فکر کنید وارد یک آبمیوه فروشی شده اید و یک حق انتخاب دارید کدام را انتخاب می کنید ؟
مقایسه 3 نوع آب میوه :
یک لیوان آب کرفس : 42 کیلو کالری
یک لیوان آب انار : 234 کیلو کالری
یک لیوان آب پرتقال : 112 کیلو کالری
مصرف آب انار برای چه کسانی پیشنهاد می شود ؟
افراد مبتلا به فشار خون بالا چربی خون ، غلظت خون ، بیماران قلبی ، افراد چاق و دارای اضافه وزن بهتر است 2 بار در هفته و بلافاصله بعد از غذا یک لیوان اب انار مصرف کنند. مصرف انار عامل کاهش التهاب دیواره عروق خونی و کاهش احتمال تصلب شرایین است. نتایج یک مطالعه نشان می دهد که انار برای مقابله با چاقی بسیار خوب عمل می کند و در کوتاه مدت می تواند رشد سلول های چربی اطراف معده را متوقف و این چربی ها را به سرعت آب می کند. التهاب یکی از مهم ترین دلایل بیماری آلزایمر، پارکینسون، آرتریت روماتوئید و سرطان است. مصرف منظم انار برای جلوگیری از آلزایمر توصیه شده است. برای درمان آلزایمر معمولاً از داروهای ضدالتهابی مانند ایندومتاسین استفاده می شود که همین ترکیب نیز در انار وجود دارد. انار حاوی ویتامین های K، C و B5 و مواد معدنی کلسیم، آهن، روی، منیزیم و فسفر است که به کاهش استرس، بیماری های قلبی و محافظت در برابر سرطان کمک می کند . بیماری پیش رونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می تواند منجر به این بیماری شود. افزایش سن هنوز هم بزرگ ترین عامل خطر آلزایمر است که از آن گریزی نیست ولی با رعایت اصول بهداشتی و روانی می توان از این اختلال جلوگیری کرد و تمام افراد مسن محکوم به ابتلا به آلزایمر نیستند. پیشگیری از آلزایمر چند راهکار ساده دارد که اکثر افراد از آن بی خبرند. تحقیقات اخیر پژوهشگران کمبریج نشان می دهد که آلزایمر هفت علت عمده دارد که عبارت اند از: دیابت، آغاز فشار خون بالا از دوران جوانی، چاقی، عدم تحرک و افسردگی.
مصرف آب پرتقال برای چه کسانی توصیه می شود ؟
رنگدانه های زرد موجود در آب پرتقال با کاهش آسیبهای ناشی از تابش نور خورشید بر پوست ارتباط دارد و گفته میشود که قابلیت انعطاف پذیری پوست را تقویت میکند . ویتامین c ،اسید فولیک و پتاسیم موجود در آب پرتقال به تقویت پوست و مو و ناخن کمک می کند . برای افراد لاغر ، ورزشکاران ، کم خون ها و سالمندان مصرف یک لیوان اب پرتغال پیشنهاد می شود . کاروتنوئیدهای خوراکی یا همان مواد شیمیایی که عامل رنگهای نارنجی و زرد میوهها و سبزیها هستند، میتوانند به سبب داشتن خواص آنتیاکسیدانی،التهاب را کاهش دهند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف کاروتنوئیدها با خطر ابتلا به آرتروزارتباط دارد و موجب کاهش بروز این بیماری میشود.
مصرف آب کرفس برای چه کسانی توصیه می شود ؟
مبتلایان به یبوست ، فشار خون بالا ، ورزشکاران افراد چاق و دارای اضافه وزن بهتر است قبل یا همراه غذا اب کرفس مصرف کنند . آب کرفس برای درمان بیماریهایی نظیر سنگ کلیه، یبوست، مشکلات قاعدگی و اختلالات کبد و کیسه صفرا نیز مصرف می شود . مواد معدنی قلیایی طبیعی و نیز چربیهای ضروری موجود در آب کرفس تأثیرات آرامشدهنده قابل توجهی بر سیستم اعصاب فرد میگذارد. از این رو کرفس و نیز آب کرفس برای درمان بیخوابی و آرامش شبانه نیز مفید است . مطالعات نشان دادهاند که مصرف آب کرفس به میزان یک لیوان در روز به مدت یک هفته به طور معنیداری در کاهش فشارخون تأثیرگذار است. ترکیبی به نام phthalide در کرفس وجود دارد که با تأثیر بر عضلات اطراف شریانها منجر به انبساط و گشادی عروق و در نتیجه کاهش فشارخون میشود. این ترکیب همچنین منجر به کاهش هورمونهای محرک و منقبض کننده عروق میشود. جالب اینجاست که با تمام این تأثیرات، مصرف کرفس باعث کاهش فشارخون به کمتر از میزان نرمال نمی گردد.