شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

چه چيزهايى در آب استخر منتظر شماست؟

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

با گرم شدن هوا افراد بیشتری به استفاده از استخر و ورزش شنا روی می آورند. با وجود اینکه آب استخرهای شنا و پارکهای آبی تمیز و تازه به نظر می رسند، ممکن است خطراتی در آنها نهفته باشد.
بر طبق گزارشی مبنی بر نقض عملکرد تجهیزات، مقامات بهداشت ایندیانا در ماه ژوِئن یکی از پارکهای آبی را پس از آنکه اثرات سوختگی، به دلیل کلر موجود در آب، را روی پوست دو کودک مشاهده شد، تعطیل کردند.
اما خطر شایع تر به دلیل وجود چیز دیگری است: ادرار. تعداد افرادی که در آب استخر دفع ادرار میکنند شوکه کننده است.
پس چطور سلامت خود و خانواده تان را حفظ کنید در حالیکه در استخر شنا می کنید؟ webMDبه بررسی دقیق تر این موضوع می پردازد.

دفع ادرار در آب استخر

این یک حقیقت ناخوشایند است، اما پس از 20 سال مطالعه در مورد مواد شیمیایی موجود در آب استخرها ،ارنست بلچلی مهندس محیط زیست دانشگاه پوردوایندیانا مایل است این واقعیت را بگوید که مردم در آب استخر دفع ادرار می کنند. بلچلی می گوید :" فرض وجود ادرار در استخرهایی که مردم در آن شنا می کنند منطقی است. آن چه که ما به دست آورده ایم این است که به طور میانگین هر شناگرمعادل یک تا دو انس (30 تا 60 گرم) ادرار را در استخر دفع می کند. وی همچنین می گوید که هرگز استخری را بررسی نکرده که در آب آن ادرار وجود نداشته باشد.
بلچلی این طور بیان می کند که دفع ادرار یک شخص تفاوت قابل توجهی ایجاد نمی کند. اما این امکان وجود ندارد که فقط یک نفر این کار را انجام دهد. افراد زیادی هستند که مرتبا ادرار خود را در آب استخر دفع می کنند. این نتایج اخیرا توسط محققان دانشگاه آلبرتا نیز به دست آمده است. در مقاله ای که در ماه مارس به چاپ رسید، محققان نمونه هایی از شیرین کننده مصنوعی آسه سولفات پتاسیم (ACE) را در میان 31 استخر شنای مختلف و جکوزی و در هر پارک آبی مشاهده کردند.
محققان بر اساس مقدار شیرین کننده ها تخمین زدند که در استخری با حجم آب 830 لیتر به طور میانگین 75 لیتر ادرار وجود دارد.
لیندسی بلک استاک که از اعضای محققان این تحقیق و بررسی می باشد می گوید:" این مطالعات شاهدی است بر این واقعیت که مردم در آب استخرها دفع ادرار می کنند، بنابراین در تمام استخرها و جکوزی ها ادرار وجود دارد.
بلک استاک می گوید :" ادرار موجود در تفریحات آبی لزوما خطری برای شناگران ندارد. اما چیزهایی شبیه ادرار و عرق افراد با کلر موجود در آب واکنش شیمیایی می دهند که ترکیبات سمی به نامdisinfection by-products(DPBs) تولید می کنند.
گاهی اوقات مشکلات بالقوه سلامتی از جمله آسم در شناگران ماهر و مشکلات خفیف تنفسی و بیماری های پوستی در شناگران، ناجیان و کارگران استخرها مشاهده می شود.
دکتر سوزان ریچارد سون، شیمیدان محیط زیست دانشگاه کارولینای جنوبی واقع در کلمبیا ، اظهار می کند که یقینا خطر ابتلا به آسم به دلیل وجود این ترکیبات شیمیایی، اغلب در بین قهرمانان المپیک و شناگرانی که زمان زیادی را در استخر سپری می کنند وجود دارد. تحقیقات اخیر دانشگاهی نشان می دهد تاکنون بیش از 100 نوع ماده شیمیایی در استخرها و جکوزی ها یافت شده است که برخی از آنها سمی اند.
ریچاردسون میگوید :" بنابراین مانند هرمسئله دیگر، بروز این گونه مشکلات سلامتی بستگی دارد به ساعتهای که در طول روز، و روز هایی که در طول هفته در استخر سپری می کنید و من گمان می کنم که این خطرات در مورد شناگران عادی کمتر است."
هنوز هم دانستن این که چه زمانی چشمان شما قرمز می شود یا چه وقت بوی کلر را استشمام می کنید، که البته این موارد به دلیل وجود کلرموجود در آب نیست، برای دانشمندان با اهمیت است.
پرستار میشل لاسا، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های مرتبط با شنا می گوید :" یک استخر سالم بوی مواد شیمیایی نمی دهد. چیزی که چشمان شما را قرمز می کند کلر نیست بلکه ادرار و عرق است که با کلر ترکیب شده. اوهمچنین اضافه کرد که وجود این مواد تاثیر کلر را که برای از بین بردن میکروب ها به آب اضافه می شود کم می کند.
دانشمندان در جست و جوی راه حل هستند. ریچاردسون می گوید که تیم تحقیقاتی وی به دنبال راه حل مطلوب جدیدی است که در آن از ضدعفونی کننده هایی همچون نقره و مس همراه با مقدار اندکی کلر یا حتی بدون کلر استفاده شود. آنها این آزمایش را در شهر مرتل بیچ در کالیفرنیای جنوبی انجام دادند.
ریچاردسون می گوید :" واقعیت این است که حتی بدون نیاز به اضافه کردن کلر به آب، کار بسیار خوبی جهت زلال ماندن و ضد عفونی کردن آب انجام شد."

افزایش شیوع بیماری ها

زمانی که افراد در آب استخر شنا می کنند، مدفوع آنها به داخل آب راه پیدا می کند. از آنجایی که مدفوع دارای میکروب هایی همچون کریپتوسپوریدیوم است و این میکروب دلیل ابتلا به بیماری دستگاه گوارش می باشد، این مسئله می تواند خطری بسیار جدی برای سلامتی به حساب آید.
اینجاست که مدیران استخرها نقش مهمی را ایفا می کنند و لزومی ندارد همه مسوولان زیربط استخرهای شنا را مورد بررسی قرار دهند. شما می توانید در اینترنت جست وجو کنید که آیا در مورد استخری که در آن شنا می کنید این نظارت ها وجود دارد و بررسی کنید که رسما اخطاری دریافت کرده اند و یا به دلیل تخلفات تعطیل شده اند؟ این نتایج ممکن است در مورد استخر یا پارک آبی که در آن شنا می کنید وجود داشته باشد.
بنا به گفته های لاسا، محقق سلامت استخرمرکزCDCمهم است بدانیم با وجود اینکه کلر میکروب ها را در عرض چند دقیقه از بین می برد، آنها فورا نابود نمی شوند. او می گوید :" زمانی که شنا می کنیم و دچار اسهال هستیم، احتمالا میکروبهایی در آب پخش می کنیم. بدن ما با میکروبها در تماس است و گاهی اوقات آنها را می بلعیم.
مرکزCDCعنوان می کند : زمانی که ادارات بهداشت دولتی و محلی حدود 50000 استخر عمومی را در سال 2013 بررسی کردند، 12 درصد از این بازرسی ها منجر به تعطیل شدن فوری استخرها به سبب نقض جدی بهداشت عمومی شد که اغلب به خاطرعدم استفاده از ضدعفونی کننده ها در آب و یا فقدان تجهیزات ایمنی بود.
گزارش ماه می مرکزCDCنشان می دهد که شیوع میکروب کریپتوسپوریدیوم در استخرها و پارکهای آبی بین سال های 2014 تا 2016 دو برابر افزایش یافته است.
آژانس فدرال اعلام کرد: روند افزایش شیوع این بیماری ها ویا تشخیص و بهبودی آن ها به وضوح مشخص نیست(مسئله ای مبهم است). لاسا اظهار می کند :" خبرهای خوب که تعدادشان اندک است به طور کلی بیان می شوند. بسیاری از ما صدها ساعت را در طول سال مشغول شنا هستیم و اکثر ما، اغلب اوقات حالمان خوب است."
او می گوید هنوز هم مرکزCDCهشدار می دهد که نوشیدن مقدار اندکی از آب آلوده به میکروبهای پنهان می تواند افراد سالم را برای مدت زمان حدود 3 هفته دچار اسهال آبکی، دل درد، حالت تهوع و استفراغ کرده و حتی منجر به کم آب شدن بدن گردد.
با وجود این خطرات لاسا گمان نمی کند که هیچ کدام ازاین نگرانی ها بتواند سبب جلوگیری از شنا کردن در استخرها شود. استخرها مفرح و مکان بسیار خوبی برای ورزش و فعالیت های خارج از خانه هستند. در واقع لاسا نیز اغلب همراه با دو فرزندش به استخر می رود.
او می گوید :" زمانی که ما دوچرخه سواری می کنیم، کلاه ایمنی برسر می گذاریم. هنگام رانندگی کمربند ایمنی را می بندیم. هردوی اینها شبیه زمانی است که در آب هستیم. بنابراین نباید از شنا کردن اجتناب کرد. همه این نکات به منظور یافتن راهی است برای شنا کردن سالم و پویاتر.

