- استفاده از نان های بسته بندی سبوس دار به جای نان های تصفیه شده
- حذف دورچین های خام و جایگزینی دورچین های پخته کنار غذاها شامل سبزیجات رنگی مانند: لبو، کدو حلوایی، هویج، بروکلی، گل کلم، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، اسفناج، شلغم (حداقل به میزان 60 گرم)
- استفاده از نارنج، زیتون و گوجه فرنگی خام کنار غذا با رعایت اصول شستشو بلامانع است.
- حذف غذاهایی که ممکن است مرکز آنها خوب پخته نشود.
- صبحانه متنوع با تخم مرغ آبپز خوب پخته شده، گردو و عدسی .بهتر است در وعده صبحانه از شیر پاستوریزه استفاده شود.
- گنجاندن ماهی در برنامه غذایی یکبار در هفته) در صورتی که امکان آن نیست برای تامین مقادیر مکفی منابع امگا 3 در صورت صلاحدید پزشک معالج دریافت مکمل امگا 3 با دوز 1 تا 2 گرم در روز برای این بیماران توصیه می شود.)
- جایگزین کردن لبنیات پروبیوتیک و کم چرب بجای لبنیات فاقد پروبیوتیک و پرچرب. در صورتی که دسترسی ندارید از مکمل آن استفاده کنید.
- تهیه سوپ ها مقوی مانند سوپ کدو حلوایی، سوپ شیر و جو، خوراک لوبیا با قارچ، سوپ شیر و خامه و قارچ و... کنار وعده های غذایی
- گنجاندن آش های تهیه شده بر پایه حبوبات و سبزیحات در برنامه غذایی
- اضافه کردن سبوس های بسته بندی و پاستوریزه شده به سوپ، آش، کوکو و کتلت
- میان وعده شامل سیب، پرتقال، لیمو شیرین انار و به وشیر کم چرب.
- تهیه غذاهای نرم یا پوره برای بیماران بی اشتها یا ناتوان
- حذف غذاهای سرد مانند الویه
- تاکید بر دریافت مایعات فراوان از قبیل آب، آبگوشت یا مرغ، آب میوه طبیعی و ...
- - توصیه به استفاده از انواع آجیل ها به علت تامین اسید آمینه آرژنین در جهت تقویت سیستم ایمنی) از بین انواع مغزهای گیاهی، گردوی داخل پوسته چوبی، بهترین گزینه است که در طول روز مصرف شود.)
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.