دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری

جراحی باز یا لیزری پروستات، کدام بهتر است؟

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]آدرس وب سایت : www.drsalehi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، اتوبان آقا بابایی ، بعد از روگذر حکیم شفائی ، بلوار سلامت، شهرک سلامت اصفهان ، طبقه دوم تلفن مطب : 35548081 - 031

جراحی باز (پروستاتکتومی رادیکال) یا لیزری پروستات، هر دو روشی برای برداشتن بخش یا تمام غده پروستات هستند. جراحی لیزری مزایای بیشتری نسبت به سایر روش های جراحی دارد. غده پروستات در لگن مرد و در زیر مثانه و درست در جلوی راست روده قرار دارد. مجرای ادرار از مرکز پروستات، از مثانه به آلت تناسلی می گذرد و اجازه می دهد ادرار از بدن خارج شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

جراحی باز یا لیزری پروستات برای درمان شرایطی که بر پروستات تأثیر می گذارد مانند سرطان پروستات استفاده می شود. در ادامه به نحوه انجام عمل پروستات، روش های درمانی و هزینه آن می پردازیم.

شما می توانید برای درمان بزرگی پروستات به کلینیک تخصصی دکتر پیمان صالحی در اصفهان مراجعه نمایید. در این مرکز با بررسی بیماری شما و شرایطی که در آن هستید؛ بهترین روش درمانی در نظر گرفته می شود. اگر مایل به هماهنگی با این مرکز یا کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می باشید؛ با شماره تلفن 35548081-031 تماس حاصل فرمایید.

علت ایجاد سرطان پروستات چیست؟

مشخص نیست چه چیزی باعث سرطان پروستات می شود. پزشکان می دانند که سرطان پروستات زمانی شروع می شود که سلول های پروستات تغییراتی در DNA خود ایجاد کنند. DNA یک سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلول ها می گوید که سریع تر از سلول های عادی رشد و تقسیم می شوند. سلول های غیرطبیعی به زندگی خود ادامه می دهند، زمانی که سلول های دیگر می میرند. سلول های غیرطبیعی تجمع یافته توموری را تشکیل می دهند که می تواند رشد کند و به بافت مجاور حمله کند. با گذشت زمان، برخی از سلول های غیر طبیعی می توانند جدا شده و به سایر قسمت های بدن گسترش یابند.
عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند عبارتند از:

جراحی باز یا لیزری پروستات

عمل جراحی پروستاتکتومی رادیکال پروستات

سرطان پروستات علاوه بر سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان در مردان است اما از هر 41 مرد تنها یک نفر بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست می دهد. برای درمان سرطان پروستات می توان از جراحی، پرتودرمانی، هورمون درمانی و شیمی درمانی استفاده کرد.
اگر سرطان پروستات به خارج از غده پروستات منتشر نشده باشد، جراحی یک انتخاب رایج برای درمان سرطان پروستات است. نوع اصلی جراحی برای سرطان پروستات، پروستاتکتومی رادیکال است. در این عمل، جراح کل غده پروستات به اضافه مقداری از بافت اطراف آن از جمله وزیکول های منی را بر می دارد.
یک رویکرد جراحی رایج برای پروستاتکتومی شامل ایجاد برش جراحی و برداشتن غده پروستات (یا بخشی از آن) است. این ممکن است با هر یک از دو روش انجام شود، برش رتروپوبیک یا سوپراپوبیک (پایین شکم)، یا برش پرینه (از طریق پوست بین کیسه بیضه و راست روده).

مزایای جراحی باز (سنتی) عبارتند از:

عمل پروستات با لیزر

جراحی لیزر پروستات برای از بین بردن علائم ادراری متوسط تا شدید ناشی از بزرگ شدن پروستات، وضعیتی که به عنوان هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) شناخته می شود، استفاده می شود.
قبل از جراحی به شما بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی داده می شود. با بیهوشی عمومی، در طول عمل بیهوش خواهید شد. با بی حسی نخاعی، شما هوشیار خواهید بود، اما درد از ناحیه جراحی مسدود می شود. دقیقاً آنچه می توانید در حین و بعد از جراحی لیزر پروستات انتظار داشته باشید بسته به نوع لیزر و تکنیک خاص مورد استفاده متفاوت است.
در طی جراحی لیزر پروستات، پزشک شما یک اسکوپ را از طریق نوک آلت تناسلی وارد لوله ای می کند که ادرار را از مثانه شما (مجرای ادرار) می برد.
پروستات مجرای ادرار را احاطه کرده است و اگر پروستات بزرگ شود، جریان ادرار از مثانه را محدود می کند. لیزری که از اسکوپ عبور می کند، انرژی را ارائه می دهد که بافت اضافی پروستات را که مانع از جریان ادرار می شود، کوچک یا حذف می کند.
لیزر ها از نور متمرکز برای تولید گرمای دقیق و شدید استفاده می کنند. انواع مختلفی از جراحی لیزر پروستات وجود دارد که عبارتند از:

نوع جراحی لیزری که پزشک توصیه می کند به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

مزایا جراحی لیزر پروستات

جراحی لیزر پروستات به کاهش علائم ادراری زیر که ناشی از BPH است، کمک می کند:

جراحی لیزر همچنین ممکن است برای درمان یا پیشگیری از عوارض ناشی از مسدود شدن جریان ادرار انجام شود، مانند:

جراحی لیزر می تواند مزایای متعددی نسبت به سایر روش های درمان BPH داشته باشد. بستری کوتاه تر یا بدون اقامت در بیمارستان یکی از مزایا انجام این عمل است و بهبود علائم ادراری ناشی از جراحی لیزر بلافاصله قابل توجه است.

