
در زیر به برخی از منابع غذایی که دارای مقادیر قابل ملاحظه ای ویتامین دی می باشند می پردازیم:
-روغن کبد ماهی کاد، 1 قاشق غذا خوری شامل: 1360 واحد
-شاه ماهی تازه، خام، 115 گرم شامل: 1056 واحد
-اره ماهی، پخته، 115 گرم شامل: 941 واحد-قارچ ماتیک، خام، یک فنجان شامل: 786 واحد
-ماهی سالمون، قزل، پخته، 115 گرم شامل: 596 واحد
-ماهی ساردین کنسروی، 115 گرم شامل: 336 واحد
-شیر خشک غنی شده، یک فنجان شامل: 120 واحد
- ماهی تن کنسروی، 85 گرم شامل: 68 واحد
-یک تخم مرغ بزرگ شامل: 44 واحد
خطرات سلامتی ناشی از مصرف بیش از اندازه ویتامین دی
بالاترین سطح مصرف ویتامین دی در روز 4000 واحد می باشد.
مصرف بیش از اندازه ویتامین دی (هایپر ویتامینوز دی) منجر به آهکی شدن استخوان ها و سخت شدن عروق خونی، کلیه، ریه ها و قلب خواهد شد. بارزترین علائم هایپرو ویتامینوز دی شامل سردرد و حالت تهوع می باشد همچنین می تواند باعث کمبود اشتها، خشکی دهان، حس کردن مزه فلز در دهان، استفراغ، یبوست و اسهال شود.
بهترین روش این است که ویتامین دی مورد نیاز خود را از منابع طبیعی دریافت کنید اما اگر به صورت مکمل دریافت می کنید مراقب باشید و برند مناسب را انتخاب کنید چون سازمان غذا و دارو (FDA) ایمنی و خلوص مکمل را نظارت نمی کند.
و در آخر، این یک توصیه برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و الگوی کلی غذا خوردن می باشد؛ که بهتر است از مواد غذایی مختلف و متنوع استفاده کنید تا اینکه فقط روی یک ماده غذایی متمرکز شوید.
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.