شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

مشکلات پوستی فصل بهار

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

موعد فرا رسیدن بهار افزایش شیوع اگزماهای پوستی را خبر می دهد. به خصوص اگزماهای پوستی در زنان به علت خانه تکانی و افزایش تماس با مواد شوینده و همچنین اعمال انجام زیبایی پوست مثل برطرف کردن چروک صورت، موی زائد و برطرف کردن لک ها افزایش می یابد.سال نو با ایجاد تمایل به تغییر ظاهری در خانم ها و همچنین خانه تکانی و تماس با مواد شوینده می تواند با بروز اگزما به خصوص بر روی دست ها همراه باشد.

در صورتی که اگزما فرم حاد داشته باشد با بروز تاول، خارش و قرمزی پوست نمایان می شود در حالی که در نوع مزمن، پوسته پوسته شدن، ترک پوست و سوزش دیده می شود.از طرفی آلرژیها اغلب بر اثر گردهافشانی گلها ، مایتهای هوایی ، کرک و پرزهای بدن پرندگان و یا بر اثر خوردن موادغذایی حساسیتزا بهوجود میآیند که با علائمی مانند آبریزش بینی ، سرفه و عطسه ظاهر میشوند.این بیماری در فصل بهار به تب یونجه معروف است

تشدید ضایعات اگزما با انجام چند فاکتور ساده قابل پیشگیری است. دستوراتی که می تواند از تشدید ضایعات بکاهد یا تعداد دفعات آن را کاهش دهد شامل:

1- بطور مکرر پوست را مرطوب کنید.
2- از تغییرات ناگهانی حرارت و رطوبت در محیط بپرهیزید.
3- از تعریق یا گرمای بیش از حد پیشگیری کنید.
4- استرس را کاهش دهید.
5- از تماس با مواد ایجاد کننده خارش مثل پشم یا سایر محرکها دور بمانید.
6- از صابون های قوی و پاک کننده ها اجنتاب کنید.
7- از فاکتورهای آلرژن محیطی مثل زوائد حیوانات، زباله و... اجنتاب کنید.
8- غذاهایی که باعث تشدید ضایعات می شوند، میل نکنید.

اولین قدم در درمان اگزما پیشگیری از خارش است. بهتر است از حلولها یا کرم های موضعی جهت مرطوب کردن پوست استفاده کنید. این راه بسیار موثر است. خصوصا اگر پس از استحمام (در عرض 3 دقیقه پس از استحمام) انجام شود. استفاده از کمپرس سرد بر روی ضایعات خارش دار باعث بهبودی خارش می شود. اگر شرایط موجود بدتر شد یا بطور رضایت بخشی بر طرف نشد، استفاده از کرم ها یا پمادهای کورتیکوستروئید موضعی بدون تجویز پزشک برای کاهش التهاب لازم است.

در شرایطی که استفاده از ترکیبات کورتیکوستروئید قوی تر لازم است باید با تجویز پزشک استفاده شود چرا که عوارض جانبی در بر دارد.قدم بعدی در پیشگیری از اگزماهای پوستی، استفاده از دستکش نخی زیر دستکش پلاستیکی است در واقع قطع تماس با مواد آلرژن.

در موارد تشدید ضایعات استفاده از کورتیکوستروئید خوراکی لازم است ولی با قطع درمان خوراکی امکان تشدید دوباره ضایعات وجود دارد. پوستی که تحت تاثیر اگزما قرار دارد ممکن است دچار عفونت شود، که در این موارد تجویز موضعی یا خوراکی آنتی بیوتیک لازم است. بعلاوه در موارد خارش شدید،آنتی هیستامین خوراکی تجویز می شود.

از جائیکه خواب آلودگی عارضه شایع آنتی هیستامین ها است. بهتر است این ترکیبات قبل از خواب مصرف شود و پس از مصرف این ترکیبات از رانندگی پرهیز شود.به طور کلی شیوع اگزماهای پوستی در فصل بهار 5/1 الی 2 برابر افزایش می یابد که با رعایت اصول فوق می توان تا حد زیادی این بیماری را کنترل نمود.

نوع دیگری از اگزما در فصل بهار را میتوان در کارگران ساختمانی مشاهده کرد:
فصل بهار شروع ساخت وساز مجدد ساختمان ها و کار و فعالیت کارگران ساختمانی است. یک بیماری پوستی بسیار مهم بین کارگران ساختمانی درماتیت یا اگزمای سیمانی است. کارگرانی که دچار این مشکل پوستی می شوند باید شغلشان را تغییر دهند زیرا اگر کارگری به سیمان حساس باشد و بار اول در تماس با سیمان دچار عارضه شود و رعایت نکند دفعه های بعد حتی وقتی از کنار ساختمان در حال ساخت عبور و گردوخاک حاصل از آن را در محیط استنشاق می کند، دچار عارضه اگزمای سیمانی خواهد شد.و بهترین پیشگیری از آن پوشیدن دستکش و عبور نکردن از کنار ساختمانهای در حال ساخت است.

فصل بهار فصل تخم گذاری و ازدیاد حشرات است. به همین دلیل یکی از دلایل مراجعه افراد به درمانگاه های پوست ناشی از نیش حشرات است. علامت شاخص گزیدگی تورم، قرمزی و یک نقطه سیاه در مرکز تورم است که نشان دهنده نیش حشره است. از مهم ترین حشره گزیدگی ها، می توان به گزش نیش زنبور، گزش ساس به خصوص در زندان ها، اردوگاه ها و... اشاره کرد.بنابراین سعی کنید در طبیعت باز و بیرون از خانه نخوابید. روی چمن ها دراز نکشید یا اینکه زمین را به طور کامل بپوشانید و از زیرانداز های مناسب استفاده کنید.

برای خوابیدن در محیط های باز، بهتر است کیسه خواب داشته باشید.اگر در اثر تماس یا گزش حشره دچار کهیر شدید، سریع به پزشک مراجعه کنید و شاید لازم باشد از داروهای تزریقی استفاده کنید زیرا ممکن است بعضی از حشره گزیدگی ها فرد را وارد شوک کند. به خصوص گزش زنبورها را جدی بگیرید. در صورتی که دچار گزش های معمولی حشره ها شدید در محل گزش پماد بتامتازون یا یک پماد استروییدی ضدخارش بزنید و به هیچ وجه محل گزش حشره را نخارانید. زیرا در اثر خارش زیاد، پوست آن ناحیه آسیب می بیند و خودش محلی برای ورود باکتری یا ایجاد عفونت می شود.

فصل بهاربا شروع فعالیت دامداران و ییلاق و قشلاق، تراشیدن موی دام ها، مراقبت از زادوولدشان و...، در نتیجه تماس پوستی آنها با حیوانات افزایش می یابد. یکی از بیماریهای مهم در دامداران بیماری قارچی مشترک بین حیوان و انسان است.. و این در حالیست که شدت بیماری قارچ های حیوانی بسیار شدیدتر از قارچ های ساده است و فرد را دچار عفونت های وسیع و گسترده می کند و بیماران باید علاوه بر مصرف داروهای ضدقارچ از آنتی بیوتیک نیز استفاده کنند.

توصیه مهم به همه دامداران این است که حتما پوشش کافی و با دستکش مناسب داشته باشند و پس از کار حتما دست هایشان را با آب و صابون بشویند و ضدعفونی کنند و از بردن لباس های کار به خانه جدا بپرهیزند زیرا می توانند به راحتی بیماری را به داخل خانه و خانواده منتقل کنند.

با شروع فصل بهار کشاورزی و تماس با انواع سموم و به خصوص کار و تلاش زیر نور آفتاب میتواند فرد را مستعد اگزما و به ویژه مشکلات ناشی از نور خورشید کند.بنابراین کشاورزان باید هنگام کار از کلاه و لباس های مناسب استفاده کنید تا تماس با نور آفتاب به حداقل برسد. هنگام استفاده از سموم نیز حتما ماسک بزنید و لباس های مناسب و دستکش بپوشید.

در فصل بهار علاوه بر اینکه شدت نور آفتاب افزایش پیدا می کند و روزها بلندتر می شوند، ترکیب نور آفتابی که به زمین می رسد تا اندازه ای متفاوت تر از نورخورشید در فصل های پاییز و زمستان است وUVB بیشتری در فصل بهار به زمین می رسد. در نتیجه تغییرهای پوستی ای که باUVB مرتبط است معمولا در این فصل بیشتر دیده می شود. مثل شیوع تبخال در فصل بهار، آفتاب سوختگی و... از بین بیماری هایی که با نور آفتاب مرتبط هستند و با افزایش تابش نورآفتاب در فصل بهار افزایش می یابند، می توان به لوپوس و بیماری بسیار شایع این فصل یعنیPLE اشاره کرد.

PLE به معنی بروز ضایعه های پوستی ناگهانی به خصوص در قسمت هایی است که نورآفتاب بیشتری به آنجا می رسد. این بیماری عمدتا در قسمت های پشت دست، ساعد و در موارد کمتر در پوست صورت، پشت و جلوی گردن دیده می شود. علت ایجاد این بیماری برداشته شدن ناگهانی پوشش لباس از روی دست ها یا پوشیدن لباس های یقه باز در فصل بهار است.

در این فصل به دلیل کار و فعالیت و بالازدن آستین ها یا پوشیدن لباس های آستین کوتاه، پوستی که حدود ۶ماه به وسیله لباس پوشیده شده بود به یکباره در معرض تابش نورخورشید قرار می گیرد، فوق العاده حساس می شود و ضایعه هایPLE در آن بروز می کند. جالب اینکه این ضایعه ها بیشتر در خانم های خانه دار دیده می شود که به دلیل انجام خانه تکانی آستین ها را بالا می زنند و در حیاط منازل به شستن فرش، موکت و... می پردازند.

•لک های پوستی :
مشکل پوستی دیگری که در برخی افراد به دلیل مصرف برخی داروها ایجاد می شود، لک های پوستی است. مصرف برخی داروها مثل کپسول داکسی سایکلین، کپسول تتراسایکلین، برخی داروهای اعصاب و روان، داروهای ضدمالاریا مثل هیدروکسی کلروکین و برخی داروهای تزریقی ضددرد از راه خون جذب می شوند و به پوست می رسند و درست در قسمت هایی که پوست در معرض آفتاب یا نورهای فلورسنت قرار می گیرد، باعث ایجاد لک می شوند.

•پورفیری جلدی :
بیماری دیگری که با تابش نور آفتاب ایجاد می شود، بیماری پورفیری جلدی نام دارد. افرادی که نوعی اختلال ژنتیکی دارند در تماس با نورخورشید دچار ضایعه های وزیکولر یا ضایعه های آبدار و خارش دار در پشت دست می شوند و در تشخیص افتراقیPLE قرار می گیرند.

•لک های خورشیدی :
بیماری دیگری که در فصل بهار در اثر افزایش تابش نور خورشید دیده می شود، زخم های کوچکی در حلقه بالایی گوش یا گونه کودکان است که معمولا از خود جوشگاه نیز به جا می گذارند.

•کهیر آفتابی :
یکی از بیماری شایع که بیشتر در خانم ها و در فصل بهار دیده می شود، کهیر آفتابی است. این بیماری بیشتر در سر و صورت رخ می دهد و به شدت خارش دار است.برای پیشگیری از بیماری های ناشی از تابش نور خورشید به خصوص بیماریPLE باید لباس آستین بلند بپوشید و کرم ضدآفتاب بزنید. اگر پوست حساسی دارید، دستکش نخی دست کنید و در ساعت هایی که نور آفتاب شدت بیشتری دارد از خانه خارج نشوید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

علائم دیسک کمر عصبی چیست و چگونه می توان آنها را کنترل کرد؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

انواع سونوگرافی های دوران بارداری

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

تفاوت تبخال و زگیل چیست؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

تزریق چربی لیپوترانسفر

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

کیست درموئید تخمدان چیست و چگونه تشخیص داده میشود؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

علت و درمان گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

علت در رفتگی استخوان دنبالچه

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

عمل میکروسکوپیک مغز برای چه بیمارانی انجام میشود؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت