افتادگی پلک، عارضه ای است که در آن پوست پلک بالایی به سمت پایین متمایل می شود و در چنین شرایطی، پوست پلک شل شده و روی چشم می افتد. افتادگی پلک ممکن است به قدری حاد باشد که باعث ایجاد اختلال در دید فرد شود. همچنین این عارضه مشکلات زیبایی زیادی را نیز برای بسیاری از بیماران ایجاد می کند. افتادگی پلک در مواردی، یک ویژگی وراثتی است که در واقع می تواند مادرزادی باشد؛ یعنی فرد از بدو تولد درگیر آن خواهد بود؛ اما بعضی دیگر از افراد، نشانه های افتادگی پلک را خیلی بعدتر تجربه می کنند که در چنین شرایطی می توان گفت افتادگی پلک آنها عارضه ای اکتسابی است.
یکی از روشهای درمان این عارضه تزریق بوتاکس است. تزریق بوتاکس، عضلات و ماهیچه های زیر پلک و ابروها را ریلکس ساخته تا پوست نرم تر شود. این مسئله به ماهیچه های پیشانی اجازه می دهد که بتوانند عضلات و ماهیچه های ریلکس شده بین ابروها را بالا کشیده و به این ترتیب افتادگی پلک رفع شود و در نتیجه چشم ها حالت باز تر و درشت تری پیدا کنند.
در مطب دکتر لادن ناظمی، تزریق فیلر و تزریق بوتاکس در اصفهان با استفاده از بهترین برندهای ژل یا فیلر موجود و با تکیه بر دانش و کسب سالها تجربه در این زمینه انجام می پذیرد؛ و به همین جهت نتایج درخشانی نیز حاصل می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
نوزاد به دلیل مشکلات رشدی که عضله بالابرنده پلک فوقانی (عضله لواتور) را درگیر کرده است، با افتادگی پلک متولد می شود. تقریباً 70 درصد موارد افتادگی پلک مادرزادی فقط یک چشم را درگیر می کند. اگر پلک افتاده بخشی از میدان دید نوزاد را پوشانده باشد، جراحی باید در سن پایین برای اصلاح این مشکل و جلوگیری از نابینایی دائمی انجام شود.
پیری شایع ترین دلیل افتادگی پلک غیر مادرزادی است. افتادگی پلک ناشی از پیری در واقع پی آمد بلندمدت نیروی جاذبه و بالا رفتن سن است. اثرات پیری و نیروی جاذبه باعث کشیدگی بافت پهن و تاندون مانندی می شود که در بالا نگه داشتن پلک به عضله بالابرنده کمک می کند. هرچند افتادگی پلک ناشی از بالا رفتن سن معمولاً در هر دو پلک مشاهده می شود؛ اما گاهی میزان افتادگی یک چشم شدیدتر است.
افتادگی پلک می تواند یکی از اولین علائم میاستنی گراویس باشد؛ میاستنی گراویس اختلال نادری است که واکنش عضلات به عصب ها را تغییر می دهد. میاستنی گراویس باعث ضعف پیشرونده عضلات می شود و علاوه بر پلک ها عضلات صورت، بازو، پا و دیگر بخش های بدن را نیز درگیر می کند.
افتادگی پلک می تواند یکی از علائم نوعی بیماری عضلانی ارثی به نام دیستروفی عضلانی اکولوفارنژیال باشد که بر حرکت چشم اثر می گذارد و باعث بروز اختلالات بلع می شود. افتادگی پلک بیماران جوا نتر گاهی پیامد بیماری گروهی از عضلات است، این بیماری با عنوان افتالموپلژی خارجی پیشرونده افتادگی هر دو پلک و مشکلات مربوط به حرکت چشم را به دنبال دارد و گاهی اوقات با علائم عضلانی دیگری همراه است که عضلات قلب یا گلو را درگیر می کند.
چون عصب های خروجی از مغز عضلات چشم را کنترل می کنند، ابتلا به عارضه هایی که به مغز یا عصب های جمجمه ای آن آسیب می زنند، نیز می تواند منجر به افتادگی پلک شود. از جمله این عارضه ها می توان به آسیب عصبی ناشی از دیابت مزمن، سکته مغزی، تومور مغزی و آنوریسم مغزی اشاره کرد آنوریسم مغزی به ورم کردن رگ های داخل مغز گفته می شود که برجستگی ای مانند خوشه انگور را به وجود می آورد. سندرم هورنر یکی دیگر از علل افتادگی پلک است که باعث کوچک شدن غیرعادی مردمک و از دست دادن توانایی تعریق می شود، سندرم هورنر نیمی از صورت را درگیر می کند. یکی از علل بسیار خطرناک سندرم هورنر توموری سرطانی است که در بخش فوقانی ریه ها قرار دارد.
افتادگی پلک گاهی اوقات پیامد عفونت یا تومور پلک، تومور داخل حفره چشم یا وارد شدن ضربه به چشم است.
مراحل درمان شامل موارد زیر می باشد:
ماندگاری بوتاکس پلک معمولاً بین ۳ الی ۴ ماه و در برخی افراد تا ۶ ماه متغیر است.
تمام عواملی که در محاسبه تزریق بوتاکس در ابرو تأثیرگذار است میتواند شامل این موارد باشد:
اگر پوست حساسی دارید بروز کبودی در ناحیه سوزن ها، قرمزی خفیف و تورم می تواند از عوارض جانبی پس از تزریق بوتاکس باشد. عوارض جانبی خفیف ناشی از تزریق مواد بوتاکس عبارت است از:
شهروندان عزیز! درمان آکنه در اصفهان توسط دکتر لادن ناظمی، با بکارگیری جدیدترین روشهای درمانی از جمله آر اف فرکشنال و درمانهای غیر لیزری قابل انجام می باشد. شما می توانید برای کسب آگاهی بیشتر و مشاوره با کارشناسان ما از طریق تماس با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 اقدام نمایید.