دکتر منصور ریسمانچیان - پزشک عمومی

تولید سوسیس و کالباس ایرانی از گوشت گربه ؟

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]آدرس وب سایت : www.rismanchian.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شمس آبادی ، بین بسیج و چهارراه قصر ، جنب داروخانه زیتون ، ساختمان شمس ، طبقه سوم تلفن مطب : 32207810 - 031

استفاده از گوشت گربه و آشغال گوشت و دانه باقلا برای تولید سوسیس و کالباس، ابهاماتی است که همیشه ذهن خیلی از مردم را درگیر کرده و هیچوقت پاسخ دقیقی به آن داده نشده است.به گزارش ایسنا، پژمان داوری منزه مدیرعامل شرکت فرآوردههای گوشتی تهران به پارسینه میگوید: در این سالها هر کسی هر طور که دلش خواسته، صنعت سوسیس و کالباس را مورد هجمه قرار داده و رفته و بعد هم نه مستندی ارائه کرده و نه جوابی پس داده!

وی معتقد است که سکوت تولیدکنندگان سوسیس و کالباس در برابر هجمههای مداوم علیه این صنعت، دیگر جایز نیست و باید مستقیم با مردم سخن گفت.او میگوید: برای روشن شدن ذهن مردم، نه رسانهها تاکنون سراغ کارخانهها آمدهاند و نه شرکتهای تولیدی به دنبال دفاع از خود بودهاند. در این میان رسانهها نیز تنها به انتشار نظرات متخصصان تغذیه و پزشکانی بسنده کردهاند که بیشتر آنها یکبار هم یک کارخانه تولید سوسیس و کالباس را از نزدیک ندیدهاند. حتی کسی هم از شرکتهای تولیدی نپرسیده که چقدر از مسائل مطرح شده پیرامون سلامتی محصولات گوشتی را قبول دارند.

این در حالی است که وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد، با حساسیت بالایی از مواد اولیه تا محصول نهایی شرکتهای دارای مجوزهای قانونی را کنترل میکنند.داوری میگوید: کارخانههای معتبر زیادی در کشور فعالیت دارند اما کسی نمیخواهد حرف آنها را بشنود چون همیشه طوری با تولیدکنندگان سوسیس و کالباس رفتار شده که گویی تولیدکننده موادمخدر هستند! اکنون مدیرعامل سولیکو به نمایندگی از سوی شرکتهای دیگر، در راستای شفافسازی اذهان عمومی درباره صنعت سوسیس و کالباس به پرسشهای پارسینه پاسخ داده است. پرسشهایی که شاید دغدغه خیلی از مصرفکنندگان باشد.

ماجرای استفاده از گوشت گربه برای تولید سوسیس و کالباس تا چه اندازه میتواند صحت داشته باشد؟
قصد ندارم پرسش را با پرسش جواب بدهم اما شما به من بگویید چند نفر در ایران تا به حال گوشت گربه خوردهاند یا از آن چشیدهاند؟ من و همکارانم پیشتر به این نتیجه رسیدیم که اگر چنین شایعهای صحت داشته باشد، در خط تولید به روزانه 15 هزار گربه نیاز داریم. اصلا آیا کسی یک سوله پرورش گربه هم در کشور سراغ دارد؟ با اطمینان به شما میگویم این شایعه منشاء ایرانی ندارد اما در اینترنت به فارسی ترجمه شده و بعضیها آن را باور کردهاند. اگر فرض کنیم کارخانهای هم در ایران وجود داشته باشد که بخواهد از گوشت حرام استفاده کند، چرا باید سراغ گربه برود؟ آیا گوشت گراز بهتر و در دسترستر از گربه نیست؟

چرا پزشکان درباره فسفات مردم را میترسانند؟ آیا باید ترسید؟
این یکی از همان ضربههای تکراری و متداولی است که همیشه به صنعت سوسیس و کالباس زده شده است. ترکیبات فسفاته در برخی مواد غذایی مانند گوشت وتخم مرغبه صورت طبیعی وجود دارد. حتی هنگام تولید پنیر، از فسفات با درصدی بسیار بالاتر از فرآوردههای گوشتی استفاده میشود. پس چرا درباره آن کسی هشدار نمیدهد و در آنجا خطرناک نیست؟ فسفات موجود در سوسیس و کالباس به اندازه است اما مصرف زیاد این محصولات میتواند مانند افراط در خوردن هر چیز دیگری با عوارضی همراه باشد.

مصرف سوسیس و کالباس چندبار در هفته یا ماه مجاز است؟
پاسخ دادن به این پرسش ساده نیست چون روش طبخ و مصرف سوسیس و کالباس بسیار مهم است. این محصولات را میتوان به صورت آبپز، با تفت دادن ملایم، سرخ کردن، بخارپز، آرامپز، کبابی، گریلی، پخت در فر و یا راههای دیگر سرو کرد که هر کدام تاثیر متفاوتی دارند. همه همکاران در سولیکو مصرفکننده محصولاتی هستند که در این کارخانه تولید میشود. من خودم در خانه، حداقل یک وعده در طول هفته سوسیس و کالباس مصرف میکنم. تازه جدا از تستهایی که مجبور هستیم بیشتر روزها در کارخانه انجام دهیم تا از کیفیت محصول مطمئن باشیم.

آیا همه فستفودها از سوسیس و کالباسهای محصول کارخانههای معتبر استفاده میکنند؟
کارخانهای معتبرتر است که محصولاتش را با کیفیتی بهتر از رقبای خود تولید کند. پس فستفودی هم که دارای اعتبار است، مواد اولیه خود را از منابع معتبر تهیه میکند. اکنون رقابت تنگاتنگی بین فستفودهای برتر کشور ایجاد شده و مالکین آنها نسبت به شهرت خود حساس هستند، اگرچه ممکن است در هر صنفی، افراد بیتفاوت هم فعالیت کنند.

چرا مزه سوسیس و بیشتر کالباس خارجی، از ایرانی آن متفاوت است؟
ماجرای مزه، کاملا تابع ذائقه محلی است. چون سوسیس و کالباس اروپایی طعم گوشت را دارد، بنابراین دیدهایم که خیلی از توریستها مزه محصولات ایرانی را به راحتی میپسندند. به طور کلی، ذائقه ایرانی، مزه سوسیس و کالباس را با ادویه زیاد بیشتر ترجیح میدهد اما باید این را هم در نظر داشته باشیم که استفاده از برخی مواد در فرمول محصولات گوشتی که باعث مزههای متنوعی میشوند، مانندMSG، گوانیلیت یا اینوزینت، بر اساس قانون کشورمان ممنوع است.

ماجرای استفاده از باقالا در کالباس چیست؟
شاید برخی تولیدکنندگان از شباهت ظاهریدانه باقلاوپستهسودجویی کنند اما نباید اینطور فکر کنیم که همه فعالان صنعت سوسیس و کالباس از باقالی استفاده میکنند. این کار خلاف مقررات است چون اگر مصرفکننده به فاویسم مبتلا باشد، خوردن آن کالباس برایش خطر جدی ایجاد میکند. این را هم باید در نظر داشت که پسته مصرفی صنعت سوسیس و کالباس با آن چیزی که در ظرف آجیل میبینیم، متفاوت است. در بازار نوعی پسته وجود دارد که به «پسته قزوینی» معروف است و از آن خلال تهیه میکنند. رنگ سبز تیره آن با پسته مجلسی فرق دارد بنابراین هر چیزی که در کالباس شبیه پسته نباشد، لزوما باقلا نیست.

آیا خام خوردن سوسیس برای دستگاه گوارش مشکلی ایجاد میکند؟
چون تمام محصولات گوشتی در ایران به صورت پخته و پاستوریزه به دست مشتری میرسد، بنابراین ما در کشور چیزی به اسم سوسیس و کالباس خام نداریم و میتوان آن را بدون نیاز به پختن هم میل کرد.

آیا میتوان در خانه هم سوسیس و کالباس درست کرد؟
خیلی چیزها در ابتدا با امکانات ساده و پیش پا افتاده تولید شدهاند و سپس برای بهبود، یکنواختی، سهولت کار، بستهبندی و حمل و نقل آنها از امکانات صنعتی بهره گرفته شده است. در اروپا بیشتر قصابیها خودشان تولیدکننده سوسیس و کالباس هستند.سوسیس و کالباس را میتوان در خانه تولید کرد اما کیفیت و یکنواختی محصولات خانگی همیشه با نوسان همراه است. ما پیشتر به طور آزمایشی تهیه سوسیس و کالباس خانگی را به بانوان علاقهمند آموزش دادیم و خیلی از آن استقبال شد.

اینکه میگویند سوسیس و کالباس از آشغال مرغ و گوشت قرمز تولید میشود، موثق است؟
آنچه که در استاندارد ملی ایران با عنوان گوشت و اندام غیرمجاز شناخته میشود، ضایعات محسوب میشود و در کارخانه نمیماند.کارگاههای تبدیل ضایعات دامی، تنها مشتری دورریزهای صنعت فرآوردههای گوشتی هستند و اجزای باقیمانده بدن مرغ، مانند پوست و امعاء و احشا را از کارخانهها میخرند تا از آن برای تولید پودر استخوان، ژلاتین و کود استفاده کنند. بر همین اساس، کارخانههای معتبر هر روز ضایعات دامی استحصال شده در خط تولید را به مراکز مجاز معرفی شده از سوی اداره دامپزشکی میفروشند.
همشهری آنلاین


رژیم آب درمانی چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟ (قسمت سوم)

دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

تزریق ژل لب

[ 1398-07-14 ]دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]

شکستگی استخوان

[ 1397-03-26 ]مرتضی شریفی [ فیزیوتراپیست ]

کندن بی اختیار موها یا تریکوتیلومانیا چیست

[ 1389-04-09 ]دکتر مریم ملکی [ متخصص پوست و مو ]

روش های درمان بیماران دارای اضافه وزن یا چاقی - قسمت چهارم

[ 1394-05-27 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

شستشوي صحيح صورت

[ 1390-09-06 ]دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

گرمازدگى

[ 1396-04-21 ]دکتر اکرم صالحی [ طب سنتی ]

فازهای بلع و علایم و نشانه های اختلال بلع

[ 1398-02-14 ]لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

میکرونیدلینگ

[ 1396-11-29 ]دکتر معصومه امامی سیگارودی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پیرگوشی چیست ؟( قسمت چهارم )

[ 1391-03-30 ]دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]

کربوکسی تراپی دور چشم چیست؟

[ 1399-09-03 ]دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

روشهای نوین جوانسازی پوست کدامند؟

[ 1399-09-03 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

درد و بی حسی پاها در بیماران دیابتی

[ 1399-09-03 ]دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بیماری نقرس

[ 1399-09-01 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

رژیم آب درمانی چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟ (قسمت سوم)

[ 1399-09-01 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

هایپوپیگمانتاسیون چیست و چگونه درمان می شود؟

[ 1399-08-30 ]دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

آناتومی دستگاه ادراری

[ 1399-08-30 ]دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

علائم آب آوردن زانو چیست؟

[ 1399-08-30 ]دکتر مهدی مؤیدفر [ فوق تخصص جراحی زانو ]

درد مفاصل فاست کمر و درمان آن

[ 1399-08-30 ]دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

مزایا و معایب لیزر موهای زائد

[ 1399-08-30 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

آیا جوش یا آکنه درمان قطعی دارد؟

[ 1399-08-30 ]دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

عوارض مزوتراپی چیست؟

[ 1399-08-30 ]کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا برداشتن قوز بینی بدون جراحی امکان‌پذیر است؟

[ 1399-08-30 ]کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

درمان یبوست در بارداری

[ 1399-08-29 ]دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

بلفاروپلاستی بدون جراحی (درمان افتادگی پلک)

[ 1399-08-29 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

سندروم پلیکا زانو چیست و چگونه درمان می‌شود؟

[ 1399-08-28 ]دکتر مهدی مؤیدفر [ فوق تخصص جراحی زانو ]

هیدروسل و درمان آن با هیدروسلکتومی

[ 1399-08-28 ]دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

چرا وزنم کم نمیشه؟؟؟

[ 1399-08-28 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

رژیم مناسب برای افرادی که کبدچرب دارند

[ 1399-08-28 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

رژیم آب درمانی چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟ (قسمت دوم)

[ 1399-08-28 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

رفع اسکار سوختگی و بخیه با بهترین روش

[ 1399-08-27 ]دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

زگیل تناسلی با چه روشی درمان می‌شود؟

[ 1399-08-27 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
دکتر مهدی مؤیدفر - فوق تخصص جراحی زانو
دکتر مهدی مؤیدفر

فوق تخصص جراحی زانو


www.drmoayedfar.com
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر مریم ملکی - متخصص پوست و مو
دکتر مریم ملکی

متخصص پوست و مو


www.doctormaleki.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عباسعلی نصر اصفهانی - متخصص جراحی و لاپاروسکوپی
دکتر عباسعلی نصر اصفهانی

متخصص جراحی و لاپاروسکوپی


www.drnasresfahani.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
شهزاد محمدیان - کارشناس ارشد تغذیه
شهزاد محمدیان

کارشناس ارشد تغذیه


www.armitaclinic.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت