توصیه های بهداشتی و تغذیه ایی برای تهیه غذاهای نذری :
- سعی کنید از سلامت آشپزها و تهیه کنندگان غذا مطمئن شوید.
- محل طبخ غذا و ظروف مورد نیاز را بشویید و ضدعفونی کنید.
- انواع ظروف استیل گزینه سالمی برای طبخ غذا هستند.
پیشنهادات در مورد خرید مواد اولیه
- دام و طیور مورد مصرف را از مراکزی تهیه کنید که تحت نظارت مراکز بهداشتی هستند.
- روغن مورد نیاز تنها از انواع روغن مایع (مایع معمولی و مایع مخصوص سرخ کردن) خریداری شود.
- سنگ نمک اغلب دارای ناخالصی های زیادی است که برای کبد و کلیه زیان آور است.بنابراین نمک مورد نیاز را تنها از انواع نمک های ید دار تصفیه شده تهیه کنید.
- از خریداری و انبار کردن نمک به مقدار زیاد خودداری کرده و نمک خریداری شده را در ظروف در بسته و غیرقابل نفوذ به نور نگهداری کنید.
- در صورت استفاده از ماست یا لبنیات از انواع کم چرب آنها استفاده کنید.
- در صورت استفاده از کره آن را یا از نوع حیوانی کم چرب یا گیاهی با اسیدچرب ترانس پایین تهیه کنید.
پیشنهادات در مورد تهیه غذا
- از سرخ کردن غذاها تا حد امکان اجتناب شود. در مواردی که نیاز به سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.
- تا حد امکان از مصرف دنبه گوسفند برای سرخ کردن مواد اولیه خودداری کنید.
- به طور کلی غذاها به صورت کم چرب تهیه شوند. برای مثال پوست و چربی مرغ یا چربی قابل رویت گوشت را پیش از طبخ جدا کنید.
- از مصرف زیاد روغن در تهیه غذاها خودداری کنید. استفاده از غذاهای آب پز و یا کبابی در این مورد بهتر است.
- کره را روی برنج نریزید. از بسته های جداگانه و کوچک کره استفاده کنید. در صورت استفاده از این کره ها به دلیل اینکه به سرعت آب شده و وارد غذا می شوند، آن را روی برنج داغ قرار ندهید.
- از سرخ کردن زیاد سبزی خورش که موجب از دست رفتن ویتامین ها واملاح آن می شود خودداری شود. کمی تفت دادن آن هم با مقدار کم روغن از نوع روغن مخصوص سرخ کردنی که دارای استاندارد های لازم می باشد کافی است.
- به هیچ عنوان از روغن جامد در تهیه غذاهای نذری استفاده نکنید. روغن های جامد دارای مقادیر زیادی اسید های چرب اشباع و ترانس هستند که مصرف آنها ابتلا به سرطان ها ، تنگی و گرفتگی عروق و سکته های قلبی را به دنبال دارد. استفاده از روغن مایع ارحج است ولی اگر از روغن های نیمه جامد استفاده می کنید حتما از انواعی که میزان اسید چرب ترانس آنها کمتر از 5 درصد باشد استفاده کنید.
- از حداقل مقدار روغن در طبخ غذا استفاده شود. و حتما از روغن های مایع برای تهیه برنج و روغن مایع سرخ کردنی برای انواع خورشت ها استفاده شود.
- درباره مرغ و انواع گوشت چه به صورت آب پز و چه به صورت کبابی دقت کنید که کاملا پخته شوند تا از انتقال بیماریهای واگیر جلوگیری شود.
- برای تهیه انواع خورشها، سبزیهای مصرفی از قبیل کدو، بادمجان، کرفس و سبزی قورمه با روغن کم و به مدت کوتاه تفت داده شوند.
- در طبخ کباب کوبیده دقت شود گوشت کم چرب مصرف و تمام قسمتهای آن به طور یکنواخت مغز پخت شود.
- از آنجا که نقــش مهــم و موثر سبزیها و حبوبات در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق، سرطان، بیماریهای گوارشی و غیره به اثبات رسیده است، غذاهای مختلف حاوی سبزی طبخ شود. به عنوان مثال تهیه غذاهایی مثل لوبیاپلو، باقلاپلو، شویدپلو، عدس پلو، استامبولی و ... به منظور افزایش مصرف انواع سبزی و حبوبات توصیه می شود.
- در صورت استفاده از حبوبات و مواد اولیه ای که امکان وجود سنگ در آنها هست یا از انواع پاک شده استفاده کنید و یا آنها را به دقت پاک کنید.
- از تهیه انواع سالاد حاوی سس زیاد اجتناب کنید. چنانچه در مراسم سالاد سرو می شود نسبت به رعایت اصول بهداشتی در تهیه سبزیهای آن دقت کرده و سس سالاد را روی آن نریزید. می توانید از بسته های کوچک سس به صورت جداگانه استفاده کنید.
ادامه دارد...
از این مطالب برای سلامتی ، بهبود شیوه زندگی و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید و ما را به دیگران معرفی نمایید.