خونریزی بعد از عمل پروستات

ممکن است با آغاز بهبودی زخم های داخلی پس از جراحی مقداری خون یا لخته ی خونی در ادرارتان مشاهده کنید. اگر مثانه ی شما در حال شست و شو است، ممکن است بعد از قطع شست و شو ادرار شما به رنگ قرمز درآید. مقدار کم خونریزی بعد از عمل کاملاً طبیعی است و معمولاً قبل از ترخیص شما رفع می شود.
این مسأله کاملاً طبیعی است که شما بعد از انجام TRUP گاهی اوقات متوجه خون در ادرار خود شوید. حدود یک یا دو هفته پس از عمل و با ریختن پوست زخم پروستات ممکن است مقدار خون ادرار شما افزایش پیدا کند. برای دفع هرگونه خون یا لخته های کوچک خونی بهتر است مایعات زیاد بنوشید.
خطر کمتر خونریزی جراحی لیزر می تواند گزینه خوبی برای مردانی باشد که برای رقیق کردن خون خود از دارو استفاده می کنند یا دارای اختلال خونریزی هستند که اجازه نمی دهد خون آن ها به طور طبیعی لخته شود.

آیا عمل پروستات خطرناک است؟

احتمال عوارض و خطرات طولانی مدت ناشی از جراحی لیزر پروستات نسبت به جراحی سنتی کمتر است. اما ممکن است بیمار دچار خطرات و عوارضی که شامل موارد زیر هستند، بشود:

مدت زمان عمل پروستات با لیزر

مدت زمان عمل جراحی به اندازه پروستات بستگی دارد. معمولا عمل لیزر پروستات بسته به اندازه پروستات بزرگ شده می تواند حدود 30 دقیقه تا 2 ساعت طول بکشد. پزشکان این روش را به طور کامل برای بیماران توضیح خواهند داد. همان طور که در بالا گفته شد، قبل از شروع جراحی، بسته به شرایط بیمار، بی حسی نخاعی یا بیهوشی عمومی به بیماران داده می شود و ممکن است طول بکشد تا بیمار به هوش بیاید.

مراقبت بعد از عمل پروستات با لیزر

احتمالاً در ابتدا پروستات شما درد می کند. این با بهبودی بهبود می یابد. در اینجا مواردی وجود دارد که می توانید انتظار داشته باشید:
ممکن است شما را با کاتتر (سوند) به خانه بفرستند تا ادرار را از مثانه تخلیه کند. اگر چنین است، ممکن است برای یک هفته یا بیشتر از کیف پا استفاده کنید. کاتتر به ناحیه جراحی اجازه بهبود می دهد و به شما کمک می کند از ادرار دردناک جلوگیری کنید.
همچنین ممکن است پزشک آنتی بیوتیک ها را برای جلوگیری از عفونت تجویز کند و برای کاهش هر گونه ناراحتی، داروهای مسکن تجویز کند.
حدود یک هفته دیگر، برای برداشتن کاتتر به پزشک مراجعه خواهید کرد. اگر تورم همچنان ادرار را دشوار می کند، ممکن است کاتتر برای یک هفته دیگر باقی بماند. پس از برداشتن کاتتر، ممکن است نیاز به دفع بیشتر ادرار داشته باشید. این طبیعی است و باید با گذشت زمان بهتر شود.
جراحی با لیزر پروستات جریان ادرار را برای اکثر مردان بهبود می بخشد. نتایج اغلب طولانی مدت هستند. گاهی اوقات، جراحی لیزر تمام بافت پروستات را که مانع از جریان ادرار می شود حذف نمی کند یا بافت دوباره رشد می کند و به درمان بیشتری نیاز است. در صورت مشاهده هر گونه علائم ادراری بدتر به پزشک خود مراجعه کنید.

اینستاگرام دکتر پیمان صالحی

هزینه عمل پروستات با لیزر

هزینه درمان با لیزر پروستات به عوامل مختلفی بستگی دارد:
دارو ها، تجهیزات مصرفی حین عمل، انتخاب روش درمانی، خدمات پاراکلینیکی مثل تصویربرداری بسته به تشخیص پزشک و مشاوره یا ویزیت پزشکان و آزمایشات مورد نیاز برای هر فرد متفاوت است و نمی توان به طور قطعی قبل از مراجعه به مرکز درمانی قیمت دقیق را تعیین نمود.
همچنین اکثر بیماران نیازی به اقامت یک شبه در بیمارستان ندارند. اگر بستری طولانی تری در بیمارستان مورد نیاز باشد، هزینه های کلی بالاتر خواهد بود. در نهایت اینکه کدام روش جراحی برای شما بهترین گزینه است، به وضعیت پروستات شما و صلاحدید پزشک متخصص پروستات بستگی دارد. هر دو روش در درمان بزرگی پروستات موثر هستند. چنانچه به جراحی های تهاجمی نیاز نداشته باشید، احتمالا از جراحی لیزری برای شما استفاده می شود. در نقطه مقابل، اگر پروستات شما به شدت بزرگ شده باشد، معمولا از جراحی باز برای درمان آن استفاده می شود.

دکتر پیمان صالحی، متخصص ناباروری مردان و اختلالات جنسی در اصفهان، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم می باشد. شما می توانید جهت دریافت نوبت از کلینیک دکتر صالحی با شماره تلفن 35548081-031 تماس حاصل فرمایید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

اصلاح شکل ظاهری زخم ها با تزریق ژل

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

پس از جراحی بسته دیسک نیاز به چه مراقبتهایی وجود دارد؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درمان ریزش مو به روش PRP

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

آتروفی بیضه چیست و چه علائم و عللی دارد؟

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]

بیماری زونا چیست و آیا زونا خطرناک است؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

ناباروری آقایان و علل آن

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

مهمترین نکات در تهیه کمربند طبی یا بریس کمر

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت