واکنش های حساسیت می تواند تقریبا در اثر هر نوع از مواد غذایی ایجاد می شود ولی 8 ماده غذایی که بیشتر ایجاد حساسیت می کنند و90% حساسیت زا هستند عبارت از: ماهی ( به عنوان مثال ماهی روغنی، ماهی پهن، ماهی خاردار )، سخت پوستان ( مانند خرچنگ، میگو و خرچنگ )، شیر، سویا، گندم، بادام زمینی، آجیل ( مانند بادام، آکاژو و گردو)، تخم مرغ می باشند.
آلرژی ماهی
آلرژی ماهی و آلرژی صدف ممکن است شامل انواع ماهی و صدف و یا ممکن است به یک گونه خاص محدود شده باشد.
آلرژی به شیر
شامل پروتئین شیر گاو و حیوانات دیگر است و نیز در اثر محصولات فرعی شیر ( آب پنیر و کازئین ) نیز ایجاد می شود. علائم آن شامل کهیر، استفراغ و مشکلات گوارشی و واکنش های شدید نادر است.
آلرژی سویا
معمولا با واکنش منفی نوزاد به فرمول حاوی سویا آغاز خواهد شد. علایم بیماری معمولا خفیف و شامل خارش در دهان و کهیرمی باشد.
آلرژی گندم
محصولات ساخته شده با گندم یا آرد گندم آلرژی زا هستند. گندم را در بسیاری از مواد غذایی ازجمله حبوبات صبحانه، کیک، سس سویا و خردل یافت. واکنش ها نسبت به گندم شامل آسم، ناراحتی معده و اگزما هستند.
آلرژی آجیل
آلرژی بادام زمینی یکی از حساسیت های شایع در کودکان است و معمولا در مدت چند دقیقه پس از مصرف رخ می دهد. علائم آن شامل واکنش های پوستی مانند قرمزی، احساس سوزن سوزن شدن در اطراف گلو و دهان و مسائل گوارشی مانند گرفتگی عضلات، استفراغ یا اسهال است. آلرژی آجیل درختی شامل واکنش به بادام و گردو است.
آلرژی تخم مرغ
آلرژی تخم مرغ می تواند توسط هر چیز ساخته شده با تخم مرغ، از جمله محصولات پخته شده و انواع دسر، سوپ، سس های سالاد ایجاد شود این علائم می تواند از کهیر خفیف تا واکنش های شدید و بالقوه کشنده به نام آنافیلاکسی باشد.