facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir





مارچوبه، خواص و مضرات (قسمت سوم)
دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

مارچوبه، خواص و مضرات (قسمت سوم)

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031
مارچوبه، خواص و مضرات (قسمت سوم)

مارچوبه، یکی از منابع اصلی پری بیوتیک
مواد غذایی پری بیوتیک که بیشتر در منابع غذایی گیاهی یافت میشوند، در دستگاه گوارش تجزیه نمیشوند و غذای مورد نیاز برای باکتریهای روده مانند بیفیدوباکتر و لاکتوباسیلوس را فراهم می آورند. این باکتریها که از باکتریهای پروبیوتیک می باشند تجزیه مواد در دستگاه گوارش را تسهیل میکنند و احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریهای روده ای مانند سرطان روده، بیماریهای التهابی روده، آلرژی و... را می کاهند. یکی از پروبیوتیکهای بسیار مهم اینولین می باشد که از پلیفروکتانها است؛ و مارچوبه یکی از منابع اصلی اینولین می باشد.

درمان بیماریهای التهابی با مارچوبه
مواد ضدالتهابی موجود در مارچوبه عبارت اند از: ساپونین A، سارساساپوژنین، پروتودیوسین، دیوسژنین و فلاوونوئیدهای کورستین، روتین، کامفرول، ایزورامنتین. این مواد شیمیایی از فرآیندهای التهابی در بیماریهای خودایمنی جلوگیری میکنند. سارساساپونین موجود در مارچوبه، یکی از مواد شیمیایی بسیار موثر در بهبود بیماری ALS (اسکلروز چندگانه آمیلوتروفیک) است؛ که یک بیماری خود ایمنی مزمن میباشد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن نورونهای عصبی را به عنوان عوامل بیگانه می پندارد و علیه آنها واکنشهای متعدد التهابی نشان میدهد.

مارچوبه ضد سرطان است
آنتی اکسیدانهای موجود در مارچوبه عبارت اند از:ویتامین C، بتاکاروتن،ویتامین E،روی،منیزیموسلنیوم. مارچوبه همچنین سرشار از گلوتاتیون می باشد و به نسبت سایر سبزیجات از آنتی اکسیدانهای بیشتری تشکیل یافته است. این مقادیر بالای مواد آنتی اکسیدانی، رادیکالهای آزاد را از بین میبرد و منجر به خواص ضدسرطانی میشود. همچنین مواد شیمیایی فعال در مارچوبه به علت کاهش التهاب میتوانند فعالیت متابولیکی سلولهای سرطانی را تغییر دهند. مطالعات متعددی در رابطه با اثرات ضد سرطانی مارچوبه بر سرطان کبد صورت گرفته است و نشان داده شده که سرطان کبد به وسیله مواد آنتی اکسیدانی فعال موجود در مارچوبه متوقف گردیده است.

ادامه دارد ...

از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست و مو
پیامهای بهداشتی
آیا میدانید بهترين زمان خوردن شير توسط نوزاد نيم ساعت پس از زايمان است ؟


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان