
هر بار که غذا یا نوشیدنی شیرین مصرف می کنیم . دندان های خود را به مدت یک ساعت در معرض اسید قرار می دهیم . این اسید حاص عمل باکتریهای موجود در پلاک چسبیده به دندانها ست که با مصرف شیرینی ایجاد می شود .
پس بهتر است غذاهای شیرین را فقط در وعده های غذایی صرف کنیم و از اینکه در طول روز به طور مداوم دندانهایمان را در معرض اسید قرار دهیم اجتناب کنیم .
خوردن غذاهای اسیدی باعث از بین رفتن مینای دندان و نمایان شدن عاج و نهایتاً منجر به حساسیت دندانها و یا پوسیدگی می شوند .
تغذیه سر شار از ویتامین ، املاح معدنی و تازه کمک شایان توجهی به سلامت لثه می نماید و مانع از تحلیل لثه و بیماری های لثه و بوی بد دهان یا لقی دندان ها می شود .
وقتی اسید حاصل از عکس العمل باکتریها نسبت به شیرینی بر مینای دندان می رسد ، شروع به تخریب تربولهای مینایی می کند و وقتی این عمل (مصرف شیرینی)بارها و بارها اتفاق می افتد مینای دندان کاملاً از بین رفته و این پوسیدگی به عاج دندان می رسد و از این به بعد سرعت تخریب و پوسیدگی بیشتر شده ، دندان حساس و دردناک می شود .
کلیه مواد غذایی که در آنها شکرهای گلوکز ، فروکتور و ساکاروز به کار رفته باشد یا قابل تبدیل شدن به این نوع شکرها باشند (مانند کربوهیدراتها)عامل پوسیدگی هستند.

غذاها و نوشیدنی های اسیدی باعث فرسایش دندانها می شوند .
جدول زیر میزان اسیدیته بعضی از مواد غذایی را نشان می دهد . PH کمتر از 5 می تواند باعث فرسایش دندانها شود .
غذاهای با PH بالا (قلیایی) باعث خنثی شدن اسیدیته غذاهای با PH پایین می شوند .
| 6/7 PH | آب معدنی |
| 9/6 PH | شیر |
| 9/5 PH | پنیر |
| 4/4 PH | ماءالشعیر |
| 8/3 PH | آب پرتقال |
| 3/3 PH | گریپ فروت |
| 2/3 PH | خیار شور |
| 5/2 PH | نوشابه (کولا) |
| 2 PH | سرکه |
بهتر آن است که تنها 3 وعده غذایی داشته باشیم تا اینکه 7 تا 10 بار در روز غذا بخوریم ولیکن اگر شما نیاز به وعده های غذایی بیشتری دارید و دوست دارید بین وعده های اصلی غذایی چیزی بخورید بهتر آن است که محتویات آن شکر نباشد و یا میوه های اسیدی (PH پایین ) میل نکنید .
چنانچه علاقمند به مصرف میوه های با PH پایین هستید بهتر است بعد از مصرف آن ها ، مواد غذایی قلیایی مثل پنیر استفاده کنید تا اثر اسیدی آنرا از بین ببرد . میان وعده مناسب می تواند شامل پنیر ، نان ، سبزیجات خام و مغزیجات باشد .
از خوردن شیرینی در میان وعده ها بپرهیزید و فقط می توانید شیرینی را در وعده های غذایی استفاده کنید . آن هم به میزان خیلی کم . چرا که مصرف زیاد شیرینی نه تنها باعث خرابی دندانها می شود که حتی عامل ناراحتی های قلبی و عروقی و افزایش وزن نیز خواهد شد .
بهترین نوشیدنی ها آب و شیر هستند .بهتر است آب میوه همراه غذا میل شود و اگر در میان وعده مصرف می شود ، بهتر است رقیق شود . نوشابه های گاز دار باعث پوسیدگی دندانها می شوند حتی انواع رژیمی آنها .
بدترین حالت آن است که این نوشابه ها در بین وعده های غذایی مصرف شوند .
دو بار مسواک زدن در شبانه روز کافی است . یکبار شب قبل از خواب و یکبار قبل از صبحانه.
مسواک زدن بعد از غذا خوردن و نوشیدن باعث ضعیف شدن مینای دندان و سایش آن میشود و بهتر است حداقل یک ساعت پس از مصرف غذا و نوشیدنی دندانها را مسواک کرد .
بزاق یکی از عوامل پاک کنندگی دندانهاست و جویدن آدامس باعث افزایش ترشح بزاق می شود . جویدن آدامس پس از صرف غذا باعث ترشح بزاق و شستشوی دندانها می شود . اما فقط بایستی از آدامسهای بدون قند ( Suger Free ) استفاده کرد . چرا که آدامسهای معمولی باعث پوسیدگی دندان می شوند .
ارتقاء نرم افزاری وب سایت شما یکی از خدمات گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است که با تکیه بر دانش و مهارت متخصصین این مجموعه، همچنین سالها تجربه در زمینه طراحی و پیاده سازی سایت، در بهترین سطح ممکن قابل اجرا می باشد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید؛ لطفا با شماره تلفن 09128883465 تماس حاصل فرمایید.
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
















