دکتر گیتا فقیهی - متخصص پوست و مو

نکات و پاسخ به سوالات در مورد لیزر ای پی ال

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drgitafaghihi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند،بلوک آ،طبقه سوم،کلینیک صدف تلفن مطب : 32240828 - 031

در بسیاری از خانم ها که در نواحی وابسته به هورمون موی زائد دارند (صورت، گردن، دور نوک سینه، بین دو سینه و اطراف و پائین ناف) ممکن است زمینه بیماری های هورمونی وجود داشته باشد مثل تخمدان پر کیست. اینها اغلب سایر علائم اختلالات هورمونی مثل ریزش مو، جوش زدن صورت، چرب و پرتقالی شدن پوست، نازایی را هم دارند.
.
در صورتی که بیمار پریود منظمی داشته، سابقه کیست تخمدان نداشته باشد، برای مدت طولانی تعداد موها ثابت باشد و در خانواده هم سابقه پرمویی وجود داشته باشد و تست هورمونی بیمار هم نرمال باشد بدون دستور دارویی خاص لیزر شروع می شود.
.
اگر هر یک از علائم فوق الذکر بالا وجود داشته باشد یا ضمن انجام لیزر جواب بیمار کندتر از حد معمول باشد باید به فکر انواع خفیف اختلالات هورمونی بود. که مشاوره با متخصص غدد توصیه می شود و فرد باید تحت نظر پزشک دارو درمانی که طولانی مدت هم هست را شروع نماید. باید توجه داشت که متوسط جلسات لیزر مو در بیمارانی که زمینه هورمونی ندارند ۷ ۵ جلسه و در بیماران دارای مسائل هورمونی ۲ برابر این مقدار است.

درصورت حاملگی، برنزه بودن پوست و مصرف بعضی داروها داشتن سابقه صرع و تشنج انجام لیزر ممنوع می شود .
.

افراد با سابقه تبخال مکرر باید برای چند روز قبل و بعد از لیزر از داروهای ضد تبخال استفاده کنید. در صورتی که پوست برنزه یا آفتاب سوخته شده باید تا زمان برگشت به رنگ پوست طبیعی خود از انجام لیزر خودداری فرمائید در افراد باسابقه اسکار هیپرتروفیک یا کلوئید (گوشت اضافه محل زخمها و اسکار عمل) باید با احتیاط انجام شودمصرف ترکیبات حاوی رتینوئیک اسید مثل آکوتان و راکوتان و کرم های حاوی ویتامین آ، کرم های لایه بردار, میکرودرم پیلینگ باید لیزر درمانی عقب بیفتد.
.
بلافاصله پس از لیزر تراپی روی پوست پماد زینک اکسید استفاده کرده و در بین جلسات لیزر کرم های ضد آفتابهای قوی استفاده کنید و حتی الامکان در معرض تابش آفتاب قرار نگیرید. می توان در فواصل لیزر تراپی موها را تراشید. توصیه می شود تا زمانی که ناحیه لیزر شده ملتهب است از تعریق زیاد (مثلاً به دنبال ورزش سنگین یا محیطهای بسیار گرم) و شنا کردن خودداری شود تا احتمال جوش زدن محل کم شود .

باید توجه داشت که در فردی که تعدادی موی سفید دارد سایر موهای مجاور هم در آستانه سفید شدن هستند بنابراین صدمه ناشی از لیزر به این موها باعث سفیدتر شدن سریعتر بعضی از آنها می شود اما چون تنها راه از بین بردن موهای زائد در این حالت انجام لیزر قبل از سفید شدن است توصیه می شود هر چه سریعتر لیزر شروع شود.

سوالات متداول

1- آیا از بین بردن موهای زائد خطری دارد؟
لیزر و IPL برای مدتی نزدیک به 15 سال برای درمان موهای زائد به کاررفته و در این سال ها بی خطر بودن آن ثابت شده است. در صورتیکه درمان توسط پزشک آشنا به لیزر و آموزش دیده انجام گردد و تنظیمات دستگاه درست انجام شود، عارضه ای به وجود نمی آید.

2- آیا درمان موهای زائد با لیزر دردناک است ؟
یکی از مزایای دستگاههای لیزر و IPl و ایلایت Elight معرفی شده در این وبلاگ (به فروشگاه مراجعه فرمایید) آن است که نیازی به استفاده از داروهای بی حس کننده ندارند.زمانی که اشعه لیزر به پوست تابیده می شود تنها سوزش مختصری احساس می شود که آن هم توسط ژل های خنک کننده یا دستگاه های خنک کننده مخصوص به حداقل می رسد. با لیزر های جدید موجود، درمان تمامی نقاط بدن و نواحی حساس نیز به راحتی امکان پذیر است.

3- چند جلسه درمان مورد نیاز است ؟
تعداد جلسات درمان به ناحیه مورد نظر، تراکم موها و چرخه رشد مو بستگی دارد. چرخه رشد یک فولیکول مو از 3 مرحله آناژن (مرحله فعال)، کاتاژن (مرحله کندی رشد) و تلوژن (مرحله استراحت فولیکول)تشکیل شده است. اشعه لیزر در مرحله آناژن مو مؤثر است. عواملی نظیر سن، وزن، رژیم غذایی، وضعیت هورمونی و داروها روی چرخه رشد مو تاثیر می گذارند. مطالعات علمی نشان داده اند که در اغلب افراد 4 تا 8 جلسه درمان به فواصل 4 تا 8 هفته برای بدست آوردن نتیجه مطلوب لازم است. البته تعداد جلسات در هر فرد بسته به وضعیت خاص بدن وی ممکن است متغییر باشد.

4- هر جلسه درمان با لیزر چقدر طول می کشد؟
مدت زمان درمان در هر جلسه به تراکم موها و مساحت منطقه مبتلا بستگی دارد. نواحی کوچک نظیر چانه یا پشت لب در عرض 10 دقیقه درمان می شوند؛ در حالیکه درمان نواحی وسیع تر نظیر ساق پا بیشتر به طول می انجامد. ضمنا دستگاه های معرفی شده در این وبلاگ دارای یک لامپ بزرگ هستند که می توانند در درمان مو های زائد کل بدن زمان را به نصف کاهش دهند. موقع سفارش دستگاه می توانید این لامپ بزرگ را هم علاوه بر دستگاه سفارش دهید.

5- هزینه درمان با لیزر چقدر است؟
در مقایسه با درمان های سنتی مانند موم (waxing) دستگاهای موکن (Epi Lady)یا کرمهای موبر که باید در تمام عمر فرد استفاده شوند، هزینه 4 تا 8 جلسه درمان با لیزر بالا به نظر نمیرسد. هزینه درمان به منطقه ای که درمان می شود بستگی دارد.

6- چه مناطقی از بدن با لیزر و IPL قابل درمان هستند ؟
به دلیل کیفیت بالای این دستگاه ها تمام نواحی بدن قابل درمان می باشند. نواحی عمده عبارتند از :

صورت شامل پشت لبها چانه و گردن گونه ها دور ابرو - پیشانی گوش پستان وسط سینه شکم پشت زیر بغل ساعد بازو شانه ها ساق پا ران کشاله ران خط مایو باسن .

7- نوع پوست چه تاثیری در درمان دارد؟
در کل لیزر در افرادی که پوست روشن دارند و بر روی موهای تیره و ضخیم مؤثرتر است. مطالعات نشان داده اند لیزر Nd:YAG برای پوست سبزه و لیزر Alexandrite برای پوست روشن تر بهتر اثر می کنند. دستگاه IPL و دستگاه ایلایت Elight موجود توانایی درمان همه پوست ها و مو ها را دارند، فقط در موهای کاملا سفید هیچ دستگاهی تاثیر ندارد. رنگ پوست ایرانی ها بر اساس درجه بندی انواع پوست معمولا سه یا چهار بوده و IPLها و لیزرالکساندرایت و دایود برای رفع مومناسب می باشد.

8- قبل از درمان با لیزر چه مراقبتهایی لازم است؟
اگر سابقه تبخال دارید و یا مستعد بروز کلوئید (گوشت اضافی در محل زخمهای قدیمی) هستید حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. بهتر است از 1 ماه قبل تا یک ماه بعد از لیزر در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و از یک کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنید. در طول این مدت نباید از کرم های برنزه کننده یا سالن های مخصوص برنزه شدن استفاده شود. موهای ناحیه مورد نظر را 2 روز قبل از لیزر اصلاح (shave)نمایید. پس از درمان با لیزر از کرم های مخصوصی که توسط پزشکان تجویز می شود استفاده کنید. به مدت 3 روز از اصلاح کردن مو ها خوداری نمایید و تا زمانی که قرمزی و حساسیت پوست کاملا بر طرف نشده است از لیف زدن و مالش دادن ناحیه تحت درمان بپرهیزید. تا 1 ماه پس از درمان باید از یک کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنید.

9- آیا درمان با IPL عارضه دارد؟
پس از درمان پوست تا چند ساعت مختصری قرمز است ولی پس از مدت یک روز، قرمزی و تورم کاملا از بین می رود درمان با IPL نیاز به هیچگونه آمادگی خاصی ندارد و می تواند در هر زمان از سال انجام شود.

10- آیا لیزر برای مردان نیز قابلیت استفاده دارد؟
بله. درمواردی که آقایان مایل باشند می توانند در ناحیه خط ریش، گردن، ابروها یا در ناحیه اندام ها و تنه از لیزر استفاده کنند.

11- آیا لیزر برای موهای طبیعی نیز قابلیت استفاده دارد؟
بله. در موارد تمایل فرد می توان از لیزر برای از بین بردن موهای ناحیه زیر بغل(armpit)، شرمگاه یا موهای ضخیم در اندام ها و تنه استفاده کرد.

