شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

انواع روش های لایه برداری پوست و نکات مربوط به آن

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

اين روش همان گونه که از نامش پیداست لایه ای از پوست بر می دارد و بايد اصولا پوست شفافتر و جوانتر شود ولى اگر نادرست انجام شود ممكنست برعكس عمل كند و چربی و لطافت پوست را کاهش دهد .نباید خودسرانه انجام شود بلکه باید با مشورت پزشک و توسط افراد مجرب در این زمینه انجام شود.اگر قصد لایه برداری از پوستتان را دارید توصیه میکنیم قبل از انجام آن به موارد مهم در این زمینه دقت کنید و بدون مشورت با پزشک این کار را با پوست خود نکنید.فرآیندی که سلولهای مرده از روی سطح پوست برداشته میشوند را «لایه برداری» می گویند. وقتی سن فرد از ۳۰ سال می گذرد، این سلول های مرده بیشتر روی پوست او تجمع می کنند چون قدرت پوست برای دفع این سلولهای مرده با افزایش سن کاهش می یابد، در نتیجه حتما باید با یک عامل خارجی این سلول های مرده را از روی پوست بردارید، لایه برداری باعث میشود که سلول های مرده از روی سطح پوست برداشته شوند و جا برای سلولهای نو و جوان باز شود تا پوست با این سلولهای جوان، ظاهری جوانتر پیدا کند.

آنچه در این مطلب میخوانید

آنچه باید درباره لایه برداری شیمیایی بدانید
در این روشها از محلولی با یک پایه اسیدی برای جداسازی لایه خارجی و آسیب دیده پوست استفاده میشود. به این ترتیب، در حقیقت یک سوختگی شیمیایی خفیف و کنترل شده در پوست به وجود میآید و سلولهای مرده پس از جدا شدن، جای خود را به سلولهای سالم و جوان میدهند. این محلولها همچنین تحریک لایه های زیرین را برای تولید کلاژن و الاستین پوست تحریک میکنند. این ۲ عامل در طراوت و جوانی پوست نقش اساسی ایفا میکنند.

کدام لایه بردارها را باید پزشک تجویز کند
بعضی از کرمهای لایه بردار باید حتما زیر نظر پزشک مصرف شوند، به خصوص لایه بردارهای غلظت بالا که برای درمان بعضی بیماریها چون کک و مک ، اسکارهای آکنه ، کومدونهای آکنه تجویز میشود ، چون استفاده نادرست باعث ایجاد تحریک و التهابات پوستی ، خشکی پوست و همچنین تشدید رنگدانه های پوستی، ایجاد لک و حساسیت در برابر نور آفتاب، ایجاد اسکارهای دائمی، کمرنگی یا پررنگی در نواحی مختلف پوست میشود.همچنین با توجه به رنگ پوست، واکنش پوست در نقاط مختلف بدن و همچنین با توجه به اینکه کرمهای لایه بردار در همه افراد عکس العمل یکسانی ندارند، بهتر است پزشک متخصص بگوید، کدام کرم برای شما مناسب است، زیرا ممکن است استفاده نکردن صحیح و بجا از این داروها نتیجه معکوسی به دنبال داشته باشند.

به چه کسانی لایه برداری سطحی توصیه میشود
لایه برداری سطحی برای از بین بردن آثار اولیه آفتاب در پوست، چینهای ظریف پوستی و تغییر رنگهای خفیف کاربرد دارند. ترکیبات اصلی آنها معمولا از دسته هیدروکسی اسیدها (آلفا هیدروکسی اسید(AHA) و بتا هیدروکسی اسید(BHA)) با غلظت های ۲۰ تا ۷۰درصد، یا سایر مواد لایه بردار است. استفاده از لایه بردارهای شیمیایی سطحی باید توسط فرد متخصص تجویز شوند.هرچند که انواع ملایم تر این لایه بردارها با غلظتهای پایینتر برای استفاده عموم وجود دارند. علاوه بر این برای کسب نتیجه مطلوب، لازم است که این فرآیند ۴ تا ۵ بار در طول ۲ تا ۴ هفته و پس از آن سالی ۴ بار تکرار شود. هیدروکسی اسیدها در جوانسازی پوست تاثیر مهمی دارند زیرا میتوانند پوستهای چرب را پوسته پوسته کرده و بدون ایجاد التهاب به عمق پوست نفوذ کنند. معروفترین بتا هیدروکسی اسید، اسید سالی سیلیک است که در درمان آکنه کاربرد زیادی دارد.

لایه برداری مخصوص بدن
در این نوع لایه برداری پوسته ریزی و جداشدن لایه آسیب دیده ۳ تا ۷ روز طول میکشد. قرمزی و التهاب پوست ممکن است تا ۲ ماه طول بکشد، هرچند که به طور معمول بعد از یک تا ۲ هفته پوست نسبتا به حالت طبیعی خود بازگردد و از آن به بعد با استفاده لوازم آرایشی التهاب باقی مانده را میپوشانند. با استفاده از لایه برداری با فرآورده های با قدرت متوسط، فرد به ندرت احساس درد و ناراحتی شدید میکند و عوارض به وجود آمده نیز با روشهای معمولی قابل کنترل هستند.

کدام کرم ها را می توان بدون تجویز پزشک استفاده کرد
کرم ها یا محلولهای شیمیایی حاوی موادی چون آلفاهیدروکسی اسید (AHA)، رتینوئیدها، آنزیمهای طبیعی و… بهعنوان لایه بردار شناخته میشوند. وقتی این مواد روی پوست مالیده میشود با توجه به نوع محلول یک تا ۱۴ روز بعد از استفاده، سلولهای مرده روی پوست تخریب میشوند تا سلولهای جوان جای آنها را بگیرند، اسیدهای میوه(AHA) غلظت پایینتر را افراد میتوانند بدون نسخه از داروخانهها تهیه کنند و در منزل، شبها هنگام خواب استفاده کنند.بهتر است این فرآورده ها دور چشم و دور دهان استفاده نشود زیرا موجب تحریک و قرمزی و التهاب این نواحی خواهد شد. درصدهای بالاتر مانند ۵۰ درصد و ۷۰درصد باید توسط متخصص پوست به کار روند.

آنچه باید درباره لایهبرداری مکانیکی بدانید
روش میکرودرم ابریژن، متداولترین لایه برداری مکانیکی است که اثرات خوبی بر کیفیت پوست میگذارد و همچنین با تاثیری که بر نفوذ داروهای پوستی دارد، کمک مهمی در درمان لک صورت است و از طرفی با تحریک پوست باعث بهبود ساخت کلاژن شده و در طولانی مدت در بهبود چین و چروک نیز موثر است.

میکرودرم ابریژن برای جوانسازی پوست
در این روش با استفاده از دستگاهی خاص، نوعی کریستال بسیار ظریف از جنس اکسید آلومینیوم با فشار تنظیم شدهای با سطح پوست در تماس قرار میگیرد و تراش بسیار سطحی در لایه های فوقانی شاخی پوست ایجاد میکند. در ضمن یک مکش نیز روی پوست انجام میشود که باعث جمع شدن کریستالها از سطح پوست و همچنین بهترشدن جریان خون به منطقه و فعال شدن سلولهای فیبروبلاست و در نتیجه موجب ترمیم و طراوت پوست میشود.بسیاری از افراد از جای جوش ها در صورتشان ناراضی هستند که به داروهای شیمیایی جواب نمیدهد از میکرودرم ابریژن میتوان برای رفع جای جوشها استفاده کرد. از میکرودرم ابریژن میتوان در درمان جای آکنه و آبله مرغان نیز استفاده کرد. جوشگاه های اسکارها نباید زیاد عمیق باشد و اغلب بر حسب نوع اسکار (جای جوش) و محل و عمق آن به چند جلسه درمان هفتگی نیاز دارد. درصورت عمیق بودن جای جوش و دفعات زیاد میکرودرم از لیزر میتوان استفاده کرد.

عارضه های میکرودرمابریژن چیست ؟
کریستال های آلومینیم که در این روش استفاده میشوند، هیچگونه عارضه ای در سطح پوست ندارند چون پزشک میتواند جریان و سرعت کریستال ها را کنترل کند. میکرودرم ابریژن را میتوان به تنهایی یا یک روشی کمکی برای لیزر در درمان اسکارها و لکه های پوستی استفاده کرد چون هم غیرتهاجمی است و هم نیاز به مراقبتهای زیاد بعد از عمل ندارد.

میکرودرم ابریژن درد دارد؟
درمان با میکرودرم ابریژن بدون درد است و نیاز به بیحسی ندارد. طول عمل وابسته به وسعت سطح پوست است. بعد از عمل میکرودرم ابریژن، بیمار میتواند بدون هیچ محدودیتی کارهای روزمره خود را انجام دهد و میتواند از کرمهای آرایشی غیرتحریک کننده استفاده کند. بعد از نخستین درمان پوست صاف و روشن میشود و تعداد دفعاتی که باید این روش انجام شود بسته به پوست و ضایعه از ۴ تا ۱۰جلسه را میتوان پیش بینی کرد و فاصله جلسات نیز بسته به ضایعه از هر هفته تا ۴ هفته یکبار متفاوت است.

پیلینگ چه فرقی با میکرودرم ابریژن دارد؟
استفاده از مواد شیمیایی لایه بردار، همان پیلینگ است؛ موادی مانند اسید سالسیلیک، اسید سیتریک، اسیدهای میوه یا آلفاهیدروکسی اسید AHA یا تری کلرواستیک اسید (TCA). در این روش اسیدهای لایه برداری با درصدهای متفاوت روی پوست صورت استعمال شده و عمل لایهبرداری به صورت شیمیایی انجام میشود اما در میکرودرم ابریژن با دستگاه و کریستالهای اکسیدآلومینیم روی سطح پوست بهطور مکانیکی لایه برداری میشود.

