يكي از مهمترين اشتباهات در تغذيه زمان روزهداري حذف يك وعدة غذاست
(اگر روزه بدون سحري انجام نشود) و اطمينان خاطر كاذبي كه فرد روزهدار در خوراك خود دارد و با توجه به اين كه اين محروميت غذائي او را بيمه ميكند، در موقع باز كردن روزه هيچ رعايتي صورت نميگيرد. با حذف يك وعدة غذا متابوليسم بدن به صورت اتوماتيك براي حفظ ذخاير موجود كاهش مييابد و بنابراين احتمال چاق شدن بالا ميرود.
اين چاق شدن در زمان روزهداري اتفاق ميافتد اگر فرد رعايت كالري مصرفي را ننمايد و اگر هم در زمان روزهداري رعايت كند، بلافاصله پس از اتمام روزهداري (پس از ماه رمضان) و آن هم به علت افزايش كالري مصرفي اتفاق خواهد افتاد. پس راه چاره چيست؟ آخرين اطلاعات علم تغذيه تأكيد بر عدم كاهش تعداد وعدههاي مصرفي در طول روزه داشته و بنابراين يك رژيم صحيح در طول ماه مبارك رمضان مشتمل خواهد بود بر:
(1) صرف يك وعده غذاي سبك پس از اذان مغرب
(2) با فاصلة حداقل 2 ساعت صرف شام
(3) مصرف سحري
نكتة مهم ديگر در اين ماه مصرف مواد قندي است كه گاهي بيش از حد استفاده ميگردد. اين مواد قندي كه گاهاً در اثر سرخ شدن بيش از حد همراه مواد چربي كسيد شده و سرطانزا است باعث افزايش شديد ترشح انسولين شده و معمولاً انسولين ترشح شده از ميزان مورد نياز براي متابوليسم قند بالاتر بوده و نتيجه آن كه مقداري از قند توسط انسولين به درون سلول رفته و صرف تأمين انرژي بدن ميگردد ولي قند اضافه توسط انسولين تبديل به بافت چربي شده ذخيره ميشود كه اين همان چاقي است و انسولين اضافه منجر به هيپوگليسمي (افت قند) مجدد خواهد شد. اين هيپوگليسمي منجر به نياز شديد شخص براي مصرف مجدد مواد قندي شده و آن ضعف و بيحالي معروف را پس از بازكردن روزه ايجاد مينمايد.سالمترين مواد قندي براي مصرف در اين ماه عزيز، همانا خرماست كه علاوه بر اين كه قندي است طبيعي و فاقد چربيهاي مضر، داراي آهن، كلسيم و پتاسيم، فسفر و فوليك اسيد ميباشد. ولي باز بايد توجه داشت كه كالري يك عدد خرما 2 برابر يك حبه قند است و مصرف زياد خرما هم ميتواند چاق كننده باشد. (پس طبيعي بودن قند ملاك مصرف نامحدود نميباشد).