درمان جوش های سر سیاه با میکرودرم ابریژن
دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drandalib.irآدرس مطب : 1 تلفن مطب : 36294896 - 031
سلول های مرده پوست و چربی ها در منافذ فولیکول های مو جمع شده و باعث ایجاد برآمدگی هایی می شود که به آن کومدون گفته می شود. اگر پوست روی برآمدگی بسته بماند، جوش های سرسفید ایجاد می شوند. زمانی که پوست روی برآمدگی باز باشد به دلیل قرار گرفتن آن در معرض هوا، جوش های سر سیاه شکل می گیرند. جوش های سرسیاه معمولاً روی بینی و اطراف آن ایجاد شده و به سمت گونه ها و چانه نیز ممکن است گسترش یابند. تا به امروز روش های متعددی برای رفع مشکلات پوستی از جمله جوش های سر سیاه ارائه شده است. یکی از غیرتهاجمی ترین و مقرون به صرفه ترین این روش ها میکرودرم می باشد. میکرودرم روشی است که طی آن، لایه شاخی و خارجی سطح پوست تراشیده شده و با ایجاد مکشی خاص، باعث از بین رفتن جوش های سرسیاه بینی و دیگر نقاط صورت و … می شود و موجب تولید کلاژن می شود تا پوست تازه و سالم رشد یابد و چهره ای جوانتر و شادابتر داشته باشید.
میکرودرم ابریژن روشی است که به کمک آن خطوط کم عمق، تیرگی پوست و انواع لکه ها، از جمله لک ناشی از آفتاب و جوش های سر سیاه قابل درمان می شود. این روش بدون درد، سرپایی و با میزان ریسک پایین می باشد که توسط دکتر فاطمه عندلیب ، متخصص پوست و مو در اصفهان، انجام می شود. تلفن نوبت دهی و کسب اطلاعات بیشتر : 36260819
علل جوش های سر سیاه
برخی از عوامل که احتمال ایجاد شدن جوش سر سیاه را افزایش می دهند عبارتند از:
- تولید چربی بیش از حد در بدن
- تجمع باکتری های آکنه روی پوست
- تحریک فولیکول های مو زمانی که سلول های مرده پوست به طور طبیعی از روی سطح پوست نمی ریزند.
- تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی، در زمان عادت ماهیانه و در هنگام استفاده از قرص های ضدبارداری باعث افزایش چربی تولیدشده در بدن می شوند.
- مصرف برخی داروها مانند کورتیکواستروئیدها، لیتیوم و آندروژن نیز باعث ایجاد جوش سر سیاه می شود.
علائم جوش های سر سیاه
جوش های سرسیاه به دلیل ظاهر تیره ای که دارند به راحتی روی پوست دیده می شوند. این جوش ها کمی برآمدگی دارند؛ اما دردناک و متورم نیستند.

مزایای میکرودرم ابریژن
- میکرودرم بسیار غیرتهاجمی و ساده و در عین حال بسیار تأثیرگذار می باشد.
- با انجام جلسات منظم میکرودرم می توان از پیر شدن و بسیاری از مشکلات پوستی جلوگیری کرد.
- با تکرار جلسات میکرودرم می توان پوست را از لکه های ناشی از آفتاب سوختگی، بارداری و پیری پاک کرد.
- جوش های سرسیاه بینی و دیگر نقاط صورت بسیار آزاردهنده می باشند و نمی توان آنها را به راحتی تخلیه کرد؛ اما میکرودرم به راحتی پوست صورت را از زائده های سرسیاه پاکسازی می کند.
- در بین روش های درمانی پوست و زیبایی، میکرودرم یکی از بی عارضه ترین روش های ممکن است.
- دوره نقاهت میکرودرم بسیار کوتاه می باشد و فرد می تواند پس از چند ساعت به راحتی به فعالیت های روزانه خود بپردازد.
- میکرودرم مناسب تمامی افراد با تمامی تیپ های پوستی است و ذره ای نوع پوست بیمار باعث ایجاد محدودیت و خلل در عملکرد میکرودرم نمی شود.
انواع روش میکرودرم ابریژن
هندپیس نوک الماس
هندپیس نوک الماس در مواقعی استفاده می شود که نیاز به خارج کردن سلول های مرده پوست باشد. با استفاده از این دستگاه، سلول ها به آرامی از پوست خارج شده و همزمان مکش می شوند. عمق ورود مکش و خارج شدن سلول های مرده، به فشاری و مدت زمان اعمال دستگاه روی پوست، بستگی دارد. با توجه به دقت و ظرافت این دستگاه، از آن برای مناطق حساس پوست، مانند نزدیک چشم استفاده می شود.
میکرودرم کریستالی
میکرودرم کریستالی رایجترین شیوه برای از بین بردن سلول های مرده پوست است. در این روش، ماده ای کریستالی روی پوست پاشیده شده و سپس با استفاده از یک وسیله دستی لایه رویی پوست تراشیده شده و با دستگاه مکش، جمع می شود.
هیدرودرم ابریژن
هیدرودرم جدیدترین روش میکرودرم ابریژن است. در این روش همزمان با جدا کردن سلول های مرده، مواد مخصوص برای جوانسازی پوست صورت و ترمیم بافت های آسیب دیده وارد پوست می شود. در نتیجه میزان اثربخشی درمان چندین برابر افزایش پیدا کرده و بافت پوست بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد.
عملکرد میکرودرم ابریژن
میکرودرم روشی است که به وسیله یک دستگاه به نام میکرودرم ابریشن انجام می شود. این دستگاه دارای یک کانال بلند با پوشش سری پلاستیکی است که روی پوست صورت کشیده می شود. هنگام انجام میکرو دو عمل انجام می شود. اول: کشش پوستی (ساکشن پوست) که با فشار منفی ایجاد شده توسط دستگاه است و دوم: پاشیدن پودر هیدروکسید آلومینیم بر سطح پوست.
در روش میکرودرم، ابریژن ذرات بسیار ریزی با فشار و سرعت بالا بر روی پوست صورت اسپری می شوند و به طور همزمان این ذرات و پوسته های برداشته شده از صورت توسط دستگاه مکنده، مکش می شوند. ذرات مورد استفاده در روش میکرودرم پوست می تواند بسیار متفاوت باشد و شامل بلورهای(کریستال های) نمک آلومینیوم، بلورهای سدیم بیکربنات و حتی بلورهای سیدم کلراید(نمک طعام) می شود. حرکت سریع دانه های بلور که با فشار زیاد به پوست اسپری می شوند، موجب کنده شدن پوسته ها از لایه ی خارجی پوست به نام اپیدرم می شود.
مراقبت های قبل از میکرودرم ابریژن
- در صورتی که در صورت خود زخم و یا تبخال داشته باشید، باید تا زمان درمان آنها انجام میکرودرم ابریژن را به تعویق بیندازید.
- در صورتی که در 2 ماه گذشته جراحی زیبایی روی صورت انجام داده اید، بهتر است برای انجام میکرودرم ابریژن کمی صبور باشید.
- قبل از انجام میکرودرم ابریژن باید پرونده پزشکی کامل خود را به پزشک معالج ارائه دهید؛ زیرا میکرودرم در زمان مصرف داروهایی همچون قرص ایزوترتینوئین خوراکی به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
- در صورتی که انجام میکرودرم توسط پزشک تأیید شد، باید تا سه روز قبل از کرم های لایه بردار و ضد لک استفاده نکنید.
- بهتر است از چند روز قبل از سولاریوم استفاده نکنید.
- بهتر است روز قبل حمام کنید.
- اقداماتی از قبیل بند انداختن، استفاده از کرم های موبر و استفاده از موم را 48 ساعت قبل از میکرودرم ابریژن انجام دهید. این اقدامات پوست را تخریب می کنند و ممکن است در روند میکرودرم اخلال ایجاد شود.
- آقایان می توانند چند ساعت قبل از انجام میکرودرم صورت خود را اصلاح نمایند.
مراقبت های پس از میکرودرم ابریژن
- استفاده از پماد ضد التهاب: قرمزی، تورم و التهاب پوست بعد از انجام این روش کاملاً طبیعی است به همین سبب، پزشک ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند که پمادهای ضد التهاب زینک اکساید جزء این داروها به حساب می آیند.
- کمپرس سرد: سوزش پوست نیز از جمله عوارض کاملاً طبیعی میکرودرم به حساب می آید که برای رفع سوزش پزشک ممکن است استفاده از کمپرس سرد را پیشنهاد کند.
- عدم انجام فعالیت های سنگین حداقل تا ۲۴ ساعت بعد
- دوری از نور مستقیم خورشید تا چند روز بعد
- خودداری از رفتن به حمام، استخر و سونا تا چند روز بعد
- خودداری از آرایش کردن پوست صورت تا چند روز بعد
- عدم استفاده از داروهای رقیق کننده خون تا چند روز بعد
موارد منع استفاده از میکرودرم ابریژن
- افرادی که تبخال و یا زگیل در صورت خود دارند.
- افرادی که جراحی صورت در 2 ماه اخیر انجام داده باشند.
- افرادی که دارای زخم های عمیق، کلوئید های فعال، اختلال در سیستم ایمنی و یا دیابت هستند.
- خانم های باردار نباید میکرودرم ابریژن انجام دهند.
- بیمارانی که در حین درمان با ایزوترتینوئین خوراکی
- افرادی که در حین رادیوتراپی گردن هستند.
- میکرودرم برای کسانی که طی 12 ماه اخیر اکوتان مصرف کرده اند یا بیماری پسوریازیس دارند مناسب نیست.
مدت ماندگاری میکرودرم ابریژن
نتایج میکرودرم ابریژن موقتی هستند و معمولاً بین ۳ تا ۶ ماه دوام دارند. هرچه بیشتر مراقب پوست خود باشید، نتایج ماندگارتر خواهند بود. همچنین نیاز است که جلسات ترمیمی را ۳ تا ۶ ماه یک بار انجام دهید. حفظ رطوبت، پاکیزه نگه داشتن پوست و همچنین استفاده از کرم ضد آفتاب باعث افزایش ماندگاری نتایج میکرودرم ابریژن می شوند.
هزینه میکرودرم ابریژن
برآورد هزینه های این روش برای هر مراجعه کننده بستگی زیادی به میزان نیاز پوست شخص، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز، دستمزد پزشک معالج دارد و فراموش نکنید که قیمت این روش ها در هر شهر متفاوت خواهد بود.
عوارض جانبی میکرودرم ابریژن
- تورم پوست
- قرمزی پوست، مشابه آفتاب سوختگی
- کبودی
- احساس سوزش یا خارش
- افزایش حساسیت پوست به نور خورشید
بعد از انجام میکرودرم ابریژن، از پوستتان در برابر آفتاب محافظت کنید؛ زیرا این مورد کمک می کند تا بهترین نتیجه را کسب کنید و خطر عوارض جانبی در شما کاهش یابد. میکرودرم ابریژن ممکن است برای افرادی که به راحتی دچار زخم یا تاول می شوند، مناسب نباشد.
از میانسالی به بعد، علاوه بر پوست صورت و گردن، دستها نیز نیاز به جوانسازی دارند که روشهای متعددی از جمله لیزر جوانسازی دست و تزریق فیلر به پشت دست برای این کار وجود دارد. شما می توانید برای جوانسازی پشت دست با تزریق فیلر در اصفهان به مطب دکتر فاطمه عندلیب مراجعه نمایید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با مطب دکتر عندلیب با شماره تلفن 36260819 تماس حاصل فرمایید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید
کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-10-19تاریخ بروز رسانی : 1401-10-30 دکتر لادن ناظمی[ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]تاریخ انتشار : 1401-10-13تاریخ بروز رسانی : 1401-10-27 کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-10-06تاریخ بروز رسانی : 1401-10-17 دکتر جمال الدین حسن زاده[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-10-03تاریخ بروز رسانی : 1401-10-14 دکتر مهین عباسپور[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-09-23تاریخ بروز رسانی : 1401-10-04 دکتر جمال الدین حسن زاده[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-09-15تاریخ بروز رسانی : 1401-09-26 دکتر مهین عباسپور[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-09-13تاریخ بروز رسانی : 1401-09-23 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-09-04تاریخ بروز رسانی : 1401-09-09 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-08-26تاریخ بروز رسانی : 1401-08-28 دکتر فاطمه عندلیب[ متخصص پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-08-21تاریخ بروز رسانی : 1401-08-22 کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-08-17تاریخ بروز رسانی : 1401-08-22 دکتر محسن سلیمانی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-08-12تاریخ بروز رسانی : 1401-08-16 کلینیک پوست صدف[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-08-12تاریخ بروز رسانی : 1401-08-14 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-07-30تاریخ بروز رسانی : 1401-08-03 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-07-24تاریخ بروز رسانی : 1401-07-25 دکتر رامین مدرسی[ پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-07-15تاریخ بروز رسانی : 1401-07-17 دکتر هما فاتحی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-06-30تاریخ بروز رسانی : 1401-07-03 دکتر هما فاتحی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-06-25تاریخ بروز رسانی : 1401-06-27 دکتر هما فاتحی[ پوست و مو ]تاریخ انتشار : 1401-06-13تاریخ بروز رسانی : 1401-06-16 دکتر علیرضا واعظ شوشتری[ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]تاریخ انتشار : 1401-06-11تاریخ بروز رسانی : 1401-06-13