در فصل تابستان از خوراکیهایی که تند و دارای فلفل و زنجبیل ، دارچین ، زعفران ، سس های تند و خردل هستند ، باید پرهیز کرد . در فصل تابستان باید بدانیم چه غذاهایی را نباید بخوریم در این فصل افراد با مزاج گرم و خشک ، بیشتر در معرض آسیب هستند بنابراین در این فصل باید از تمام خوردنی ها و نوشیدنی هایی که حرارت بدن را بالا می برند و باعث خشکی میشوند پرهیز کرد. مواد غذایی تند که دارای فلفل و زنجبیل ، دارچین ، زعفران ، سس های تند ، خردل و سبزیجات تند هستند مانند سیر ، پیاز ، ترخون ، نعناع ، تره ، شاهی و شوید کمتر مصرف شود.
از مصرف غذاهایی مانند فسنجان ، گردو و کنجددار به دلیل گرم بودن باید در این فصل پرهیز کرد و بهترین غذا در این فصل مصرف غذاهای زود هضم مانند ماهی تازه ، گوشت مرغ همراه با آب انار ترش ، آب غوره ، آب لیمو و سماق ، ماست و اسفناج ، ماست و خرفه ، آب دوغ خیار همراه با مقداری نان گندم ، خورشت کدو ، خورشت آلو اسفناج ، سوپ جو و آش جو است.
در فصل تابستان باید در مصرف نمک و غذاهای شور ، تنقلاتی مانند چیپس و آجیل شور احتیاط کرد.مصرف میوه های تازه که رطوبت زیادی دارند مانند آلو ، آلوچه ، آلبالو ، گیلاس ، توت ، سیب ، انگور ، به ، انار ، خیار و هندوانه توصیه می شود . از طرفی نباید در مصرف شیرینی ها ، شکلات ها و حتی شیرینی های طبیعی مانند عسل ، کشمش ، مویز و میوه های شیرین مانند انجیر ، نارگیل ، موز ، خربزه و آناناس در این فصل زیاده روی شود.نوشیدن شربتهایی مثل انار ، سکنجبین ، نارنج ، به لیمو و عناب مفید است و مصرف سبزیهایی مانند کاهو ، خرفه ، اسفناج ، کدو و گشنیز توصیه می شود.