نکاتی که برای شنا کردن در استخر باید رعایت کنید

نقش خود را در تمیر نگه داشتن استخرها ایفا کنید. بر رعایت بهداشت ممارست ورزید. پیش از ورود به آب حمام کنید و یا حداقل برای از بین بردن عرق، ادرار و مدفوع دوش بگیرید و از وسایل مراقبت بهداشت شخصی استفاده کنید.

هرگز در استخر ادرار خود را دفع نکنید و اهمیت انجام ندادن این کار را به فرزندان خود نیز آموزش دهید.

به حفظ کیفیت آب کمک کنید. درصورتی که خود یا فرزندتان دچار اسهال هستید، شنا نکنید. آب استخر را نخورید. افرادی که سیستم ایمنی بدنی ضعیفی دارند قبل از شنا کردن با پزشک معالج خود مشورت کنند.

زمانی که در استخر هستید هر یک ساعت یک بار کودکان را حمام کرده و پوشک فرزنتدانتان را مرتبا وارسی کنید.

روی سطوح پارکهای آبی و زمین های آب بازی ننشینید.

جهت بررسی میزانpHآب و غلظت کلر موجود در استخر از نوارهای تست استفاده کنید. این نوارها به صورت گسترده در سایت های اینترنتی و فروشگاههای بزرگ در دسترس اند. همچنین استفاه از آن ها ساده است. به طور کلی، یک عدد از این نوارها را چند ثانیه در آب نگه دارید و تغییر رنگ آن را با جدول پشت بطری مقایسه کنید.

اگر همراه کودکانی هستید که در حال شنا کردن هستند، مامور مراقبت در آب تعیین کنید، حتی اگر ناجیان در استخر حضور دارند.

آب گذر کف استخر را وارسی کنید. آن ها باید محکم و سالم و آب استخر باید زلال باشد. بنابراین در صورتی که شخص مضطربی نزدیک آب گذرها و در انتهای استخر باشد، می توانید او را به خوبی ببینید./


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پیشگیری و درمان خستگی مزمن

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

گیاه جوانی

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

هایفوتراپی چیست ؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

روشهای درمان جای جوش

دکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]

مراحل کاشت مو به روش DHI

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

اولین قدم برای یادگیری تکلم در کودک چیست

دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]

گره تیروئید چیست؟

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

علت علمی ایجاد انواع گرایش های جنسی (sexual orientation)

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

تشخیص و درمان بیماری های پا

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر علی فرخانی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر علی فرخانی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drfarkhani.com
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت