شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

این کارها را با پوست خود نکنید

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

پوست بعنوان یک سد محافظتی برای بدن عمل می کند و بزرگترین عضوآن به شمار می رود. این عضو جلوی عوامل مهاجم خارجی را گرفته و از بدن دربرابر تغییرات دمای محیط و نورآفتاب محافظت می کند. بعضی چیزها پوست را ضعیف و ظاهر آن را زشت می کنند. در اینجا به برخی کارهایی که برای پوست شما مضرند اشاره می کنیم.

1 - فشار دادن جوش ها : فشار دادن جوشها در بیشتر موارد وضع پوست را بدتر می کند. این کار خیلی وسوسه انگیز است و بسیاری از افراد تصورمی کنند که با انجام آن ، جوش ها زودتر خوب خواهند شددرحالی که با این کار التهاب عمیق تر و وسیع تر شده و احتمال به جا ماندن جای جوش ( اسکار) بیشتر می شود.
بهتر است این کار را به متخصص پوست بسپارید یا به مراکز مراقبت از پوست مراجعه کنید. اگر بازهم اصراردارید که خود این کار را انجام دهید و ازچگونگی کار هم اطلاع دارید، از یک « کمدون اکسترکتور»1 استفاده کنید و تنها آن را برای کمدون های سرسفید یا سرسیاه به کار برید. به جوش های التهابی دست نزنید. دراین عکس چند نوع از این وسیله را ملاحظه می کنید:

.

2 برنزه کردن مصنوعی پوست : استفاده از اشعه مصنوعی یا نور آفتاب برای برنزه شدن ، به پوست شما آسیب می رساند زیرا این اشعه حاوی پرتوهای فرابنفش است که باعث سوختگی ، پیری زودرس ، و سرطان پوست می شود.

3 مصرف دخانیات : درباره عوارض کشیدن سیگار ( مثل سرطان ریه ، بیماری های قلبی ، و آمفیزم ریه ) زیاد شنیده اید ولی آیا تا به حال متوجه کدربودن ، چروک های بیش از حد، و زردی پوست سیگاری های مسن شده اید؟ بعد از نور آفتاب ، کشیدن سیگار مهمترین و موثرترین عامل ایجاد چین و چروک است. به عبارت دیگر این کار باعث می شود که پیرتر به نظر برسید!
دراین مورد اتفاق نظرکامل وجود دارد که : سیگارنکشید!

4 مصرف بیش از حد ویتامین آ : ممکن است شنیده باشید که ویتامین آ برای پوست خوب است یا به درمان جوش کمک می کند ولی ممکن است ندانید که اگر مقدار زیادی از این ویتامین را مصرف کنید ممکن است میزان آن در کبد تا حد خطرناکی بالارفته و برای سلامت تان بسیار مضرباشد. ویتامین آ مورد نیاز خود را از طریق میوه ها و سبزیجات تامین کنید. منابع خوب این ویتامین شامل سبزی خوردن ( بخصوص شاهی ) ، اسفناج ، هویج ، و کدوست.

5 - اگر پوست سبزه ای دارید ، بعد از برخی عمل های زیبایی مانند پیلینگ شیمیایی ممکن است دچار لک شوید. ازاین گذشته اگر جای زخم یا ضایعات پوستی تان ، کلوئید2 ( «گوشت اضافه» ) می آورد، باید این را درنظرداشته باشید که ریسک این عمل ها در شما بیشتر است پس قبل از اینکه دست به این کارها بزنید با دو یا سه پزشک باتجربه مشورت کنید تا مباداکاری کنید که موجب پشیمانی شود.

6 اگر مبتلا به « روزاسه3»هستید، سعی نکنید آن را خود به تنهایی و بااستفاده از داروهای بدون نسخه درمان کنید. مبتلایان به این بیماری معمولا" پوستی قرمز ، ملتهب ، و حساس دارند و بهتر است با یک متخصص پوست مشورت کنند و به یاد داشته باشند که روزاسه درمان قطعی ندارد ولی قابل کنترل است.

7 استفاده سرخود از پمادهای کورتون : استفاده سرخود از این داروها بویژه برای مدت طولانی می تواند عوارضی ( مانند روزاسه یا نازکی پوست ) را دربرداشته باشد. هرگز کورتون های قوی را بدون نظر پزشک روی پوست بویژه درناحیه صورت استفاده نکنید.

8 تیغ زدن زیاد موهای زائد : اگر پوستتان جوش می زند یا بعد از اصلاح ( تراشیدن ) ملتهب می شود، یا حساس است ، تیغ هایی که موها را از ته می زنند ممکن است برایتان مناسب نباشد. استفاده از خودتراش هایی که چند تیغ در خود دارند، علاوه براینکه گرانند ، ممکن است باعث تحریک بیشتر پوستتان شود.

9 - ازمحصولات «جادویی» استفاده نکنید : اگر چیزی بیش از حد خوب بود ، احتمالا" دروغ است. ممکن است راجع به طب جایگزین یا مکمل چیزهایی شنیده یا خوانده باشید. درتبلیغات ممکن است ادعا شود که با استفاده از این درمان ها نتایج خوبی نصیب بیماران شده . مواظب باشید ! بسیاری از این داروها و درمان ها تقلبی اند4.

مردم نسبت به ترکیبات گیاهی بیش از حد خوشبین هستند و به همین علت بسیاری از تولید کنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی از درج برچسب «گیاهی» روی تولیدات شان دریغ نمی کنند. به یاد داشته باشید که این محصولات هم می توانند برای سلامتی مضرباشند . بخصوص از این ترکیبات دوری کنید :
ترکیباتی که فرمول آنها مشخص نیست.
ترکیباتی که جادویی و معجزه گر معرفی می شوند( معجزه هرروز اتفاق نمی افتد ، و وقتی هم که اتفاق بیفتد ، دانشمندان واقعی آن را «معجزه» نمی نامند).
ترکیباتی که در تبلیغات تاثیر آنها را تضمینی اعلام می کنند.

مشکلی که با ترکیبات گیاهی وجود دارد آنست که اطلاع از ماهیت دقیق آنها مشکل است زیرا قواعد دقیقی برتولید آنها حکمفرما نیست. مثلا" «علف چایی »5 در مواردی باعث افزایش حساسیت افراد به نور آفتاب شده است.
درباره هرنوع ترکیبی که مصرف می کنید یا قصد مصرف آن را دارید با پزشک خود مشورت کنید.

10 بیش از حد درآینه نگاه نکنید! اگر برای مشکلات پوستی خود از قبیل جوش ، لک ، غیره تحت درمان هستید باید بدانید که اغلب این ضایعات یک شبه خوب نمی شوند. بررسی مکررآنها در آینه فقط باعث بزرگنمایی شان می شود . موقع آرایش فقط یک نگاه سطحی به پوستتان بیندازید و از دقیق شدن در جوش ها وضایعات صورت تان خودداری کنید. اگر مدتی آنها را نادیده بگیرید و بگذارید داروهایی که درماتولوژیست تجویز کرده کار خود را بکنند آنگاه خواهید دید که به چه سرعتی مشکل حل خواهد شد.

تذکر: مطالب فوق از نوشته های «دکتر هربرت پی گودهارت6»» درماتولوژیست عضو آکادمی درماتولوژی امریکا و اتحادیه درماتولوژیست های نیویورک و دانشیارسابق بخش درماتولوژی کالج پزشکی آلبرت اینشتین امریکا و دانشیار فعلی بخش درماتولوژی کالج پزشکی «ماونت ساین ای» نیویورک توسط اینجانب ترجمه شده است.
دکتر « گودهارت » مولف کتاب مصوری است که بعنوان راهنمای بالینی پزشکان و رزیدنتها درشناخت و درمان اختلالات پوستی مورد استفاده قرارمی گیرد. او ستون ثابتی تحت عنوان « راندهای درماتولوژی » در یک از مجلات پزشکی دارد که درآنها بیشتر به مشکلات پوستی خانم ها می پردازد.

--------------------------------------------------------------------

1 - comedon extractor

2 - keloid

3 - rosacea

4 - مثال بارز آن کرمهای موسوم به حلزون است که به طور شبانه روزی از کانالهای ماهواره ای فارسی زبان تبلیغ می شوند. جالب آنکه بزرگترین شرکت های داروسازی جهان هنوز نتوانسته اند محصولی ابداع کنند که توانایی رفع همه مشکلات پوستی اعم از چروک و لک و کک مک و ... را داشته باشد ولی در این تبلیغات ادعا می شود که کرم «حلزون» قادر است همه این مشکلات را رفع کرده و به سرعت جوانی را به پوست شما برگرداند. این تبلیغات دروغند. فریب نخورید. پول و سلامتی خود را به هدر ندهید. بازار این محصولات تنها کشورهای جهان سوم است که متاسفانه مردم آنها آگاهی کافی نداشته و محصولات قاچاق به راحتی درآنها خرید و فروش می شود. به صرف اینکه این اطلاعات را از کانال های ماهواره ای دریافت می کنید که مقر آنها در کشورهای پیشرفته مانند امریکاست ، مطالبشان را باور نکنید. سودجویانی که این محصولات را تولید می کنند اجازه پخش حتی یک بسته آن را در کشورهای پیشرفته ندارند ولی همه را مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا اعلام می کنند. ما مرتب به بیمارانی برخورد می کنیم که یا هیچ نتیجه ای از کاربرد این محصولات نگرفته و یا با استفاده از آنها دچار عوارض گوناگون مانند درماتیت شده اند. م .

5 - St.John"s wort یا Hypericum Perforatum : گیاهی است که بیشتر در امریکای شمالی ، اروپا ، استرالیا ، ترکیه ، و چین می روید و به طور سنتی از آن برای درمان پاره ای از بیماری ها بویژه برخی بیماری های اعصاب وروان مانند افسردگی استفاده شده ولی گاها" با واکنش های دارویی و عوارض جدی همراه بوده است . تاثیر آن در مورد افسردگی از نظر علمی قطعا" به اثبات نرسیده .

6 - Herbert P. Goodheart




درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق ژل بعد از چند روز اثر می کند؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

ال ای دی تراپی چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

جراحی تومور مغزی به چه دلیل انجام می شود؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

فیلر زیر چشم برای رفع گودی و سیاهی زیر چشم

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

بیماریهای خودایمنی

دکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]

مهارت انتخاب همسر

دکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]

علت و درمان ریزش موی سکه ای چیست؟

دکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]

بالاترین تراکم کاشت مو چقدر است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

تزریق ژل برای چه کسانی مناسب است و برای چه کسانی نامناسب است؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت