شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

بررسی نگهداری از پوست در فصل پاییز

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

با آغاز فصل پاییز، یکی از شایع ترین اتفاقاتی که برای افراد می افتد مسئله خشکی پوست است و مسلماً با سردتر شدن هوا، این ناراحتی و عوارض آن شدیدتر خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر ملکی به نقل از باشگاه خبرنگاران، حتماً می دانید که نگهداری از پوست در فصل های مختلف سال باید متناسب با همان فصل باشد. با شروع فصل سرما، یکی از شایع ترین اتفاقاتی که برای افراد می افتد مسئله خشکی پوست است و مسلماً با سردتر شدن هوا، این ناراحتی و عوارض آن شدیدتر خواهد شد، اما چه خوب است كه بدانید چطور باید از پوستتان در برابر سرما نگهداری کنید و با حفظ رطوبت مناسب، پوستی شاداب و سالم داشته باشید.

دست هایتان را کمتر بشویید
یکی از شایع ترین مشکلاتی که بیماران در فصل پاییز و با آمدن سرما با آن مواجه می شوند، خشکی بیش از حد پوست است که در نهایت به اگزمای پوستی منتهی می شود. با بروز سرما و استفاده از وسایل گرمازا، رطوبت پوست کاهش پیدا می کند و نهایتاً به خشکی، خارش و ترک خوردن پوست می انجامد. این مسئله به خصوص در افرادی که زمینه آلرژی دارند شایع تر است، یعنی اگر فردی زمینه ای از آسم تنفسی یا دینیت آلرژیک داشته باشد، در این صورت بیشتر مستعد ابتلا به اگزمای پوستی در فصل سرما خواهد بود. چنین افرادی در فصل سرما دچار قرمزی پوست به همراه خارش در برخی از نواحی بدن می شوند و با استفاده از یکسری عوامل تحریک کننده، این علائم در آن ها وخیم تر خواهد شد. به دنبال مشکلات پوستی و اگزماهایی که در فصل سرما برای گروهی از افراد به وجود می آید، دسته ای از عادت ها و رفتارها این وضعیت را تشدید می کنند.

یکی از ساده ترین راه کارهایی که می توان برای حل خشکی پوست در فصل سرما به کار برد ، انتخاب نوع شوینده هاست
برای مثال برخی افراد به واسطه شغلشان بیش از حد دست های شان را می شویند. مثلاً خانم های پرستاری که از بیماران مراقبت می کنند و باید دستان شان به طور مرتب شسته شود یا کسانی که شیرینی پز یا نانوا هستند و همین طور جراحان که به واسطه شغلشان، مرتب مشغول شست وشوی دستانشان با مواد شوینده هستند، بیش از دیگران مستعد به خشکی پوستند.

صابون زمستانی، صابون تابستانی
یکی از ساده ترین راه کارهایی که می توان برای حل خشکی پوست در فصل سرما به کار برد، انتخاب نوع شوینده هاست. توصیه می کنیم تا در این فصل از صابون های ملایم، مانند صابون های کرم دار یا گلیسیرینه استفاده کنید تا پوستتان خشک نشود، بنابراین صابونی که برای هوای سرد انتخاب می کنید باید ملایم تر از فصل های دیگر باشد. شوینده های غیر صابونی نیز گزینه بسیار مناسبی برای شست وشوی صورت هستند، چون این شوینده ها اثر پاک کنندگی متعادل تری نسبت به شوینده های معمولی دارند و رطوبت پوست را حفظ کرده و از خشک شدن آن جلوگیری می کنند. بهترین کاری که می توانید بعد از شستن پوستتان انجام دهید، استفاده از یک مرطوب کننده مناسب است.

زمان استفاده از مرطوب کننده
بهتر است بعد از این که پوستتان را شست و شو دادید و در حالی که پوست هنوز رطوبت خود را حفظ کرده، به دنبال استفاده از آب و مایع شوینده، یک مرطوب کننده مناسب را روی پوستتان بمالید. مرطوب کننده های فراوانی در بازار وجود دارند؛ بهتر است کسانی که زمینه ابتلا به آلرژی دارند، از ملایم ترین مرطوب کننده استفاده کنند. می توانیم بگوییم بهترین چرب کننده و مرطوب کننده وازلین است، چون این ماده هم خشکی را به خوبی از بین می برد و هم مانع تبخیر رطوبتی که پوست به دنبال شست وشو جذب کرده می شود، علاوه بر این بدون رنگ و بو است و با این خصوصیات، احتمال آلرژی افراد به وازلین تقریباً در حد صفر است. به افرادی که زمینه آلرژی آتوپیک یا اگزمای سرشتی دارند، توصیه می کنیم به دنبال شست وشو از این چرب کننده عالی استفاده کنند.

در درجه بعد افراد می توانند از اوسرین به عنوان چرب و مرطوب کننده بسیار خوب استفاده کنند؛ میزان روغنی شدن پوست به دنبال مصرف اوسرین نسبت به وازلین کمتر است. همان طور که گفتیم مرطوب کننده های فراوانی در بازار وجود دارد اما به طور کلی این مواد به دو دسته کرم و پماد تقسیم می شوند؛ پمادها چربی بیشتری نسبت به آب دارند و در گروه کرم ها، آب آن ها قابل توجه تر است و بیشتر رطوبت را می رساند و کمتر به عنوان چرب کننده استفاده می شود به همین دلیل مصرف کنندگان بیشتر کرم ها را ترجیح می دهند، چون احساس چرب بودن و برق زدن پوست به دنبال استفاده از آن خیلی کمتر است. ولی باید این مسئله را در نظر بگیرید که کرم ها نیز معایبی دارند.

ضد آفتاب حتی در فصل سرما
این اشتباه شایعی است که خیلی از افراد فکر می کنند چون در فصل پاییز و زمستان نور آفتاب مستقیم وجود ندارد، اشعه فرابنفش هم وجود نخواهد داشت. در صورتی که چنین تفکری باعث می شود تا شایع ترین فصل هایی که افراد با آن ها مشکل پیدا می کنند، پاییز و زمستان باشد. باید بدانید آفتاب فصل سرما هم مانند آفتاب تابستان برای پوستتان زیان بار است. در این فصل شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از افراد از کرم ضد آفتاب استفاده نمی کنند، به این دلیل که فکر می کنند دیگر نور مستقیم آفتاب وجود ندارد، به همین علت دچار صدمات مختلف پوستی ناشی از آفتاب می شوند.

ناخن هایتان غافل نشوید
گاهی اوقات شاهد این مسئله هستیم که پوست اطراف ناخن ترک می خورد یا ریش ریش می شود، باید بگوییم که عامل اصلی این مسئله نیز خشکی پوست است. کسانی که مرتب مشغول شست وشوی دست های شان هستند، پوست اطراف ناخن هایشان به دنبال بیش از حد مرطوب شدن و دوباره خشک شدن، رطوبت خود را از دست می دهد و مشکلاتی را برای فرد به وجود می آورد. البته بعضی از کمبودهای غذایی مثل کمبود آهن، کلسیم یا ویتامین های گروه B نیز می توانند مزید بر علت باشند که گاهاً می بینیم با مصرف مولتی ویتامین های مربوط به مو و ناخن که انواع آن در بازار موجود است، رفع می شوند.البته مصرف چنین مکمل هایی باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. مصرف ویتامین های گروه D نیز در بهبود این وضعیت بسیار موثر هستند. بنابراین اگر تغذیه افراد، شامل ویتامین ها به خصوص گروه C، پروتئین و کربوهیدرات کافی باشد، ضمانت کافی برای سلامت پوست، مو و همین طور ناخن ها وجود دارد. بنابراین مصرف چنین مواد مغذی می تواند پوست شما را در هر فصلی تقویت کند.

از شامپو بچه استفاده کنید
باید بدانید که خشکی مو هم می تواند مثل خشکی پوست به وجود آید و این مسئله منجر به شکنندگی بیش از حد و رخداد موخوره می شود. برای پیشگیری از این ناراحتی به خانم ها توصیه می کنیم تا از شامپوهای ملایم مانند شامپو بچه یا شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده و خشک و نهایتاً از نرم کننده و چرب کننده هایی مثل روغن زیتون، نارگیل و کرچک که همگی می توانند مانع خشک شدن بیش از حد مو، ایجاد موخوره و شکنندگی آن شوند استفاده کنند، تا رطوبت مناسب را به موهای شان برگردانند.لیف و کیسه ممنوع باید بدانید مواد افزودنی که به کرم ها اضافه می شوند، می توانند عامل اگزمای پوستی یا تماسی شوند و برای افرادی که مرتباً برای مرطوب کردن پوست از آن ها استفاده می کنند نیزمی تواننددردسرساز باشند و از طرفی عطر و اسانس هایی که به کرم ها اضافه می شوند تا به مصرف کننده احساس بهتری دست دهد، در واقع یک نوع آروماتراپی با این روش انجام می دهند و باعث جذب مصرف کننده به استفاده بیشتر از کرم می شوند. این خود یکی از مهم ترین و شایع ترین عواملی است که باعث ایجاد آلرژی پوستی می شود.

کسانی که از خشکی پوست در این فصل رنج می برند، بهتر است میزان شست وشوی خود را به حداقل برسانند، بنابراین این افراد چه در مورد شستن دست، صورت یا دوش گرفتن و حمام کردن در هوای سرد باید مراقب باشند و تعداد دفعات را کاهش دهند. در این میان می توانیم به افراد مسن اشاره کنیم که به واسطه سنشان نسبت به زمان جوانی، پوست خشک تری دارند و در فصل سرما این خشکی افزون خواهد شد و اگر بخواهند طبق گذشته به استحمام خود ادامه دهند، ممکن است دچار خشکی بیش ازحد، خارش و به دنبال آن اگزمای پوستی شوند، بنابراین به این افراد و همچنین کسانی که پوست های حساس دارند توصیه می کنیم هفته ای یک یا دو بار بیشتر به حمام نروند.افرادی که پوست خشک و حساس دارند نباید به هیچ عنوان از لیف و کیسه استفاده کنند، زیرا باعث تحریک بیش از حد پوست بدن می شوند و به دلیل حساس بودن پوست، صدمات زیان باری به آن وارد می شود. در ضمن همان طور که اشاره کردیم، این افراد باید از صابون های گلیسیرینه یا کرم دار یا شوینده های غیر صابونی استفاده کنند تا خشکی پوستتان تشدید نشود و رطوبتی که در حمام جذب پوست می شود، از بین نرود.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

انواع عمل های بازسازی استخوان فک

دکتر بیژن موحدیان [ متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی ]

رابطه ی تغذیه و سیستم عصبی

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

قرص فیناستراید برای چیست؟ بهترین زمان مصرف قرص فیناستراید

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

آنچه که باید در مورد سیاتیک بدانید

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

مزوبوتاکس چیست؛ مزوتراپی با بوتاکس

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

عدم تقارن صورت و درمان با تزریق ژل

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

بایدها و نبایدهای پس از جراحی پیوند مو

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

نقش مکمل هیدروکسی بتامتیل بوتیرات در ورزشکاران

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

زگیل تناسلی چیست و خطرات زگیل تناسلی کدام است؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت