متخصصان تغذیه توصیه میکنند افراد روزه دار همانند زمانیکه روزه نیستند 3 وعده غذا بخورند که شامل : افطار ، شام و سحر است صرف غذا در دفعات کمتر از 2 بار توصیه نمیشود چون فاصله بین افطار تا سحر 16-17 ساعت است.
وعده ی غذایی در سحر
باتوجه به طولانی بودن روز در فصل تابستان بهتر است وعده ی سحری خصوصیات نهار را داشته باشد تا از ایجادگرسنگی در طول روز پیشگیری شود .در فاصله ی افطار تا سحر نیز باید یک شام سبک مصرف شود .توصیه میشود در وعده ی سحری مقدار مناسبی سبزیجات مصرف شود زیرا سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تامین ویتامین و مواد معدنی از تشنگی فرد در طول روز نیز جلوگیری میکند.مصرف مواد غذایی شیرین در وعده ی سحری توصیه نمیشود زیرا با تحریک انسولین و ورود قند به سلول ها باعث کاهش قند خون و احساس گرسنگی میشوند.
وعده ی غذایی افطار
در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک شامل شیر و لبنیات ، میوه و سبزی ، نان و غلات برای افزایش قندخون توصیه میشود.مصرف سوپ ، آش کم حبوبات ، حلیم و مایعات موجب حفظ تعادل آب و مواد معدنی روزه دار میشود.استفاده از میوه و سبزی در فاصله افطار تا سحر از بروز یبوست جلوگیری میکند.
بین افطار و سحر
توصیه میشود از مواد غذایی که به آهستگی هضم میشوند و حاوی کربوهیدرات های پیچیده اند مانند گندم و جو ، حبوبات مثل عدس ، لوبیا ، نان سبوس دار و غذاهای حاوی فیبر مثل سبزی ، حبوبات ، غلات ، میوه های با پوست مخصوصا سیب ، گلابی ...استفاده شود.پس از صرف افطار از انواع میوه ،چای کمرنگ و سایر مایعات برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.نماز خواندن نیز بدلیل درگیر شدن تمامی مفاصل ، یک ورزش با شدت متوسط شناخته میشود که با سوزاندن کالری همراه است .
چند عادت غلط و رایج در هنگام افطار و سحر
مصرف آب سرد در شروع افطار جای آن میتوانید از چای و خرما استفاده کرد برای کنترل پرخوری
مصرف زولبیا و بامیه که میتوانید آن را با خرما و کشمش جایگزین کنید
مصرف زیاد آب که سبب اختلال در هضم مواد غذایی شده
نوشیدن زیاد چای بخصوص پر رنگ چون با افزایش ادرار باعث از دست رفتن نمک های معدنی میشود
مصرف تنقلات زیاد بین افطار و سحر چون این مواد دیرهضمند و میل به خوردن سحری را کاهش میدهند