مصرف چای سبز باید چه مدت قبل و بعد از غذا باشد تا کلسیم وآهن دریافتی دفع نشود ؟
تفاوتی بین چای سبز وسیاه وجود ندارد ، درحقیقت ترکیبات آلکالوئیدی و پلی فنولهای موجود در چای اجازه جذب آهن ، روی یا حتی کلسیم موجود در غذا را نمیدهد ، پس باید یک ،دو ساعت بعد از صرف غذا بنوشید.
چرا طعم مغزهایی مانند گردو ، بادام و فندق بعد ازمدتی تغییر می کند ؟
یکی از علل تغییر طعم این خوراکی ها می تواند نگهداری آنها در محیط مرطوب یا قرار گرفتن در کنار ترکیباتی باشد که حاوی اسانس هستند .
روی بسته بندی برخی محصولات نام ماده ای به نام " مالتیتول " به عنوان شیرین کننده درج شده است . این ماده چیست ؟ آیا خوردن آن برای بدن ضرر دارد ؟
مالتیتول قندی طبیعی و حدود 90 درصد شکر معمولی شیرین است . مصرف آن برای مبتلایان به دیابت مفید و باعث افزایش قند خونشان نمیشود. این قند به کندی جذب می شود .
آیا اسیدهای چرب امگا3 و امگا6 که از طریق زیتون و گردو دریافت کرده ایم با مصرف قرص ونوسات از بدن دفع می شود ؟
بله، ونوستات با غیرفعال کردن آنزیم لیپاز روده مانع جذب همه اسیدهای چرب ازجمله امگا3و امگا6 وحتی مانع جذب ویتامینهای محلول در چربی مثل ویتامین K،A ،DوEمیشود.معمولا با توجه به اینکه اثر این قرص در مدتی کمتر از 3 ساعت از بین میرود ، توصیه می شود پس از این مدت ، فرد در وعده های غذایی اش منابع حاوی اسیدهای چرب امگا3 مثل ماهی ها را بگنجاند .این دارو باید به دستور پزشک تجویز و باری مدت کوتاهی مصرف شود .
من وخانواده ام به مصرف روزانه دمنوش گل گاوزبان علاقه داریم . می خواستم بدانم که آیا این عادت اشتباهی است ؟
به طور کلی ، مصرف روزی یک وعده دمنوش گل گاوزبان برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند. گل گاوزبان را از مراکزمعتبرتهیه کنید . میتوانید آنرا با مخلوط کردن گل وآبجوش و دم کردن آن به مدت حدود 10دقیقه روی حرارت غیر مستقیم مانند بخار کتری یا سماور آماده کنید. افرادی که رنگ سیاه گل گاوزبان را دوست ندارند هم می توانند با افزودن یک عدد لیموعمانی کوچک به قوری دمنوش یا چند قطره آبلیمو هنگام سرو آن ، باعث ارغوانی شدن رنگ این نوشیدنی آرامبخش شود.
من و خانواده ام عادت به مصرف ماست و دوغ با غذاهای سنتی ایرانی مانند آبگوشت و انواع کباب داریم .با توجه به اینکه متخصصان معتقدند مصرف لبنیات با غذاهای حاوی گوشت ، باعث ایجاد اخلال در جذب آهن غذا می شود ، می خواستم بدانم آیا این عادت غذایی غلط است و باید آن را کنار بگذاریم یا نه ؟
حذف ماست ودوغ از وعده های اصلی غذایی توصیه نمی شود بلکه بهتر است تمام افراد همراه وعده ناهار و شام یک پیاله ماست و یکی دو لیوان دوغ کم نمک هم مصرف کنند . درست است که کلسیم موجود در لبنیات باعث ایجاد اختلال در جذب آهن و روی موجود درسایر مواد غذایی می شود اما میزان کلسیم موجود در ماست ودوغ به اندازهای نیست که اختلال چشمگیری در جذب آهن غذا ایجاد کند . افرادی که می خواهند جذب آهن در بدنشان دچار اختلال نشود ، باید تا حدود 2 ساعت بعد ازصرف غذاهای اصلی ، شیر ننوشند.با وجود این ، به هیچ وجه در مصرف ماست و دوغ همراه غذاهای اصلی افراط مکنید زیرا مصرف بیش از یک پیاله ماست یا بیش از 2 لیوان دوغ با غذا ، مشکلاتی را در جذب آهن غذا ایجاد می کند .