پروانه کاظمی - کارشناس ارشد تغذیه

8 دلیل خوب برای نخوردن نان لواش و باگت و موارد نشاسته ای

پروانه کاظمی [ کارشناس ارشد تغذیه ]آدرس وب سایت : www.dietkazemi.ir
آدرس مطب : تهران بلوار همیلا خیابان پارک میدان پارک ساختمان پزشکان پاسارگاد طبقه سوم واحد 5 تلفن مطب : 44495410 - 021

چند دلیل می آوریم تا تشویقی باشد برای جایگزین کردن نان های سفید با نان های تهیه شده از آرد کامل یا همان نان های سبوس دار. لطفاً با ما همراه باشید.نان لواش
نان برکت سفره است. فرقی نمیکند چه غذایی باشد. همیشه سر سفرهی همه ما نان وجود دارد. نانهای سفید یعنی نانهایی که با آرد سفید ( بدون سبوس ) تهیه میشوند مانند انواع لواشها ، باگتها ، شیرمالها و غیره طرفداران زیادی دارد و همراه شماره یک گذشت و گذارها و پای ثابت میز غذای خیلیها هستند ، اما امروز چند دلیل میآوریم تا تشویقی باشد برای جایگزین کردن نان های سفید با نانهای تهیهشده از آرد کامل یا همان نانهای سبوسدار. لطفاً با ما همراه باشید.

نان تهیه شده از آرد سفید : کالری مفت
نانهای سفید از آردهای تصفیه شده به نام آرد تی 55 تهیه میشوند. در هر 100 گرم از این آردها 0.55 گرم مواد معدنی وجود دارد. حتماً میدانید که بدن ما به املاح و مواد معدنی نیاز دارد تا در سلامت بماند. حالا اجازه دهید این میزان مواد معدنی را با عناصر مغذی آرد تی 150 که برای تهیه ی نانهای سبوسدار استفاده میشود مقایسه کنیم. باید بدانید که هر 100 گرم آرد تصفیه نشده ای که برای تهیه نان سبوسدار استفاده میشود حاوی حدود 1.5 گرم مواد معدنی است. واقعیت این است که میزان کالری که این نانها به بدن تحمیل میکنند بیشتر از مواد مغذی آنهاست؛ یعنی اینکه شما یک مادهی غذایی را با میل و اشتها میخورید و دستگاه گوارشتان را به زحمت میاندازید اما برای دریافت مواد غذایی ناچیز در حد هیچ.

نان های سفید : گلوتن زیاد
گلوتن موجود در گندم نانهای سفید موجب مشکلات متعددی به خصوص بیماری سلیاک یا همان عدم تحمل گلوتن میشود. به بیان دیگر با مصرف نان سفید درهای لولهی گوارشتان را به سوی مشکلات زیادی باز میکنید.

نان های تهیه شده از آرد سفید : قند زیاد
نان سفید حاوی مواد مغذی نیست و فقط و فقط نشاسته است.نشاسته از قندهای ساده ( گلوکز ) تشکیل شده که خیلی زود نیز جذب میشوند. اگرچه نان سفید مزهی شیرینی ندارد اما باید بدانید که از 85 درصد گلوسید ( قند ) تشکیل شده است. اگر نمیخواهد قند زیادی وارد بدنتان شود یکی از آنهایی که باید از مصرفش دوری کنید همین نانهای تهیه شده از آرد سفید است.داخل این نانهای سفید علاوه بر قند، سدیم یا همان نمک نیز وجود دارد. هر 100 گرم نان سفید حدود 50 درصد نیاز روزانهی ما به نمک را تامین میکند

نان های تهیه شده از آرد سفید : اعتیاد آور هستند
همان طور که گفتیم نانهای سفید از قند ( نشاسته ، 85 درصد ) تشکیل شدهاند و مانند هر مادهی غذایی قندی دیگر احتمال اعتیاد غذایی در آنها بالاست. اگر اهل ساندویچ باشید خواهید دید که با خوردن هر باگت مشتاق تر میشوید و بیشتر و بیشتر به سمت این نانها میروید. دلیلش همان قند موجود در آن است که اعتیاد اور است.نانهای تهیه شده از آرد سفید شاخص گلیسمی بالایی دارند . اگر به درستی نمیدانید که شاخص گلیسمی دقیقاً چیست باید بگوییم این شاخص به قدرت هر مادهی غذایی برای بالا بردن قند خون گفته میشود. به بیان دیگر هر مادهی غذایی که شاخص گلایسمی بالایی دارد با سرعت بیشتری قند خون را بالا میبرد. زمانی که قند خون بالا میرود بدن انسولین بیشتری تولید میکند تا با سرعت بیشتری قند خون را پایین بیاورد. البته این اتفاق در بدن یک امر عادی است؛ اما باید بدانید این شاخص برای نانهای سفید 95 است و با سرعت خیلی زیادی باعث بالا رفتن قند خون و ترشح انسولین میشود. ادامهی این روند باعث میشود که به مرور سلولها در برابر انسولین مقاومت نشان دهند و این مسئله نیز بدن را در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار میدهد. از طرف دیگر انسولین نمیتواند در طولانی مدت تمام این قندها را به صورت گلیکوژن ( ذخیرهی قند) در آورد و آنها را به چربی تبدیل میکند.

نان های تهیه شده از آرد سفید چاق میکنند
هر مادهی غذایی که شاخص گلیسمی بالایی داشته باشد با مصرف زیاد باعث افزایش چربی بدن شده و به مرور چاق میکند. البته توجه داشته باشید محتویاتی که داخل نان قرار میدهید نیز موثر است. مواد غذایی چرب داخل نان بیشتر از ترکیبات نان چاق کننده است؛ اما با این حال باید بدانید که نانهای سفید اگر به خودی خود باعث چاقی نشوند بدون شک خیری برای تناسب اندامتان هم نخواهند داشت.

نان های تهیه شده از آرد سفید تعادل غذایی را به هم میزند
عادت داشتن به مصرف زیاد نان های سفید باعث کاهش مصرف سبزیجات ، میوه ها ، آب میوه های ویتامینه ، گوشتهای با کیفیت و حتی ماهی میشود. نباید تأثیر نانهای سفید را در تعادل غذایی نادیده گرفت. بعد از خوردن یک عدد ساندویچ بزرگ با مخلفات داخل آن دیگر جایی برای خوردن میوه نمیماند. اگر جزو افرادی هستید که به عنوان میانوعده نیز ساندویچ میخورید بهتر است تغییری در عادتتان ایجاد کنید. یک مشت بادام میل کنید. یکی دو واحد میوه بخورید. خلاصه اینکه خودتان را به ساندویچهای حاوی سوسیس و کالباس عادت ندهید.

نان های تهیه شده از آرد سفید : امان از نمک زیاد
داخل این نانهای سفید علاوه بر قند، سدیم یا همان نمک نیز وجود دارد. هر 100 گرم نان سفید حدود 50 درصد نیاز روزانهی ما به نمک را تامین میکند.تصورش را بکنید که در هر سه وعدهی غذایی 100 گرم نان سفید میل کنید. در این صورت سدیم قابلتوجهی وارد بدنتان میشود. حالا به این میزان یک مشت نمکی که از طریق مصرف غذاهای آماده و یا غذاهای خانگیتان و غیره وارد بدنتان میشود را نیز اضافه کنید. خواهید دید نمک زیادی وارد بدنتان میشود. حتماً میدانید که نمک بیش از اندازه برای سلامتی مضر است. فشارخون بالا، دفع کلسیم، ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و غیره از مضرات مصرف نمک زیاد هستند.توصیه میکنیم نانهای کامل (سبوسدار) را در الویت قرار دهید. این نانها حاوی مواد مغذی بیشتر و شاخص گلیسمی پایین تری داشته و گلوتن زیادی نیز ندارند. توصیه میکنیم نان را از برنامهی غذاییتان حذف نکنید اما در انتخاب آن دقت کنید.


اختلال تکاملی زبان از کودکی تا بزرگسالی

لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

سونوگرافی داپلر عروق

[ 1396-08-13 ]دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

جراحی استئوتومی زانو

[ 1396-08-15 ]دکتر مهدی مؤیدفر [ فوق تخصص جراحی زانو ]

ورقه شدن ناخن

[ 1390-11-06 ]دکتر محمد علی نیلفروش زاده [ متخصص پوست و مو ]

پيشگيري و درمان چاقي

[ 1390-10-26 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

ریزش مو در کاهش وزن

[ 1393-05-24 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

غذاهای ضدچروک

[ 1389-05-16 ]دکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]

رژیم نوین برای کاهش فشار خون ( بخش اول )

[ 1396-12-19 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

نکات ضروری در مورد لیزر فراکشنال

[ 1387-08-06 ]دکتر محمد علی نیلفروش زاده [ متخصص پوست و مو ]

درمان دارویی استریا

[ 1397-03-22 ]دکتر معصومه امامی سیگارودی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تزریق ژل در لب

[ 1399-07-28 ]دکتر مریم ملکی [ متخصص پوست و مو ]

راه های رفع و از بین بردن غبغب

[ 1399-07-27 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

اختلال تکاملی زبان از کودکی تا بزرگسالی

[ 1399-07-27 ]لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

ملاتونین قسمت دوم

[ 1399-07-27 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

اضافه وزن و افزایش خطر ابتلا و مرگ و میر کرونا (قسمت اول)

[ 1399-07-26 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

از اختلال تکاملی زبان چه می دانید؟

[ 1399-07-26 ]لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]

روشهای لابیاپلاستی

[ 1399-07-24 ]دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

تزریق ژل برای فرم دهی بینی بدون جراحی

[ 1399-07-24 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

رژیم غذایی و آلزایمر (قسمت چهارم)

[ 1399-07-23 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

جوانسازی با الکترونیدلینگ

[ 1399-07-22 ]دکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

مراقبت ها بعد از تزریق بوتاکس جهت افزایش ماندگاری

[ 1399-07-21 ]دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

کنترل چربی خون با تغذیه

[ 1399-07-21 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

هماتوم چیست؟

[ 1399-07-20 ]دکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علائم پوستی سرطان سینه

[ 1399-07-18 ]دکتر مریم ملکی [ متخصص پوست و مو ]

6 حرکت برای کاهش درد و التهاب زانو

[ 1399-07-18 ]دکتر مهدی مؤیدفر [ فوق تخصص جراحی زانو ]

لیزر اربیوم چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟

[ 1399-07-18 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

ورزش در بارداری

[ 1399-07-17 ]دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

کندروتین در ورزشکاران

[ 1399-07-16 ]شهزاد محمدیان [ کارشناس ارشد تغذیه ]

رژیم غذایی و آلزایمر (قسمت دوم)

[ 1399-07-16 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]

اندولیفت

[ 1399-07-15 ]دکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

درمان خطوط پیشانی با تزریق بوتاکس

[ 1399-07-13 ]دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

رژیم غذایی و آلزایمر (قسمت اول)

[ 1399-07-12 ]دکتر منصور ریسمانچیان [ پزشک عمومی ]
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر مریم ملکی - متخصص پوست و مو
دکتر مریم ملکی

متخصص پوست و مو


www.doctormaleki.com
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.goftardarmani.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر مهدی مؤیدفر - فوق تخصص جراحی زانو
دکتر مهدی مؤیدفر

فوق تخصص جراحی زانو


www.drmoayedfar.com
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
شهزاد محمدیان - کارشناس ارشد تغذیه
شهزاد محمدیان

کارشناس ارشد تغذیه


www.armitaclinic.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت