دکتر هما فاتحی - پوست و مو

استرچ مارک یا ترک بدن چیست؟

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drfatehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، ساختمان آژند ، بلوک B ، طبقه سوم ، واحد 309 تلفن مطب : 32245018 - 031

نوعی پروتئین به نام کلاژن در پوست وجود دارد که موجب حالت کشسانی می شود. هنگامی که سطح این پروتئین در پوست کم شود، توانایی انبساط و انقباض پوست کاهش می یابد و نتیجه آن، نازک شدن پوست و ایجاد ترک و شکاف است. ایجاد برخی تغییرات ناگهانی منجر به کشیدگی پوست می شود. برای مثال، عواملی مانند چاق و لاغر شدن های ناگهانی یا بارداری، نوعی ضایعه پوستی ایجاد می شود که آن را به عنوان ترک پوستی یا استرچ مارک می شناسیم. این ترک های پوستی، خطری برای سلامتی شما در پی نخواهد داشت. این خطوط کاملاً بی خطر هستند و به مرور زمان تا حدی کمرنگ می شوند. معمولاً روش های درمانی جهت جلوگیری از پیشروی ترک ها به کار گرفته می شوند؛ به گونه ای که در صورت وجود ترک آن را ترمیم و جمع تر می کند؛ اما به صورت کامل بهبود نمی یابد.

اگر ساکن اصفهان هستید؛ علاوه بر درمان مشکلات پوست و مو ، برای رفع انواع لک پوست ، بوتاکس تعریق ، جوانسازی پوست ، تزریق چربی ، لیزر موی زائد و بسیاری دیگر از اقدامات مربوط به پوست و زیبایی، نیز می توانید به کلینیک پوست دکتر هما فاتحی مراجعه نمایید. جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.

علت استرچ مارک

عوامل متعددی سبب بروز این مورد می شوند که در ادامه به مهمترین آنها می پردازیم:

استرچ مارک یا ترک بدن

عوامل تشدید کننده ترک پوستی

علائم ترک پوستی

قبل از شروع پدیدار شدن ترک های پوستی، پوست، نمای نازک و صورتی پیدا میکند. همچنین ممکن است احساس خارش یا حساسیت ایجاد شود.ترک ها ابتدا به صورت چروک ایجاد میشوند، پیشرفت رگه ها میتواند قرمز، بنفش، قهوه ای قرمز یا قهوه ای تیره باشد که بستگی به رنگ پوست دارد. رگه ها درنهایت محو و صاف میشوند و رنگشان به نقره ای در طول زمان تغییر میکند. ترک های پوستی ممکن است به تدریج کم رنگ تر شوند؛ اما این موضوع اغلب میتواند چند سال زمان ببرد.

نواحی در معرض ترک پوستی

نواحی که بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند شامل موارد زیر هستند:

  1. شکم
  2. سینه ها
  3. لگن
  4. پهلو
  5. باسن
  6. ران

استرچ مارک قرمز با سفید چه تفاوتی دارد؟

ترک پوستی اغلب در ابتدا به رنگ قرمز و بنفش ایجاد می شوند و به مرور زمان رنگ آنها به سفید یا نقره ای تبدیل شده و تا حدودی محو می شوند و این تفاوت رنگ آنها است که معین می کند که کدام ترک ها قدیمی تر هستند. اگرچه ترک پوستی هرگز بطور کامل ناپدید نمی شوند؛ اما درمان های وجود دارند که میتوانند رنگ آنها را روشن تر کرده و ترک ها را کوچکتر کند. در برخی موارد نیز ترک پوستی خودبخود محو می شود. ترک های پوستی جدید و قرمز رنگ (که به آنها استریا روبرا گفته می شود) راحت تر درمان می شوند.

قرمز رنگ بودن این ترک های پوستی به این دلیل است که هنوز رگ های خونی در زیر پوست این ناحیه وجود دارند. وجود این رگ های خونی منجر می شود تا ترک ها نسبت به درمان پاسخ بیشتری دهند. ترک های پوستی سفید رنگ (که به آنها استریا آلبا گفته می شود) قدیمی تر هستند و درمان آنها نیز دشوارتر است. به مرور زمان، رگ های خونی این ناحیه باریک میشوند و در نتیجه این امر، کار را برای تحریک تولید کلاژن سخت تر می کند. نتایج درمان ترک های سفید ممکن است در مقایسه با درمان ترک های قرمز رنگ، چندان چشمگیر نباشد؛ اما گزینه ها و روش هایی نیز برای محو شدن طبیعی تر و سریع تر ترک های سفید نیز وجود دارند.

راه درمان استرچ مارک

درمان های موضعی

استفاده از کرم های موضعی و پمادها نیز از راه های ارزان کاهش ظاهر ترک پوستی است. این درمان باید به طور منظم و پیاپی و طولانی مدت انجام شود تا اثرگذار واقع شود. در درمان با کرم ها کاملاً ترک ها از بین نمی رود؛ اما تا حد زیادی از ظاهر آن کاسته می شود. پیش از استفاده از کرم و پمادها با مشورت نمایید.

لایه برداری پوست

یک راه ساده برای درمان ترک پوستی به روش پزشکی توسط تراشیدن یا لایه برداری پوست است. در این روش، سلول های مرده پوست جدا می شوند و رشد سلول های جدید رخ می دهد. لایه بردارهای شیمیایی نیز اثر مشابهی دارند و با جدا کردن لایه مرده سطح پوست رشد و ترمیم پوست جدید را سرعت می بخشند. البته استفاده زیاد از این موارد ممکن است سبب خشکی پوست شود، بنابراین کرم مرطوب کننده مناسب را به طور مستمر استفاده نمایید.

میکرودرمی

این درمان کم تهاجمی برای کاهش ظاهر ترک پوستی مناسب است. این درمان نیاز به بیش از یک جلسه مراجعه به پزشک دارد و با توجه به نوع ترک پوستی و عمر و گستردگی آن تعداد نوبت ها توسط پزشک تعیین می شود. در این درمان لایه اپیدرم و رویی پوست هدف قرار داده می شود و در نتیجه آن پوست، کلاژن ترشح می کند و پوست سفت و کشیده می شود. در این درمان سلول های مرده از پوست جدا می شوند و پس از چند جلسه کاهش ظاهر ترک پوستی به وضوح قابل مشاهده خواهد بود. در حین این درمان ممکن است پوستتان خشک شود و به علت تراشیده شدن، پوست دچار قرمزی شود؛ اما طی ۲۴ ساعت پوست شروع به ترمیم می کند و این علائم از بین می روند.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ ، لایه درمیش پوست را هدف قرار می دهد که لایه میانی پوست و محل ایجاد ترک پوستی است. در طی این درمان با سوزن های ریزی که در سر یک دستگاه (درمارول) متصل شده اند سطح پوست را سوراخ می کنند تا کلاژن ترشح شود. این سوزن ها میکروسکوپی هستند و موجب خونریزی نمی شوند و فقط سبب قرمزی پوست می شوند. این درمان ظاهر پوست را بهتر و ترک های پوستی را کاهش می دهد. برای درمان بهتر و کامل به بیش از یک جلسه با فاصله های یک ماهه نیاز دارید.

استفاده از embedding یا نخ گذاری

در این روش با گذاشتن نخ کوچک مخصوص در بافت استریاها سبب تحریک کلاژن سازی و سبب بازسازی پوست ناحیه استریا شده و استریاها به تدریج محو می گردد.

لیزر درمانی

لیزر درمانی یک درمان معمول برای ترک های پوستی است. در این روش لیزرها به پوست نفوذ می کند و باعث بازسازی می شوند. این روش با تحریک بافتهای اطراف ترک های پوستی سبب سرعت بهبود آنها می شوند. لیزر سبب تحریک ملانین در محل لیزر درمانی می شوند و سلول های رنگدانه در ترک پوست سبب همرنگ سازی آن با دیگر نقاط پوست می شوند. با اینکه این درمان مفید است؛ اما به بیش از یک جلسه نیاز دارد تا نتایج قابل توجه ایجاد شود.

جراحی زیبایی

اگر درمان های دیگر ناموفق باشند، می توان از جراحی زیبایی بهره گرفت که این روش به نسبت گران است. جراحی ممکن است خود سبب ایجاد ترک شود؛ اما ترک های پوستی را به طور دائم از بین می برد. به موجب این درمان، پوست کشیده تر می شود و مستحکم تر به نظر می رسد.

هزینه لیزر استرچ مارک

استرچ مارک ها انواع بسیاری دارند، به همین دلیل تعداد جلسات و حتی روش هایی که برای درمان استفاده می شود در تمامی افراد یکسان نیست. پیش از شروع هر درمانی، تعداد جلسات، هزینه درمان و درصد بهبودی به صورت تقریبی اعلام خواهد شد تا در صورت تمایل پروسه درمان را آغاز کنید.

پیشگیری از استرچ مارک

متخصصین عقیده دارند که ژنتیک نقش مهمی را در به وجود آمدن ترک پوستی ایفا می کند؛ اما اگر والدین شما ترک پوستی دارند این مسئله ضرورتاً بدین این معنا نیست که شما نیز دچار چنین مشکلی خواهید شد. یکی از بهترین روش های موجود به منظور پیشگیری از به وجود آمدن ترک پوستی، حفظ تناسب اندام و جلوگیری از نوسانات وزن می باشد. نوشیدن آب به مقدار کافی نقش مهمی را در پیشگیری از آسیب دیدگی پوست ایفا می کند. سعی کنید رژیم غذایی سالمی داشته باشید و از غذاهای سرشار از روی از قبیل ماهی و انواع مغزها استفاده کنید و از مصرف غذاهای حاوی ویتامین آ، دی و سی مانند مرکبات، شیر و سیب زمینی شیرین غافل نشوید.

مزوتراپی و پی آر پی مو برای رشد و تغذیه مو انجام می شوند. لازم به ذکر است؛ این روشها با نتایج بسیار درخشان توسط دکتر هما فاتحی در اصفهان قابل انجام می باشند.لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32245018 - 031 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

لکه های رنگارنگ دور گردن و سر شانه

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

تخم مرغ چند عدد در هفته مجاز است ؟

پروانه کاظمی [ کارشناس ارشد تغذیه ]

سونوگرافی بقایای بعد از سقط جنین

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]

درمان دانه های قرمز روی پوست همراه با خارش

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

سفید کردن پوست با منوبنزن

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]

رژیم غذایی بعد از جراحی روده بزرگ

پروانه کاظمی [ کارشناس ارشد تغذیه ]

سیانوز ( کبودی ) در کودکان

دکتر فریدون آشنایی [ فوق تخصص بيماريهای قلب اطفال ]

مزایا و معایب لیفت ابرو با نخ

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

بررسی دلایل و خطرات واسکولیت یا التهاب رگ

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

سندرم ماه عسل چه عارضه ای است و چگونه درمان میشود؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

رابطه ی مصرف قهوه و شکلات در سرطان پستان

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

انتظارات پس از هر جلسه لیزر موهای زائد

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

علت کمردرد زنان بعد از نزديكی،پیشگیری از کمردرد ناشی از سکس در زنان

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

عینک آنتی رفلکس چیست؟

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

هنگام ورزش چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

علائم آسیب دیدگی عصب گردن

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

چند نکته در مورد HPV ویروس پاپیلومای انسانی

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آیا مصرف قرص های ضد بارداری با سرطان پستان ارتباط دارد؟

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

آیا عدم تقارن بیضه ها خطرناک است؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

سونوگرافی غدد بزاقی دهان به چه دلیل انجام میشود؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

پانچ صورت چیست؟دوره نقاهت پانچ صورت

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

تزریق چربی به مچ و ساق پا

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

روش تنظيم سمعك چگونه است؟

امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

علت و درمان بی اختیاری ادراری در زنان و مردان

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

آر اف بهتر است یا هایفوتراپی؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

مراقبت از پوست برای پیشگیری از سرطان

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

نرمی استخوان یا راشیتیسم (ریکتز) چیست؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

انسفالیت مغزی چیست؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

تشخیص گیر افتادگی عصب با نوار عصب و عضله در کم کاری تیروئید

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت