شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

پرسش و پاسخ متداول در مورد جراحی بینی

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

جراحی پلاستیک چیست؟
کلمه پلاستیک که ریشه یونـانی دارد به معنی شکل دادن و جراحی پلاستیک شامل اعمال جراحی است که به منظور تغییر شکل و ترمیم عضو انجام می گیرد بدون اینکه به حالت طبیعـی عضـو صدمه بزند و حتی المقدور آثــارجراحی دیده نمی شود.

سن مناسب برای جراحی پلاستیک بینی چقدر است؟
معمـولاً سن مناسب جهت عمل جراحی بینی ۱۸ سالگی است ولی در صورت کامـل بودن رشد جسمی در سنین پایین تر مثل ۱۵ سالگی هم امکان پذیر است وحتی مواردی که به علت تغییر شکل یا انحراف شدید تیغه بینی انسداد کامل ایجاد شده در سنیـــن پایین تر هم جراحی محدود با دقت در عدم آسیب به مراکز رشد غضروف واستخوان قابل انجام است.

عمل زیبایی بینی به غیـر از تغییر شکل ظاهری چه تاثیرات دیگری در مراجعین دارد؟
هر عمل جراحی و تغییر شکل بینی و صورت قادر به ایجاد اثر هیجانی شدید خواهــد بود و خصوصاً در صورت مبهم بودن خواسته بیمار و برآورده نشدن خواسته اصلی مشکلات روحی عدیده ای ایجاد خواهد کرد.

چه کسانی کاندید بهتری برای عمل جراحی بینی هستند؟
بهترین کاندیداهای عمل جراحی افرادی هستند که نقایص مشخص داشته و از قبل از انجام جراحی باجراح همکاری کافــی داشته و نسبت به عمل جراحی ونتایج آن توجیه هستند.

چه توصیه هایی به مراجعین خود دارید؟
جهت جلوگیری از مشکلات و نارضایتیهای بعـد از عمل بهترین راه ایجاد ارتباط معقول و منطقی بین بیمار و جراح است. بطوریکه خواسته بیمار بطور شفاف بیان و روش درمان جراح به خوبی به بیمار توضیح داده شود. بعـلاوه مرور ریسک ها و خطرات و محدودیت های عمل جراحی قبل از عمل در پیشگیـری از عوارض بعدی کاملاً موثرمی باشد.

منظور از بینی گوشتی و استخوانی چیست و تفاوت جراحی در انواع بینی را توضیح دهید:
ساختمان بینی از پوست و گوشت و غضروف و استخوان است، که شکل بینی و تناسب اجزا در افراد مختلف با هم تفاوت دارد. خیلی از مواقع در تشخیص این موارد اشتباه می شود و بینی های معمولی را به اشتباه گوشتی قلمداد کرده باعث نگرانی بیمار می شوند. گاهی اوقات مشکلات بینی به علت ناهنجاریهای غضروفی استخوانی است که راحت تر قابل اصلاح است ولی در مورد بینی های گوشتی هم در صورت تجربه کافی جراح نتایج بسیار ایدآل خواهد بود. در حال حاضر بیشترین فعالیت من در مورد انجام اعمال جراحی در بینی های گوشتی و اعمال جراحی مجدد است که بعضا همکاران دیگر ارجاع می دهند.

مراحل عمل جراحی پلاستيک بينی چگونه است؟
بعد از مراجعه و ملاقات بیمار در مورد نوع عمل و نتایج احتمالی آن توضیح داده می شود و در مورد مسایل مورد ابهام و سوالات مطروحه بیمار توجیه میشود. بعد از معاینات اولیه و انجام آزمایشات لازم با نظر بیمار به بیمارستان یا مرکز جراحی مورد توافق معرفی می شود. بيماران معمولاً نیاز به بستری در بيمارستان ندارند. در صورت گذاشتن تامپون داخل بینی روز بعد از عمل خارج می شود. حدود ۶ روز بعد قالب روی بينی برداشته می شود و معمولاً با رعايت احتياط بعد از يک هفته، کار معمول بيماران از سر گرفته می شود.

آيا عمل جراحی انحراف تيغه بينی همزمان با عمل جراحی زيبايی قابل انجام است؟
در مواردی همزمان با عمل زیبایی بینی ساير عملهای بينی از جمله انحراف، پوليپ و اصلاح شکستگی های قديمی استخوان بينی نيز انجام می شود. البته در صورت وجود آلرژی و بیماریهای زمینه ای دیگر بهتر است ابتدا درمان طبی شده و بعد از تثبیت وضعیت عمومی عمل زیبایی انجام شود.

علل شایع گرفتگی بینی و عوارض آن را توضیح دهید:
شایعترین علل گرفتگی بینی آلرژی و انحراف تیغه بینی است. انحراف تیغه بينی باعث گرفتگی بينی و اختلال در کار طبيعی بينی می شود يعنی موجب اختلال تهویه بینی، مختل شدن گرم شدن و مرطوب شدن هوا و فيلتر کردن ذرات مضر و زيان آور هوای تنفسی می شود. در بيمارانی که انحراف تيغه بينی دارند بيماريهايی مثل سردرد، بيماريهای قلبی عروقی ريوی و کليوی و حتی بيماريهای سيستم ايمنی نيز ديده می شود.

علل کمتر شایع مثل بزرگی شاخک های بینی و پولیپ که عمدتا منشا آلرژیک دارند و درمان آنها اکثرا طبی است و تومرهای بینی هم از علل دیگر انسداد بینی هستند که با توجه به نوع آنها درمان فرق مبکند.کلاً استفاده از هر فنآوری جدید در هر یک ازاعمال جراحی میتواند با نتایج بهتر همراه باشد. ولی در مورد عمل جراحی پلاستیک بینی این شیوه هنوز چندان رایج نشده است و همچنین از امتیاز و ارجحیت خاصی نیز برخوردار نیست.

آیا استفاده از لیزر در عمل جراحی پلاستیک بینی با نتایج بهتری نسبت به شیوههای متعارف اعمال جراحی همراه است؟
کلاً استفاده از هرفنآوری جدید در هر یک از اعمال جراحی میتواند با نتایج بهتر همراه باشد. ولی در مورد عمل جراحی پلاستیک بینی این شیوه هنوز چندان رایج نشده است و همچنین از امتیاز و ارجحیت خاصی نیز برخوردار نیست. بنابراین اینجانب به همه افرادی که در نظر دارند بینی خود را عمل نمایند توصیه مینمایم که زیاد دنبال استفاده از این روش نباشند و به خاطر آن هزینه گزافی را بر خود تحمیل ننمایند.

آیا استفاده ازتامپون بینی در اعمال جراحی پلاستیک بینی حتماً ضروری است؟
تامپون بینی یکتکه گاز (مش) آغشته به پماد آنتیبیوتیک است که در خاتمه عمل گذاشته میشود. ولی امروزه ثابت شده است که ارزش چندانی در جلوگیری از خونریزی بعد از عمل ندارد و از آن گذشته باعث مزاحمت برای بیمار گشته و مانع تنفس وی از بینی و موجب تنفس دهانی و در نتیجه خشکی دهان میگردد و آزار دهنده است. اینجانب در اعمال جراحی پلاستیک هرگز از تامپون استفاده نمیکنم و فقط به مالیدن پماد تتراسیکیلین یا اریترومایسین در داخل بینی (بدون مش) اکتفا مینمایم و تاکنون حتی یک مورد هم خونریزی بعد از عمل نداشتهام و از نتیجه آن هم من و هم بیمارانم راضی بودهاند.

آیا استفاده ازگچ (گچگیری) روی بینی بعد از عمل جراحی پلاستیک ضروری است؟
گچگیری بینی درانتهای عمل جراحی و به چند منظور صورت میگیرد و حتماً لازم است.اول) به خاطراینکه بینی شکل و فرم ایدهآل خود را حفظ نماید. دوم) برای اینکه از تورم نسوج نرم بینی بعد از عمل جلوگیری به عمل آید و بینی ورم نکند. سوم) برای اینکه تا حدودی از بینی در مقابل ضربههای احتمالی و فشارهای خارجی محافظت گردد. البته امروزه بهجای گچ میتوان از قالبهای پلاستیکی پیشساخته نیز استفاده نمود. این قالبها سبکتر از قالبهای گچی بوده و بهتر تحمل میگردند و نیاز به چسبکاری روی بینی هم ندارند و از کارائی خوبی نیز برخوردار میباشند و به عقیده اینجانب به گچگیری ارجحیت دارد.

برای عمل پلاستیک بینی بیهوشی عمومی بهتر است یا بیحسی موضعی؟
جراحی پلاستیک بینی هم میتواند تحت بیهوشی عمومی انجام شود و هم بااستفاده از بیحسی موضعی. ولی مواردی وجود دارد که انجام بیهوشی عمومی برای شخص ممنوع است مثلاً در مواقعیکه فرد دارای ضعف عمومی شدید و یا کهولت و یا بیماریهای مزمن ناتوانکننده و یا بیماریهای قلبی شدید باشد که در آنصورت یا اصولاً آن شخص نباید تحت عمل جراحی قرار گیرد و یا میبایست عمل جراحی پس از مشاوره با پزشک داخلی و متخصص قلب و با در نظر گرفتن کلیه احتیاطات لازم و تحت بیحسی موضعی انجام پذیرد و همینطور مواردی هستند که ممکن است بیحسی موضعی برای فرد خطرناک باشد مثلاً در مواقعیکه آن فرد به داروهای بیحسی موضعی حساسیت داشته باشد که در آنصورت میبایست از آن داروها استفاده نشود و برای عمل جراحی روش بیهوشی عمومی بهکار گرفته شود.

نتیجه عمل در بینیهای استخوانی بهتر است یا بینیهای گوشتی؟
بطور کلی نتیجه عمل در بینیهای استخوانی بهتر از بینیهای به اصطلاح گوشتی میباشد. ولی در حال حاضر در اثر ارتقاء کیفیت تکنیکهای اعمال جراحی نتایج عمل بینیهای گوشتی نیز بهتر شده است و درصد بالائی از اینگونه بینیها نتایج خوبی از عمل میگیرند. البته مهارت جراحی شرط اساسی در نتیجه عمل میباشد و بعضی از جراحان در انجام عمل جراحی بینیهای گوشتی مهارت بیشتری نسبت به سایرین دارند.

استراحت بعد از عمل چند روز است؟
استراحت کامل فقط برای روز اول عمل است و ازروز دوم شخص میتواند از بستر خارج شده و کارهای شخصی خود را انجام دهد. راه رفتن، نشستن و مطالعه بلامانع است. ولی شخص باید حداقل تا یک ماه از انجام کارهای سنگین و حرکات ورزشی شدید خودداری نماید. زیرا این کارها خطر خونریزی و تورم و یا تغییر شکل بینی را بالا میبرند و برای کسی که مورد عمل قرار گرفته مضر هستند.

طراحی کامپیوتری بینی چیست و چه فوایدی دارد؟
حقیقت این است که هر فردی که میخواهدبینی خود را عمل نماید، در ذهن خود یک طرح دلخواه برای بینی خود کشیده است. یعنی آرزو دارد که بعد از عمل بینی وی آن شکل ایدهآل را پیدا نماید و این را در موقع مراجعه به جراح خود میگوید. از آن طرف جراح نیز وقتیکه شخص را میبیند در ذهن خود یک طرح که به نظر خودش ایدهآل است برای او مجسم مینماید. ولی ممکن است که این دو طرح با هم متفاوت باشند. در نتیجه وقتیکه بینی عمل میشود ممکن است حتی اگر خوب هم از آب درآمده باشد و جراح از نتیجه عمل خود راضی باشد ولی آن شخص از نتیجه عمل خشنود نباشد و به جراح خود ایراد بگیرد و یا حتی کار به شکایت هم برسد.

طراحی کامپیوتری روش جدیدی است که در آن به کمک عکسبرداریهای کامپیوتری و در حضور خود شخص و با در نظر گرفتن کامل نظریات وی قبل از اقدام به عمل جراحی یک طرح ایدهآل که مورد قبول او و جراحش باشد و برای صورت و بینی او هم مناسب باشد و از هر جهت دلخواه او باشد کشیده میشود و سپس در موقع عمل جراح با استفاده از آن طرح سعی مینماید که بینی را در حد توان به آنصورت که در طرح میباشد درآورد و تا آنجا که امکان دارد بینی دلخواه و ایدهآل فرد را بسازد و بدین وسیله اسباب رضایت بیمار خود را فراهم آورد. به عقیده اینجانب استفاده از طراحی کامپیوتری قبل از عمل جراحی روش بسیار خوبی در جهت راهنمائی و آگاهی مراجعین و متقاضیان اعمال جراحی پلاستیک بینی میتواند باشد و روز به روز جایگاه مهمتری برای خود پیدا خواهد نمود.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

بیماری پیرونی یا کجی آلت تناسلی چیست؟

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]

علایم و بیماری های پوستی مرتبط با ایدز HIV

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]

خطرات احتمالی بعد از ماموپلاستی

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

ارزيابي تركيب بدن در ورزشکاران

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

سونوگرافی جهت تشخیص آسیت شکم

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

علت درد آرنج و درمان آن بدون جراحی

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

آشنايی با سنگهای دستگاه ادراری و کلیه

دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]

روشهای تعیین جنسیت

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

اقدامات مهم هنگام قفل شدن مفصل زانو

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت