دکتر حمید وحیدی - متخصص پوست و مو

لیزر موهای زائد

دکتر حمید وحیدی [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhvahidi.ir
آدرس مطب : تهران ، یوسف آباد ، خیابان فتحی شقاقی ، بین بیستون و چهلستون ، مجتمع پزشکی شقایق تلفن مطب : 88724048 - 021

با استفاده ازلیزر، فولیكول موهای زاید كاملاً تخریب می شود و امكان رشد موهای زاید در آن ناحیه خاص از بین می رود . این درمان در چند مرحله و طی چند هفته انجام می شود . نتیجه حاصل از این روش در اغلب مواقع ، موفقیت آمیز و طولانی مدت است . مشكل اصلی لیزر این است كه هزینه زیادی به بیمارتحمیل می كند و فقط پزشكان متخصص قادر به انجام آن هستند.از جمله عوارض جانبی این روش هم باید به قرمزی پوست و همچنین تیرگی ، براق شدن و حتی زخم شدن پوست ، اشاره كرد.لیزر، آخرین و جدیدترین راه برای درمان موهای زاید است.

ولی درهر حال باید انتظار شما از این روش درمانی هم معقول و واقع گرایانه باشد. پزشكان اثربخشی لیزر به اثبات رسیده است.در حال حاضر، هیچ روش قاطعی برای درمان كامل و دایمی موهای زاید وجود ندارد ولی دربین روش های موجود، لیزر از همه موثرتر و دایمی تراست. البته این حرف به آن مفهوم نیست كه همه موهای زاید در اثر لیزر به صورت دایمی از بدن می روند. به هرحال ، حتی اگر پس از لیزر هم موها مجددا رشد كنند ، اولاً به تعداد كم رشدمی كنند و بیرون می آیند.ثانیاً در اكثر موارد ، این موها كركی و نرم هستند.سال هاست كه از لیزر برای رفع موهای زاید استفاده می شود و این كار مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریكا هم قرار گرفته است.متخصصان پوست می گویند : هرچقدر پوست بیمار روشن تر و موهای زایدش تیره ترباشند ، احتمال اثربخشی لیزر بیشترمی شود.

لیزری ها بدانند كه...
1- هرگونه بیماری پوستی باغیرپوستی و حساسیت های احتمالی كه در گذشته داشته اید یا درحال حاضرتحت درمان هستید،باید حتماً به پزشكتان اطلاع بدهید.
2- اگر سابقه تبخال یا عفونت های مكرر پوستی در محل تحت درمان با لیزر دارید ، باید به پزشكتان بگویید
3- اگر دارویی را به طورمرتب استفاده می كنید،حتی اگر آن دارو قرص سردرد معمولی یا قرص جلوگیری از بارداری باشد،باید پزشكتان را درجریان قرار بدهید.

4- همه آزمایش های هورمونی و غیرهورمونی تان را پزشكتان باید ببیند.اختلالات هورمونی شما حتماً باید پیش از درمان با لیزر،تحت بررسی و درمان قراربگیرد.
5- كندن موها با موم و موچین و اپیلاسیون و الكترولیز تا 6هفته قبل از لیزر و نیز در فواصل جلسات لیزر اكیداً ممنوع است اما تراشیدن موها با تیغ مانعی ندارد.البته از یک هفته پیش از لیزر،تراشیدن موها و استفاده از موم هم ممنوع می شود.
6- استفاده از كرم موبر اگرچه مانعی ندارد ولی به دلیل احتمال بروز واكنش های حساسیتی ، بهتر است از استفاده اش پرهیز كنید.
7- از یک ماه پیش از شروع لیزر و نیز در فواصل جلسات لیزرباید اكیداً از آفتاب پرهیزكنید و كرم ضدآفتاب بزنید.استفاده از فرآورده های اتوبرنزه،قبل از شروع لیزر و در فواصل جلسات لیزر ممنوع است.

8- در صورت وجود آفتاب سوختگی در محل تحت درمان با لیزر، احتمال بروز عوارض جانبی نظیر زخم و تاول پوستی بیشترمی شود و احتمال اثربخشی لیزر كمترمی شود.معمولاً اگر منطقه مورد نظر دچار آفتاب سوختگی باشد،اصلاً لیزر انجام نمی گیرد.
9- اگر پوست شما خیلی تیره است،می توانید با نظر پزشك معالجتان پیش از انجام لیزر،از تركیبات بیرنگ كننده و لایه بردار پوست مثل هیدروكینون و تره تینوئین استفاده كنید.
10- روز انجام لیزر،هرگونه آرایش كردن و كرم زدن ممنوع است منطقه مورد درمان باید كاملاً شسته و تمیز باشد.

درمان موهای ناخواسته با لیزر
موهای ناخواسته یا زائد به موهایی گفته می شود كه در مواضعی از بدن ایجاد می شود كه غیرمعمول بوده و رنگ تیره انها نیز این رویش غیرطبیعی را بیش تر نمایان می سازد.رویش موهای زائد را عمدتاً در نواحی چانه ، لب فوقانی ، نواحی دو طرف صورت ، از محل ناف به طرف پایین و در فرورفتگی ناحیه كمر، به رنگ تیره و سیاه می توان مشاهده نمود.ریشه هر مو دارای رنگدانه ای به نام ملانین بوده كه در روند رشد مو ، به تدریج این رنگدانه فعال گشته و تمامی بدنه یک مو را تیره و به رنگ های سیاه ، قهوه ای و لوند و...درمی آورد.مكانیسم اثر لیزر،بر بمباران و نابود ساختن رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوارمی باشد.

لیزر، باگسیل نمودن نورهدایت شده خود به سوی هدف كه همان محل انبار شدن ملانین موجود در ریشه هر مو است ، رنگدانه مورد نظر را بمباران و نهایتاً متلاشی می نماید.اثر نور لیزر بر روی ملانین یا رنگدانه مو براساس مكانیسم گرم نمودن آن تا حد نابودكردن مو می باشد.بدیهی است با نابود شدن مركز رنگ سازی موها(ملانین)،فرد پس ازطی مدت معینی از درمان ،باید كاهش محسوس موهای زائد و ناخواسته خود ر امشاهده نماید.

لیزرهای الكساندریت ، لیزرRuby، لیزردیود، LPLو لیزرNd:YAG در زمره لیزرهایی هستندكه قادر به درمان موهای ناخواسته براساس مكانیسم یاد شده فوق می باشند كه در این میان لیزر الكساندریت بیشترین و بهترین تاثیر و كم ترین عارضه را دارد.ضروری است به نكاتی چند جهت آگاهی از قابلیت درمانی لیزر برای محو و از بین برده موهای ناخواسته فهرست واراشاره نمود.

نكاتی چنددرموردلیزرهای موهای زاید :
*لیزر فقط رنگدانه های تیره موجود در ریشه های مو بمباران و نابود می سازد.بنابراین درمان موهای سفید،روشن و كركی صورت و بدن توسط لیزر امكان پذیر نمی باشد.
*نزد افرادی كه دارای پوست روشن هستند نتیجه درمان موهای ناخواسته بهتر از درمان درافراد دارای پوست برنزه و تیره می باشد.
*نزد افراد برنزه و دارای پوست تیره، به لحاظ فعال تر بودن رنگدانه ها در پوستشان پزشك باید به منظور پیشگیری از ایجاد عوارض پر رنگی و بدرنگی بر روی پوست دقت لازم را داشته باشد.

*نتیجه درمان موهای زائد توسط لیزر درصورتیكه كلیه پارامترهای لازم همچون انرژی، مدت زمان پالس و...به درستی توسط پزشك معالج انتخاب گردد، پس از هرجلسه بین 25تا20%موهای زائد ناخواسته باید از بین برود.
*فاصله بین دوجلسه درمان با لیزر حداقل باید 6-4 هفته در نظر گرفته شود.
*تعداد جلسات درمان با لیزر در افراد مختلف متفاوت است ولی به طورمتوسط 4-6جلسه ضروری است.

*در پی انجام هر جلسه درمان موهای زائد با لیزر ممكن است علائمی همچون قرمزی ،التهاب خفیف و یا متوسط ولی گذرا،ایجاد گردد كه پس از گذشت چند ساعت برطرف گشته و هیچ نشانه وعلامتی غیرعادی به روی پوست نباید باقی بماند.
*در فواصل بین لیزر از روش هایی كه باعث كندن ریشه مو می شود ( موچین ، بند ، موم و اپی لیدی ) استفاده نشود و در صورت لزوم موها تراشیده شود.
*پس از درمان توسط لیزر،به منظور رفع شدن سریع ترعلائم فوق ،پیشنهادمی گردد محل درمان شده توسط كیسه یخ سرد گردد. و در صورت مشاهده هرگونه عارضه غیر طبیعی یاتاول بدون هیچ دستكاری سریعاً با پزشك معالج مشورت شود.

*در صورتی كه محل درمان شده توسط لیزر در ناحیه صورت باشد،ضروری است كه حتماً ازكرم های ضدآفتاب قوی به منظور پیش گیری از عوارضی همچون تیره شدن محل درمان استفاده نمود.
*افرادی كه اختلالات زمینه ای همچون اختلال هورمونی و یا كیست تخمدان دارندعلاوه بر لیزر باید تحت درمان دارویی نیز قرار گیرند.
*اگر سابقه تب خال دارید و یا داروی خاصی استفاده می كنید قبل ازانجام لیزر پزشك معالج خود را مطلع نمایید.

بازهم لیزموهای زاید :
افزایش روزافزون مخاطبانی كه درجستجوی روش های بهتر،راحت تر،سریع تر،با تاثیر بیشتر وغیرتهاجمی تركاهش موهای ناخواسته هستند منجر به گسترش بهره گیری از تكنولوژی های مختلف از جمله سیستم های بر پایه نور هستند.بطوریكه ازسال 1996كاهش موها به كمک این سیستم ها ( لیزرها و IPLها ) به شدت گسترش یافته است.

1- رنگدانه های ملانین در پوست و موی ما اشعه خورشید را جذب،و از این طریق بدن و پوست ما را محافظت می كنند.این رنگدانه ها بهترین هدف برای اشعه لیزر در درمان موهای ناخواسته می باشند
2- لیزرهای مختلفی در درمان موهای ناخواسته استفاده می شود:لیزر الكساندریت و دیود كه در پوست های روشن بهتر عمل می كنند و لیزرهای ان-دی/ یگ باطول موج بلند(Nd:(YAG laserlong pulsedكه در پوست های تیره ایمن تر و بهتر مورد استفاده قرار می گیرند.

3- با توجه به پیشرفت درساخت تجهیزات لیزری تقریباً لیزرهای عوارض شدید وغیرقابل پیش بینی خاصی را ایجاد نمی كنند.لیزر در واقع طیف خاصی از نور است كه تقویت شده و بصورت موازی و هم فاز تابانده می شود.در لیزرهای مورد استفاده برای موهای ناخواسته ،طیف خاصی از نور لیزر با عمق نفوذ 2 تا 3 میلی متر به زیر پوست ، صرفاً ملانین موجود در ریشه مو را هدف گرفته و متعاقب آن ریشه مو را تخریب می كنند و معمولاً به بافت های مجاور آسیب نمی رسد.

4- در افراد با پوست روشن و موهای تیره و ضخیم احتمال كاهش موهای ناخواسته (بدون در نظرگرفتن عامل ایجاد كننده)،بعد از جلسات درمانی حدود 80 درصد است.موهای باقی مانده،اغلب نازك تر و روشن ترمی شوند.
5- در افراد با موهای تیره،ضخیم و با تراكم زیاد،ممكن است درد و سوزش درهنگام كاربا لیزرایجادشود.
6- معمولاً تاثیرات اولیه لیزر بر موهای ناخواسته تا دو هفته بعد از انجام لیزرمشاهده می شود.بعد از این زمان موها سست شده و می ریزند.در هر بار تكرار لیزر،موها نازك تر و تراكم موها كم تر می شود تا در نهایت در پایان جلسات درمانی ، اكثر موهای ناخواسته از بین می روند.

7- كاهش موهای ناخواسته توسط لیزر،به حضور مو در كانال مو وابسته است.بنابراین بدون رویش مجدد موها در منطقه درمان ، لیزر مجدد موثر نخواهد بود.رویش مجدد مو بستگی به چرخه رشد ان دارد.زمان میانگین رشد،4 الی 8هفته می باشد.با توجه به سرعت رویش موها،جلسات لیزر در ناحیه صورت با فواصل 4 تا6 هفته و در اندام ها حدود 8 هفته توصیه می شود.
8- در فواصل لیزر درمانی ( تا رشد مجدد موها ) توصیه می شود كه موها صرفاً تراشیده شده و یا از موبر استفاده گردد.توصیه اكید آن است كه در این فاصله از كندن موها،بند انداختن و اپیلاسیون خودداری شود ، چر اكه كندن مو از ریشه با بند ، موچین و یا دستگاه های مختلف باعث حذف موها دركانال مو و ملانین هدف می شود كه این امر تاثیر لیزر را بسیار كاهش می دهد.

9- در فواصل لیزر درمانی برای جلوگیری از هر گونه تغییررنگ پوست ( پررنگی وكم رنگی ) باید از آفتاب پرهیزنمود.اجتناب از آفتاب در زمان قبل و بعد از درمان ازتحریك ملانوسیت ها و به دنبال آن از تغییرات رنگی پوست جلوگیری می كند.لذا پیشنهاد می شود كه افراد از4 تا 6هفته قبل و نیز بعد از درمان با لیزر،از نور آفتاب دوری نموده ،از ضدآفتاب ها بطورمنظم و مستمراستفاده نمایند.

10- هر چه موها تیره تر و ضخیم تر و نیز پوست روشن ترباشد ، تاثیرلیزربیشتراست.اكثر لیزرها برموهای بور و كم رنگ تاثیر كمی دارند و حدوداً می توانند 30تا 40 درصد این موها را كاهش دهند. افراد با موی بلوند و روشن كاندید خوبی برای لیزر جهت كاهش موهای ناخواسته نمی باشند و نیاز به جلسات درمانی بیشتری دارند.
11- در حال حاضرهیچ لیزری روی موهای كاملاً سفید تاثیرندارد.اغلب دراین افراد انجام الكترولیز توصیه می گردد.

12- محل رویش های ناخواسته نیز درتاثیر لیزر و تعداد جلسات ان موثرمی باشد.برای مثال در صورت،موهای ناحیه چانه نسبت به سایر نقاط،مقاومت بیشتری به درمان توسط لیزر دارند كه به تبع آن به تعداد جلسات بیشتری برای درمان نیازخواهد بود.
13- تقریباً تمام افراد می توانند از لیزرها برای كاهش موهای ناخواسته خود استفاده نمایند.گرچه بهترین نتایج در افراد با موهای تیره و ضخیم پوست روشن دیده می شود.تفاوتی درسنین مختلف و بین مردان و زنان دراستفاده از این سیستم ها وجودندارد.

14- برای دست یافتن به نتایج مناسب جهت كاهش موهای ناخواسته ، معمولاً حداقل 3تا 8 جلسه درمان با لیزر مورد نیاز می باشد.همچنین جهت جلوگیری از رویش مجدد موها درمنطقه تحت درمان تكرار لیزر هر سال تا 3 سال یا بیشتر در صورت لزوم الزامی است.
15- مراقبت های بعد از لیزر در صورت درد، سوزش ، قرمزی ، و ورم احتمالی شامل استفاده از كیسه یخ و تجویز كرم های استروئیدی می باشد.
16- در صورت آسیب های اپیدرمال استفاده از آنتی بیوتیک ها و ضد ویروس ها نیز تحت نظر پزشک معالج توصیه می شود.

17- در اكثر افراد عارضه ای مشاهده نمی شود.اما ندرتاً تغییرات رنگی پوست ( پررنگی و كم رنگی ) مشاهده می شود این تغییرات ممكن است برای ماه ها باقی بماند ولی تقریباً همیشه موقتی و گذرا می باشند.در افراد با پوست روشن این عارضه بسیار نادرتر است.
18- در افراد با پوست تیره درتاًسوختگی و یا تاول نیز ممكن است مشاهده شود كه قابل درمان و بهبودی می باشد.

19- در نهایت باید از لیزرها انتظار واقعی داشت .تبلیغات نادرست و اغراق آمیز همه را در سرگم می نماید.واقعیت آن است كه جلسات متعدد برای كاهش موها توسط لیزر لازم است .در ضمن پاسخ در افراد مختلف نیز متفاوت و لفظ كلمه تضمینی نشانگر ناصحیح بودن تبلیغ در حوزه پزشكی می باشد.
20- فقط افراد متخصص صلاحیت انجام لیزر برای موهای زائد را دارند.

از بین بردن موهای زایدبه كمک لیزر:
اگراز روش های سخت و طاقت فرسا مثل اپیلاسیون و shaving و غیره خسته شده اید لیزرمی تواند در برطرف كردن موهای زاید به شما كمک كند.در این روش از اشعه شدیداً متمركز شده لیزر استفاده می شود كه به داخل فولیكول مو نفوذ می كند.
فواید:
از لیزر می توان برای از بین بردن موهای زاید نواحی مختلف بدن، مثل : دست ، بازو، پا و زیربغل و نیز سایر نقاطی كه شما را دچار مشكل كرده اند استفاده كرد.مثل رویش موی زیاد روی گونه آقایان . دقت و ظرافت لیزر در حذف موی زاید از محل مورد نظر بالاست.تقریباً در 80% از موارد بعد از 3 تا 5 جلسه می تواند خود را بطور دایم از شر موهای زاید خلاص كنید.


کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آنچه زنان باید درباره پوکی استخوان بدانند

دکتر محمدرضا سلامت [ پوکی استخوان ]

نقش هسته ی انگور در ورزشکاران

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

لیفت لب بالا بدون جراحی چگونه است؟

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

مراقبت های پس از جراحی تخلیه چشم

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

ده عادت مضر براي سلامت خانمها

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

کاربرد آر اف فرکشنال (RF)

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

سندروم عضلانی شانه درد

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

مراحل پاکسازی و جوانسازی پوست با اکسیژن تراپی صورت

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت