بعضی افراد از ترس چاق شدن، زرده ی تخم مرغ را نمی خورند. زرده حاوی مقادیر زیادی پروتئین و دیگر عناصر مفیدی مثل ویتامین D است که در جذب کلسیم نقش دارد. زرده همچنین حاوی ماده ی کولین است که عملکرد مناسب کبد را تضمین می کند و ماده ی لوتئین موجود در آن هم برای چشم ها مفید است.
سفیده اما هیچ کدام از این عناصر را ندارد. به ادعای دانشمندان، کسانی که به دنبال یک رژیم غذایی سالم هستند، می توانند مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ را در برنامه ی غذایی خود بگنجانند. آزمایشات علمی اثبات کرده است، خوردن یک عدد تخم مرغ برای صبحانه، مقدار غذایی که در ساعات بعدی روز می خورید را کاهش می دهد و بنابراین، میزان کالری دریافتی تان را هم کم می کند.
بعضی افراد برای رشد عضلات، تقویت صدا یا کاهش اسید معده، تخم مرغ خام می خورند. ریسک ابتلا به بیماری سالمونلا از طریق مصرف تخم مرغ خام بسیار پایین است چون از هر ۳۰ هزار تخم مرغ معولاً فقط یکی آلوده به این باکتری است. اما در مورد فواید تخم مرغ خام تا حدودی اغراق شده. میزان جذب سفیده ی تخم مرغ خام کمتر از پخته شده ی آن است و بیوتین )ویتامین B7) موجود در آن، در حالت خام جذب بدن نمی شود.
از طرفی، حرارتی که تخم مرغ هنگام پخت در معرض آن قرار می گیرد، بعضی از عناصر مفید آن مثل پتاسیم، فسفر و ویتامین های A و B5 را از بین می برد. خوردن تخم مرغ خام توصیه نمی شود، اما اگر به آن نیاز دارید، تخم مرغ هایی را انتخاب کنید که بدانید با تدابیری سالمونلای آن ها از بین رفته است.
همچنین بخوانید : بررسی فواید و مضرات تخم مرغ