اگر فکر میکنید که جلاتو (gelato) معادل ایتالیایی بستنی است اشتباه میکنید؛ جلاتو بستنی (icecream) نیست. جلاتو در ایتالیایی به معنای سرمای یخ یا یخ زده است .جلاتو دسرمنجمد، حاوی چربی کمتر و هوای کمتر نسبت به بستنی معمولی و در درجه حرارت بالاتری نسبت به أن سرو میشود، در نتیجه رایحه شدیدتر و تغلیظ شده تری دارد .می توان گفت قوام متراکم و خامهای جلاتو منحصر به فرد است.بستنی باید حداقل حاوی ۱۰ درصد چربی شیر باشد و برخی از بستنیها تا دو برابر این مقدار چربی دارند. در مقابل جلاتو فقط با پنج تا هشت درصد چربی شیر تهیه میشود.جلاتو را میتوان با یک پایه خامهای یا با یک پایه آبی تهیه کرد .
برای تولید جلاتو استانداردهایی بایست رعایت شوند که بتوان محصول را جلاتو نامید مانند استفاده از بهترین مواد اولیه که همگی تازه باشند مانند میوه های فصل و یا استفاده از اصل دانه های روغنی مانند پسته و فندق و استفاده از مواد شیمیایی مانند طعم دهنده ها و رنگ های مصنوعی در طول فرایند تولید ممنوع است . بر خلاف بستنی های صنعتی که بصورت معمول در بازار موجود است برای تولید جلاتو فقط از مواد صد در صد طبیعی استفاده می شود مانند پسته و فندق تازه میوه ها و شیر و حتی آب مصرفی هم بایستی از کیفیت بالایی برخوردار باشد .
استفاده از تمام این مواد اولیه با کیفیت در کنار هم ارزش غذایی جلاتو را بسیار بالا می برد .بستنی های صنعتی بصورت معمول شامل ۱۴ درصد چربی و نوع مرغوب آنها حداقل دارای ۲۵ درصد چربی میباشد اما در تولید جلاتو بین ۴ تا حداکثر ۸ درصد چربی در فرمول استفاده می شود با این حال حس نرم و خامه ای بودن محصول بخاطر فرمول نویسی حرفه ای و تخصصی و نه از اضافه کردن چربی و شکر زیاد، بدست می آید و شما میتوانید جلاتو را با لذت و بدون نگرانی از وجود چربی های اشباع نوش جان کنید .جلاتو بخصوص هنگامی که با استفاده از شیر و دانه های روغنی تهیه می شود شامل مقادیر زیادی از پروتئین و ویتامین های مفید است که در هر وعده غذایی بدن انسان و بخصوص کودکان به آن نیاز دارد. از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید .
@PersianDiet