facebook instagram telegram www.pezeshkonline.ir










نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - بخش دوم
دکتر حیدر سیاتیری - فلو شيپ تخصصي قرنيه سگمان قدامي

نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - بخش د ...

دکتر حیدر سیاتیری [ فلو شيپ تخصصي قرنيه سگمان قدامي ]

آدرس وب سایت : www.drsiatiri.ir
آدرس مطب : تلفن مطب : -
نقش تغذیه در سلامت چشم و بینایی - بخش دوم

لوتیئین و زنگزانتین ؛ سبزیجات سبز و پربرگ
مطالعات مختلف نشان داده اند كه لوتئین و زیگزانتین ممكن است در كاهش ریسك ابتلا به كاتاراكت مؤثر باشند. لوتئین و زیگزانتین ارتباط تنگاتنگی دارند : این دو ماده اغلب همراه با یكدیگر در سبزیجات و میوه جات یافت شده و بدن می تواند لوتئین را به زنگزانتین تبدیل كند.

در حال حاضر هیچ مقدار مصرف روزانه ای برای این دو ماده مشخص نشده است ولی بهتر است روزانه مقداری مصرف شود زیرا بدن نمی تواند این دو ماده را بسازد. بهترین منبع تأمین این مواد سبزیجات سبز و پربرگ بویژه اسفناج است. كلم و سبزیجات سبز رنگ نیز منابع خوبی هستند. لوتئین و زیگزانتین را می توان در سبزیجات و میوه جات زرد و نارنجی رنگ نظیر ذرت نیز یافت. سبزیجات پخته مقادیر بیشتری لوتئین دارند زیرا پختن سبب شكسته شدن دیواره سلول ها و آزاد شدن لوتئین می شود.

ویتامین C و بیوفلاونوئیدها ( Bioflavonoids )
هر چند این مقاله با ویتامین A شروع شد ولی این ویتامین تنها ماده غذایی مفید برای چشم نیست. یكی دیگر از مواد بسیار مفید برای بینایی ویتامین C است. همراه همیشگی ویتامین C ، بیوفلاونوئید علاوه بر اینكه به ویتامین C در اثر گذاری كمك می كند خود نیز فوایدی دارد. مطالعات نشان داده اند كه مقادیر بالای ویتامین C می تواند باعث كاهش خطر ابتلا به كاتاراكت شود. این ویتامین همچنین می تواند با كاهش فشار چشم مانع گلوكوم نیز شده و یا بیماری را در مبتلایان تسكین دهد.

میزان نیاز روزانه به ویتامین ث 60 میلیگرم در روز است. نكته قابل توجه این است كه این مقدار باید بصورت روزانه مصرف شود زیرا بدن انسان نه تنها قادر نیست ویتامین ث بسازد بلكه نمی تواند آنرا بمدت طولانی ذخیره كند. سیگاریها ، كسانیكه الكل مصرف می كنند و مبتلایان به دیابت باید مقادیر بیشتری مصرف كنند.

مركبات ، فلفل دلمه ای ، میوه های گرمسیری ، سیب زمینی و سبزیجات سبز و پر برگ منابع غنی ویتامین C هستند. جدول زیر مواد غذایی غنی از ویتامین C و مقدار این ویتامین را در آنها نشان می دهد :

مواد غدایی سرشار از ویتامین C

ماده غذایی میلیگرم در 100 گرم میلیگرم در مصرف معمول
فلفل دلمه ای قرمز 190 283 ( یك فنجان ، خرد شده )
كلم 120 80 ( یك فنجان ، خرد شده )
كلم بروكل 93 82 ( یك فنجان ، خرد شده )
فلفل دلمه ای سبز 89 133 ( یك فنجان ، خرد شده )
توت فرنگی 57 86 ( یك فنجان ، نصف شده )
پرتقال 53 70 ( 1 عدد )
طالبی 42 68 ( یك فنجان ، خرد شده )
گریپ فروت 34 44 ( نصف گریپ فروت )
انبه 28 57 ( 1 عدد )
تمشك 25 31 ( یك فنجان )


مقادیر بالا در مورد مواد خام صدق می كند. پختن این مواد غذایی این مقادیر را تغییر می دهد زیرا گرما سبب كاهش ویتامین C موجود در مواد غذایی می شود. نور نیز سبب تخریب ویتامین C می شود از این رو بهتر است مثلا آب پرتقال در بسته بندی های پلاستیكی یا مقوایی خریداری شود تا شیشه های شفاف. همچنین ، مواد غذایی تازه ویتامین C بیشتری دارند تا مواد غذایی یخزده یا كنسرو شده.

ویتامین E و مواد معدنی
مطالعات زیادی نشان داده اند كه ویتامین E به پیشگیری از كاتاراكت كمك كرده و ممكن است در پیشگیری از دژنراسیون ماكولا نیز نقش داشته باشد. مقدار توصیه شده ویتامین E در مردان بالای 11 سال 10 میلیگرم و در زنان بالای 11 سال 8 میلیگرم است. در مورد ویتامین E نیز سیگار كشیدن نیاز به ویتامین E را زیاد می كند.

بهترین منبع ویتامین E آجیل است. جدول زیر مواد غذایی غنی از ویتامین E و مقدار این ویتامین را در آنها نشان می دهد :

مواد غدایی سرشار از ویتامین E

ماده غذایی میلیگرم در 100 گرم میلیگرم در مصرف معمول
تخمه آفتاب گردان 50 36 ( نصف فنجان )
بادام 24 17 ( نصف فنجان )
فندق 24 16 ( نصف فنجان )
بادام زمینی 9 7 ( نصف فنجان )
انبه 1 2 ( 1 عدد )

چشم به بعضی از مواد معدنی نیز نیاز دارد. برای مثال سلنیوم به جذب ویتامین E و ساخته شدن آنتی اكسیدان ها در بدن كمك می كند. غذاهای دریایی از جمله مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد سلنیوم هستند. روی نیز به جذب ویتامین A كمك كرده و همچنین بخشی از یكی از آنزیم های بدن است كه تعداد رادیكال های آزاد را كم می كند. مطالعات نشان داده اند كه روی ، چشم را در برابر دژنراسیون ماكولا و شب كوری محافظت می كند. روی در غذاهای دریایی ، گندم و آجیل یافت می شود.

ادامه دارد ...

دکتر مهدی طرزی - جراح زیبایی بینیمطالب و مقالات پزشکی مرتبط
دکتر محمد علی نیلفروش زاده - متخصص پوست و مو

آیا تغذیه در بهبود پوست موثر است؟

دکتر محمد علی نیلفروش زاده [ متخصص پوست و مو ]

آدرس وب سایت : www.drnilforoushzadeh.ir
آدرس مطب : تهران ، بلوار آفریقا ، نرسیده به تقاطع میرداماد ، پلاک 67 ، کلینیک جردن تلفن مطب : 88886501 - 021
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

تغذیه در فنیل کتونوری

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
پروانه کاظمی - کارشناس تغذیه

توصیه های تغذیه ای در فصل امتحانات بچه ...

پروانه کاظمی [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.dietkazemi.ir
آدرس مطب : تهران بلوار همیلا خیابان پارک میدان پارک ساختمان پزشکان پاسارگاد طبقه سوم واحد 5 تلفن مطب : 44495410 - 021
حمیدرضا طغیانی خوراسگانی - کارشناس تغذیه

تغذیه و هوش - قسمت دوم

حمیدرضا طغیانی خوراسگانی [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.taghzie.ir
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

تغذیه در سوختگی

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
حمیدرضا طغیانی خوراسگانی - کارشناس تغذیه

سرب و سلامت انسان

حمیدرضا طغیانی خوراسگانی [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.taghzie.ir
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

تغذیه در زخم معده

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
دکتر بهمن محمدی - تغذیه و رژیم درمانی

توصیه های تغذیه ای جهت مبتلایان به دیا ...

دکتر بهمن محمدی [ تغذیه و رژیم درمانی ]

آدرس وب سایت : www.doctormohammadi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، مجتمع فراز ، طبقه پنجم ، واحد 502 تلفن مطب : 36282727 - 031
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

تغذیه در سنگ کیسه صفرا

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
دکتر بهمن محمدی - تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه کودکان در سنین مهد کودک ودبستان

دکتر بهمن محمدی [ تغذیه و رژیم درمانی ]

آدرس وب سایت : www.doctormohammadi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، مجتمع فراز ، طبقه پنجم ، واحد 502 تلفن مطب : 36282727 - 031
شهزاد محمدیان - کارشناس ارشد تغذیه

تغذيه در ايام نوروز

شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.armitaclinic.ir
آدرس مطب : شهرک غرب بلوار فرحزادی تقاطع دریا خ نورانی پلاک 19 طبقه سوم تلفن مطب : 22366770 - 021
دکتر پریسا میرشجاعی - پزشک عمومی

تاثیر تغذیه بر خلق و خو

دکتر پریسا میرشجاعی [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.drmirshojaei.ir
آدرس مطب : شهرضا-خیابان صاحب الزمان-پاساژ صاحب الزمان-طبقه فوقانی تلفن مطب : 53221116 - 031
حمیدرضا طغیانی خوراسگانی - کارشناس تغذیه

تغذیه و فشارخون

حمیدرضا طغیانی خوراسگانی [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.taghzie.ir
دکتر محمد علی نیلفروش زاده - متخصص پوست و مو

رابطه آکنه با تغذیه

دکتر محمد علی نیلفروش زاده [ متخصص پوست و مو ]

آدرس وب سایت : www.drnilforoushzadeh.ir
آدرس مطب : تهران ، بلوار آفریقا ، نرسیده به تقاطع میرداماد ، پلاک 67 ، کلینیک جردن تلفن مطب : 88886501 - 021
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

یبوست و درمان تغذیه ای آن

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
حسین حاجیان فر - کارشناس ارشد تغذیه

تغذیه

حسین حاجیان فر [ کارشناس ارشد تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.drhajianfar.ir
گیتی بهدادی پور - کارشناس تغذیه

تغذیه درفشارخون بالا

گیتی بهدادی پور [ کارشناس تغذیه ]

آدرس وب سایت : www.behdadipour.com
دکتر سید فرزاد ایزدی - متخصص داخلی مغز و اعصاب

تغذیه و ورزش

دکتر سید فرزاد ایزدی [ متخصص داخلی مغز و اعصاب ]

آدرس وب سایت : www.drfarzadizadi.ir
دکتر محمد علی نیلفروش زاده - متخصص پوست و مو

برای درمان کبودی دور چشم چه کنم؟

دکتر محمد علی نیلفروش زاده [ متخصص پوست و مو ]

آدرس وب سایت : www.drnilforoushzadeh.ir
آدرس مطب : تهران ، بلوار آفریقا ، نرسیده به تقاطع میرداماد ، پلاک 67 ، کلینیک جردن تلفن مطب : 88886501 - 021
دکتر پریسا میرشجاعی - پزشک عمومی

تغذیه و ریزش مو

دکتر پریسا میرشجاعی [ پزشک عمومی ]

آدرس وب سایت : www.drmirshojaei.ir
آدرس مطب : شهرضا-خیابان صاحب الزمان-پاساژ صاحب الزمان-طبقه فوقانی تلفن مطب : 53221116 - 031
پیامهای بهداشتی
غذاي كودك را زماني بپزيد كه فاصله اي بين پخت و مصرف نباشد بخصوص در تابستان و حتماً غذا را در يخچال نگهداري كنيد .


مطالب پزشکی پر بازدید
وب سایت های پر بازدید پزشکان