ادعای غذاهای کالری منفی اینگونه است که با خوردن چنین غذایی کالری که برای جویدن، هضم و سوخت و ساز آن مصرف می کنید بیشتر است از کالری که خود غذا داشته. یعنی تنها با خوردن چنین غذاهایی نه تنها کالری نمی گیرید بلکه دچار کمبود کالری هم می شوید.هیچ تحقیقی انجام نشده که بگوید غذاهای کالری منفی به این شکل کار می کنند، اما این بدان معنا نیست که دیگر غذاهای کالری منفی را نخورید، بیشتر اینگونه غذاها بسیار سالم هستند. فقط انتظار نداشته باشید که با خوردن چنین غذاهایی دچار کمبود کالری شوید.
حقیقت این است که بدن برای تبدیل غذاها به انرژی نیروی خیلی کمی صرف می کند. حتی اگر غذاهای کالری منفی آنگونه که گفته شد کار کنند مقدار انرژی و کالری که از دست می دهید عدد بالایی نیست. خبر خوب اینکه غذاهای کالری منفی سرشار هستند از آب و فیبر و کالری پایینی دارند. این یعنی می توانند با مقدار کمی کالری سیرتان کنند.
کدام غذاها بیشتر به کالری منفی بودن معروف هستند ؟
کرفس، گیاهان سبز برگ، و معمولا سبزیجات غیر نشاسته ای را با نام غذاهای کالری منفی می شناسیم. برخی میوه ها و گیاهان دارویی نیز به عنوان غذاهای کالری منفی شناخته می شوند. با اینکه ادعای غذاهای کالری منفی آنچنان هم صحیح نیست، اما خوردن این غذاهای سرشار از مواد مغذی بسیار مفید است.سیر کردن خود با غذاهای کم کالری و غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و میوه ها، فوق العاده برای افرادی که رژیم می گیرند سودمند است.
به جای اینکه دائما احساس گرسنگی کنید، بهترین کار این است که خود را با غذاهای سرشار از آب و فیبر راضی نگه دارید.برنامه غذایی سرشار از میوه و سبزیجات می تواند خطر چاقی، دیابت نوع 2، و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. البته این مقدار مزایای میوه و سبزیجات فقط به همین موارد محدود نمی شود و خیلی بیشتر است.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.