۳. دانه کتان
دانه کتان یکی از بهترین منابع امگا۳ است که سطح انسولین را در بدن کنترل، و به چربی سوزی کمک میکند. این دانه دارای پروتئین و آهن بوده و سرشار از فیبر است. دانه کتان حاوی فیتواستروژن نیز میباشد که کارکرد این ماده همانند استروژن طبیعی بوده و به توازن هورمونها کمک میکند، و از نگرانی و بیماریهای ذهنی که موجب بهمریختگی هورمونی و در نتیجه افزایش وزن میشوند، جلوگیری میکند.پودر این دانه را می توانید به تنهایی یا مخلوط با پودر سبوس برنج همراه با غذا (برای کاهش جذب قند غذا ) یا قبل از غذا (برای کاهش اشتها ) میل نمایید .
۴. تخم شربتی
امروزه اغلب مردم میدانند که تخم شربتی برای کاهش وزن بسیار مفید است. این دانهها منبعی غنی از فیبر، منیزیم، آهن، چربیهای امگا۳، پتاسیم و مقدار کمی چربی هستند. در هر ۲ قاشق غذاخوری از این دانه تنها ۵ گرم چربی وجود دارد. تخمشربتی از فیبر قابلحل تشکیل شده که اگر به چیزهای مختلف اضافه شود مادهای ژلاتینی در اطرافش بهوجود میآید. میتوان آن را به اسموتی، شیربادام، پودینگ و فرنی اضافه کرد. گفته میشود که تخمشربتی بیش از دانههای دیگر انرژیزا است و به شما کمک میکند مدت زمانی طولانی احساس سیری کنید.
۵. دانه آفتاب گردان
دانه های آفتابگردان کمک به سزایی به کاهش وزن میکنند و در هر زمانی میتوان آنها را میل کرد. دانه آفتابگردان سرشار از ویتامین ای میباشد که یکی از آنتیاکسیدانهای بسیار قوی برای مبارزه با سموم و التهاب است، اما این اتفاق زمانی می افتد که شما آن را بهصورت خام مصرف کنید. تخم آفتابگردان منبعی غنی از منیزیم است که استرس را از بین میبرد و از تشکیل کورتیزول بیشازحد در بدن جلوگیری میکند. بهعلاوه منیزیوم به سلامت سیستم عصبی، افزایش انرژی و در نتیجه سوزاندن کالری بیشتر کمک میکند. همچنین دانههای آفتابگردان دارای پروتئین، فیبر و ویتامین ب هستند که همه برای سوزاندن کالری و سیر نگه داشتن بدن ضروری میباشند.البته کالری و چربی آن را فراموش نکنید و بصورت خام و با رعایت مقدار مصرف نمایید .
۶. کینوآ
آیا میدانستید که کینوآ در حقیقت دانه است و جزو حبوبات محسوب نمیشود؟ بله کینوآ یک شِبه دانه نامیده میشود زیرا طبخ این دانه همانند حبوبات است. اما در حقیقت کینوآ نوعی دانه است و من میخواهم آن را بذر ویژه طبیعت بنامم. کینوآ منبعی غنی از تمام آمینواسیدها، پروتئینها ،فیبر، روی، منیزیم و حتی برخی از چربیهای مفید است. کینوآ کربوهیدرات بیشتری نسبت به دیگر دانهها دارد اما بسیاری از این کربوهیدراتهای اضافی برای تولید انرژی در بدن و نه برای ذخیره شدن استفاده میشوند.
کنجد به دلیل سرشار بودن از پروتئین و مواد معدنی بسیار مفید است. این دانه همچنین حاوی منیزیم، ویتامین ای، کلسیم و روی میباشد که بدن برای تنظیم قندخون و سوختوساز نیاز دارد. کنجد فیبر نیز دارد که بدن را مدت زیادی سیر نگه داشته و هضم را تنظیم میکند. میتوانید این دانه را به سوپ، اسموتی و سالاد اضافه کنید. به علاوه میتوانید ارده میل کنید که درواقع روغن کنجد است. توصیه میکنیم دانهها را بهصورت خام مصرف کنید زیرا پختن آنها ساختار چربیشان را تغییر میدهد و بهجای کاهش وزن موجب افزایش وزن میشود. البته کالری و چربی آن را فراموش نکنید و بصورت خام و با رعایت مقدار مصرف نمایید .
دانه خردل طعم خوبی دارد و شما می توانید برای خوشمزه تر کردن ماهی، گوشت و سالادها از آن استفاده کنید. دانه خردل مکمل طبیعی امگا 3، کلسیم، فیبر، آهن، منیزیم، فسفر، پروتئین، سلنیوم و زینک است. این دانه های کوچک برای بهبود هضم غذا مفید هستند چون ترکیباتی دارند که باعث ترشح شیره معده می شود. توصیه می کنیم در آشپزی و تهیه غذاهایتان از این دانه ها غافل نشوید. از آن ها برای سالادها و غذاهایی مانند ماهی، بوقلمون یا مرغ و همچنین گوشت کم چرب استفاده کرده و از خواص لاغری آن ها بهره ببرید.دانه های خردل برای بهبود هضم غذا مفید هستند و باعث کاهش وزن می شوند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.