مارچوبه با نام علمی Asparagus سرشار از مواد معدنی ، ویتامین K، فولات، کلسیم، فسفر، ویتامینهای B ،A ، ویتامین C و ویتامین E است. مارچوبه به دلیل اینکه کلسترول ندارد، خوراکی کم کالری محسوب میشود و با وجود این سدیم بسیار کمی دارد.این گیاه خواص درمانی زیادی دارد از جمله :
کاهش فشارخون
مارچوبه حاوی کوئرستین، ایزورامتین و کامفرول است. این مواد از فشار خون می کاهد و باعث درمان التهاب میشود.مارچوبه به دلیل وجود ویتامینهای B، مقدار هوموسیستئین بدن را در سطح مطلوب نگه می دارد.
کمبود ویتامین B در بدن باعث بالا رفتن سطح هوموسیستئین و افزایش خطر صدمه به رگهای خونی میشود. این وضعیت موجب تشکیل لخته خون در عروق سیاهرگی، تصلب شرایین و دیگر اختلالهای قلبی میشود. افزون براین، ویتامین B، سوخت و ساز نشاسته و قند در بدن را تضمین و بدین وسیله قند خون را کنترل میکند.مارچوبه، منبعی عالی از فولات (B9) است.
مصرف فقط نصف فنجان مارچوبه، ۳۴درصد از نیاز یک فرد بزرگ سال و ۲۲ درصد از نیاز روزانه مادر باردار را برطرف میکند. فولات ماده مغذی مهمی است که به تشکیل گلبولهای قرمز خون کمک میکند و با تولید DNA در رشد و نمو مؤثر است.
بهبود افسردگی
وجود مواد مغذی در مارچوبه، به مبارزه با افسردگی، خستگی و کاهش درد قاعدگی کمک میکند.
مارچوبه حاوی مقادیر مهمی اینولین است. اینولین معروف به پری بیوتیک، نوعی کربوهیدرات پیچیده است. اینولین به جذب مواد مغذی در بدن کمک میکند و از خطر ابتلا به سرطان معده و حساسیتها می کاهد. مارچوبه با بهبود مقدار ترشح انسولین، باعث درمان دیابت میشود.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.