از دیگر مزایای دارچین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1.کاهش قند خون در بیماران دیابتی :تقریباً دو قاشق چایخوری پودر دارچین بعد از غذا به کاهش مقاومت به انسولین در بیماران دیابتی کمک می کند و باعث می شود هورمون ها بهتر کار کنند. دارچین همچنین فشار خون را کاهش می دهد . برخی مطالعات نشان داده اند كه دارچین بر میزان گلوكز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تأثیر دارد. جالب اینجاست که نوع دارچین استفاده شده و تاثیر آنها با یکدیگر متفاوت است. دارچین کاسیا بیشترین تاثیر را در کنترل گلوکز خون دارد. یک تحقیق چینی شواهدی از پایین آمدن سطح گلوکز خون در بیمارانی که از مکمل دارچین استفاده می کردند، منتشر کرد. همچنین نشان داده شد که دارچین سطح کلسترول بیماران دیابتی را نیز کاهش می دهد.
2.کاهش خطر بیماری های قلبی: مصرف روزانه نصف قاشق چایخوری و یا یک گرم دارچین باعث کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) می شود. در کنار تمام این موارد، دارچین سطح کلسترول تام را نیز کاهش می دهد.
3.خواص آنتی اکسیدانی :دارچین مملو از آنتی اکسیدان های قوی مانند پلی فنول است. مصرف دارچین بدن شما را در برابر استرس که دلیل آسیب به سلول ها و پیشرفت بسیاری از بیماری هاست، حفظ می کند.
4.مبارزه با عفونت های قارچی :دارچین به جلوگیری از پوسیدگی دندان و بوی بد دهان مشهور است. همچنین از روغن آن برای درمان عفونت دستگاه تنفسی استفاده می شود. خواص این ادویه برای مبارزه با قارچ ها نیز قابل چشم پوشی نیست.
5.پیشگیری از التهاب: ترکیب سینامالدئید که در ایجاد عطر و طعم بینظیر دارچین نقش دارد، در ترمیم آسیب بافتی و مبارزه با عفونت ها نیز موثر است. مصرف دارچین همچنین می تواند باعث کاهش سردرد و انواع مختلفی از دردها مانند آرتروز شود. این ادویه همچنین گردش خون را افزایش می دهد که به نوبه خود می تواند بر کاهش درد تاثیرگذار باشد.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.