موارد استفاده کنجد :
از کنجد در تهیه محصولات غذایی مختلفی استفاده می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- انواع نانها و شیرینی جات مثل کلوچه ها ، نان شیرینی های حلقوی و ...
2- در تهیه اسنک ها و کراکرها
3- در تهیه انواع سالادها و یا تزئین آنها
4- برای تزئین محصولات سرخ شده مثل مرغ سوخاری
5- در تهیه انواع پیتزا و یا تزئین آن
6- در کشورهای عربی و ایران از کنجد آسیاب شده ( ارده ) در تهیه محصولاتی مثل ارده شیره ، حلوا و نظایر آن استفاده می شود .
ارزش غذایی کنجد :
کنجد منبع غذایی بسیار با ارزشی است . کنجد از نظر ویتامین های A و B و D و کلسیم ، منیزیم ، آهن ، فسفر ، روی ، مس ، منگنز و فیبر منبع خوبی به شمار می آید.
هر یکصد گرم کنجد حاوی 600 کالری انرژی ، 5/5 گرم آب ، 20 گرم پروتئین ، 4/51 گرم روغن ،1200 میلی گرم کلسیم ، 10 میلی گرم آهن ، 15 واحد ویتامین A ، حدود 1 میلی گرم ویتامین B1 و 25/0 میلی گرم ویتامین B2 می باشد .
تنها یک چهارم لیوان از آن ، قابلیت تامین4/70 درصد مس ، 6/31 درصد منیزیم و 1/35 درصد از کلسیم مورد نیاز روزانه را دارد .
- کنجد سرشار از پروتئین می باشد که به صورت خام نیز قابل هضم است و مصرف آن می تواند تا حد قابل ملاحظه ای نیاز بدن به پروتئین را تامین نماید .
- کنجد حاوی 55-50 درصد روغن است که 70 درصد آن را اسیدهای چرب غیر اشباع نشده مانند اسید لینولئیک ، اسید اولئیک تشکیل میدهد که می تواند نیاز انسان را به این اسیدهای چرب ضروری تا حد زیادی مرتفع کند . تحقیقات نشان داده است که روغن کنجد خاصیت کاهش دهنده فشارخون و کلسترول نامطلوب ( LDL ) را دارد و در نتیجه باعث کاهش بیماریهای قلبی و عروقی می گردد.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.