امروزه در رژیم های کاهش وزن شکلات تلخ رایج شده است اما باید در نظر بگیریم این خوراکی اگر در حد تعادل مصرف شود فوایدی دارد در غیر این صورت، مصرف بیش از حد آن باعث رسوب چربی می شود. بنابراین نه تنها منفعتی ندارد بلکه مضر هم است.
بطور کلی باید در نظر بگیریم باید هر چیزی در حد اعتدال مصرف شود تا ضرری برای بدن نداشته باشد.
در این مقاله می خواهیم به بررسی مزایای شکلات تلخ ( البته شکلات تلخ بالای 85% ) بپردازیم.
شکلات تلخ علاوه بر اینکه برای کاهش وزن موثر است، به سیستم قلبی عروقی نیز کمک شایانی می کند. در واقع شکلات تلخ به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی و همچنین افزایش متابولیسم می تواند برای کاهش وزن موثر واقع شود.
اما باید در نظر گرفت مقدار آن بیشتر از 10-15 گرم در روز باعث رسوب چربی در بدن می شود، و مسلما منظور از شکلات تلخ شکلاتی است که تلخی آن بالای 85% باشد.
شکلات تلخ حاوی ترکیباتی همچون پلی فنل ها و فلاونوئیدها میباشد بنابراین حتی می تواند برای پیشگیری از سرطان و پیری زودرس از طریق خواص ضدالتهابی میتواند گزینه مناسبی باشد.
کالری، قند و محتوای چربی اش بستگی به نوع شکلات تلخی دارد که انتخاب می کنید. یک منبع غنی از مواد معدنی مانند منگنز،منیزیم، آهن و مس است. سایر ترکیبات مغذی موجود در شکلات، فسفر،پتاسیم،ویتامین K، B12 و A سلنیوم و کلسیم هستند.
جالب است بدانید خوردن یک تکه شکلات خوشمزه احتمالا می تواند سطح استرس را کاهش دهد، با تحریک تولید اندورفین (Endorphins) که موجب احساس خوشحالی شود، کار می کند. علاوه بر این، شکلات های تلخ مختلف حاوی محرک هایی نظیر تئوبرومین وکافئینهستند که محرک اصلی در کاهشافسردگیهستند.
البته در نظر داشته باشید مصرف شکلات تلخ میتواند عوارضی به همراه داشته باشد:
تپش قلب
سندرم روده تحریک پذیر( IBS )
پوکی استخوان
فشار خون بالا
گلوکوم
اختلالات خونریزی
بنابراین افراد با ناراحتی های قلبی و ضربان قلب نامنظم و مشکل گوارشی باید احتیاط مصرف کنند.
p