آنچه باید درباره پیلینگ با لیزر بدانید
بهطور معمول از لیزر دیاکسیدکربن یا فراکشنال برای این منظور استفاده میشود و در درمان برخی بیماریهای پوستی مثل اسکار، کک و مک و لکهای قهوه ای که درصورت و دست بیشتر افراد مسن دیده میشود و همچنین جوانسازی پوست استفاده میشود.

لیزر فراکشنال برای چه کسانی استفاده میشود؟
از لیزر فراکشنال برای درمان پیری پوست استفاده میشود. در این روش توسط لیزر، لایه سطحی پوست به شکل موضعی در مقاطعی از پوست از بین میرود و اطراف این ستونهای حرارتی سالم میماند و این امر موجب تسریع روند ترمیم پوست میشود. از آنجایی که لایه شاخی پوست در طی لیزر دست نخورده باقی میماند، بنابراین فعالیت طبیعی پوست به عنوان سد حفاظتی حفظ میشود.البته کاربرد این تکنیک فقط در پیری پوست نیست و در موارد دیگری از جمله اسکار یا جای جوش یا جای جراحی و سوختگی، تغییرات رنگی پوست، منافذ باز پوستی، افزایش قوام پوست خطوط کشش پوستی (استریا) و جوانسازی پوست نیز کاربرد دارد.

انجام عمل پیلینگ لیزری چقدر طول میکشد؟
با وجود دستگاه های جدید لیزر اولتراپالسی اسکن دار، معمولا طول مدت عمل لیزر پوست کمتر از نيم ساعت طول میکشد. بلافاصله پس از عمل پوست برافروخته و به رنگ صورتی پررنگ یا قرمز در می آید و بیمار احساس سوختگی یا خارش میکند که در روش تکنیک باز از پماد وازلین یا پماد ترکیبی روی پوست استفاده میشود که بسته به شرایط و نوع پوست بیمار، پزشک میتواند از روش پانسمان بستر با گاز نیمه تراوا استفاده کند. تورم صورت بین روز دوم تا چهارم طبیعی است، بین روزهای ۷ تا ۱۰ بیمار پوست قرمز و صورتی دارد که به تدریج به سمت طبیعیشدن پیش میرود و در حدود هفته سوم پس از عمل از بین میرود.

لیزردرمانی در آرایشگاه
به هیچ وجه نباید در آرایشگاه لیزردرمانی انجام شود بلکه باید توسط متخصص بیماریهای پوست و مو یا متخصص جراحی پلاستیک انجام شود و انجام این عمل توسط افراد غیرمتخصص در آرایشگاهها و حتی توسط پزشکان عمومی که تحت عنوان پزشک بیماریهای پوست و مومشغول لیزردرمانی هستند، اشتباه است و میتواند خطرناک باشد.

اگر مشکل پوستی حاد دارید
در لایه برداری عمیق از ترکیبات فنل استفاده میشود. ترکیبات فنلی لایه بردارهای بسیار قوی هستند که یکبار استفاده از آنها برای دست یافتن به نتیجه موردنظر در یک سال کافی است. یکبار لایه برداری شیمیایی عمیق ممکن است ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول بکشد که طی این مدت، روی هر قسمت از صورت بهمدت ۱۵دقیقه از محلول استفاده میشود.بهطور معمول، به علت دردناک بودن این روش، ابتدا بی حسی موضعی انجام شده و وضعیت قلب بیمار نیز کنترل میشود پس از لایه برداری به فرد توصیه می شود تا ۲هفته از شرکت در فعالیتهای روزانه خودداری کند، هرچند که قرمزی پوست ممکن است تا ۳ ماه باقی بماند. این روش برای پوستهای تیره مناسب نیست.

طراحی، مدیریت و به روز رسانی سایت پزشکان از خدمات تخصصی مجموعه با سابقه پزشک آنلاین می باشد. در رزومه کاری این مجموعه نمونه های موفقی از طراحی وب سایت پزشکی موجود است که در بسیاری از عبارات کلیدی ارزشمند، به رتبه اول گوگل دست یافته اند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

بیماری های پوستی شایع در سیگاری ها

دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]

کربوکسی تراپی زیر چشم چیست؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

لیفت با نخ چقدر دوام دارد

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

درمان سندرم کلاین فلتر

دکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]

روزاسه (آکنه دوران بزرگسالی) چیست؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا با افزایش سن قد کوتاه می شود؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درمان مشکلات پوست

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

کلوئید چیست ؟

دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر محمد آذربایجانی - اعصاب ، روان و مشاوره
دکتر محمد آذربایجانی

اعصاب ، روان و مشاوره


www.drazarbayejani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت