در تحقیقی پژوهشگران به دوندگان، به مدت ۶ هفته و به طور روزانه ۲۵۰ گرم بلوبری دادند. آنها قبل از دویدن هم ۳۷۵ گرم بلوبری خوردند. وقتی محققان خون و ادرار این افراد را یک ساعت بعد از ورزش سنجش کردند، گروهی که بلوبری مصرف کرده بود، مقادیر بیشتری از سلول های قاتل طبیعی در خون داشت. سلول های قاتل طبیعی با ویروسها مبارزه کرده و نشانه های التهابی و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. محققان باور دارند آنتوسیانین های موجود در بلوبری، عامل این فواید است.
سلامت قلب
نقش درخشان دیگری که میوه ها و سبزی های بنفش در سلامت ما دارند، مربوط به سلامت قلب می شود. این خوراکی های خوشرنگ نه تنها سرشار از فیبرها و آنتوسیانین ها و فلاوونوئیدهای مفید برای قلب هستند، بلکه می توانند ریسک بیماری قلبی را هم کاهش بدهند. مطالعات نشان داده زنان سالم جوان و میانسالی که غذاهای سرشار از آنتوسیانین به وفور مصرف می کنند، ریسک سکته ی قلبی در آنها، ۳۲ درصد کمتر است. آنتوسیانین، کاهنده ی کلسترول، کاهنده ی اکسیداسیون کلسترول و بهبود عملکرد آندوتلیال است که در نتیجه رگ های خونی، انعطاف پذیرتر می شوند.
برتراز بلوبری
بلوبری با آن رنگ بنفش پررنگ و زیبایش، نمونه ی خوبی از یک خوراکی سرشار از آنتوسیانین است اما میوه ها و سبزی های زیادی هستند که این رنگدانه را به وفور دارند. انگور بنفش، گیلاس و کشمش سیاه چند نمونه ی بسیار عالی دیگر هستند. در حوزه ی سبزیجات هم از کلم قرمز، هویج بنفش، سیب زمینی شیرین بنفش، مارچوبه ی بنفش، بادمجان و کلم بنفش می توان نام برد. لوبیاهای بنفش تیره و برنج سیاه و سایر منابع کمتر شناخته شده ی آنتوسیانین ها هم قابل توجه هستند.
آیا تمام میوه ها و سبزی های بنفش غنی از آنتوسیانین هستند؟ به طور کلی بله، اما استثناهایی هم وجود دارد؛ چغندر بنفش، منبع سرشار آنتوسیانین نیست. چغندر، بنفش است چون حاوی رنگدانه ی بتالائین است که آن نیز آنتیاکسیدان است اما آنتوسیانین نیست. البته معنی اش این نیست که چغندر برایتان سودمند نیست، تحقیقات نشان داده آب چغندر به کاهش فشارخون کمک می کند که البته قند طبیعی زیادی نیز دارد.
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.