12- میزان کاهش موهای زاید در پایان جلسات چقدر است؟
در پایان جلسات مقدار موهای زائد به میزان 100-80% کاهش می یابد.

13- IPL فتوفاسیال چگونه کار میکند؟
در این نوع وسیله غیر لیزری پزشکی پالس های نرمی از نور مرئی به سطح پوست انتقال داده می شود. طی درمان، پالس های نوری پوست را هدف قرار داده و به طور موثری موجب حذف قرمزی و عروق مویینه شکسته شده پوست، رفع هایپر پیگمانتاسیون(لکه های قهوه ای وتیره صورت) وآسیب های ناشی از نور خورشید، منافذ باز، چین های ظریف و وضعیت های روزاسه ای می شود. تعدادی از افراد درمان شده پیلینگ شیمیایی یا میکرودرم ابریژن را در ترکیب با IPL جهت بهبود نتیجه انتخاب می کنند.

14- در زمان درمان با IPL چه اتفاقی می افتد؟
درست قبل از درمان با IPL پزشک متخصص، شما را توسط، پوشش چشمی و استفاده از ژل در مناطق تحت درمان محافظت می کند در حین درمان دسته خنک و شیشه ای IPL به صورت نرم روی پوست شما قرار می گیرد سپس پالس های نوری به سطح پوست منتقل میشوند.تعدادی از افراد در این زمان،دچاراحساس کوتاه و خفیف نیشگون مانند می شوند.

15- پس از درمان با IPL چه اتفاقی می افتد؟
بلا فاصله پس از درمان با IPL شما ممکن است قرمزی مختصری روی پوست داشته باشید که طی چند ساعت بر طرف می شود. لکه های ناشی از آفتاب و لکه های پیری به طور موقت تیره می شوند و طی 1 تا 3 هفته لکه های تیره محو شده وسپس به طور کامل روشن می شوند.

16- چه زمانی نتایج را خواهیم دید؟
تعدادی از افراد بهبودی واضح را طی درمانهای اولیه مشاهده می کنند. IPL فتوفاسیال موجب بهبودی تدریجی با نتایج عالی طولانی مدت می شود. شما متوجه کاهش قرمزی، فلاشینگ و مویرگ های باز شده خواهید شد. پوست شما از آسیب های ناشی از خورشید، چین های ظریف، منافذ متعدد بهبود پیدا خواهد کرد و پیگمانتاسیون های نامنظم کوچک می شوند. نتایج درمان با IPL به طور تیپیک پس از یکسال یا بیشتر خواهد بود.

17- آیا در طی زمان لکه ها و قرمزی آشکار خواهد شد؟
در طی سال های بعد لکه های جدید، در صورت دریافت کافی نور خورشید ظاهر خواهند شد که این ها هم درمان خواهند شد. استفاده از ضد افتاب در خارج از خانه جهت کاهش صدمات ناشی از آفتاب و لکه های جدید و قرمزی مفرط، ضروری میباشد.

18- لیزر چگونه موهای زائد را تخریب می کند؟
اشعه لیزر به طور اختصاصی رنگدانه ملانین موجود در فولیکول مو را هدف قرار می دهد و با گرم کردن آن باعث تخریب مو می شود، بدون آنکه هیچگونه آسیبی به بافتهای اطراف وارد شود.

19- آیا از بین بردن موهای زائد خطری دارد؟
لیزر برای مدتی نزدیک به 15 سال برای درمان موهای زائد به کاررفته و در این سال ها بی خطر بودن آن ثابت شده است. آمار چند ساله مراکز درمانی نشان دهنده آن است که عوارض درمان بسیار نادر و گذرا بوده است.

20- مزیتهای IPL نسبت به درمانهای دیگر چیست؟
در درمان لیزر و پیلینگ های شیمیایی عمیق، بیماران اغلب ناحیه درمان شده را پنهان می کنند تا تورم وقرمزی پوستشان از بین برود. میکرودرم ابرژن نا همواری های پوست را بر طرف می کند، اما روی تمام ضایعات نظیر قرمزی، برافروختگی و شکنندگی مویرگ ها تاثیرندارد.بالا کشیدن پوست صورت و دیگر اعمال جراحی برای بیماران جوان تر و خانم هایی که زایمان کرده اند و می خواهند به سادگی و بدون صرف زمان بهبودی ظاهر خود را تغییر دهند بسیار تهاجمی هستند.

21- آیا لیزر در درمان بیماری جوش صورت (آکنه) موثر است؟
منبع نوری IPL با استفاده از نور و گرما باعث نابودی P. acnes میشود این تکنولوژی که به فن آوری LHE معروف است روش نوینی در درمان آکنه محسوب میشود.

در یک بررسی که بر روی ۲۰ نفر انجام شد حدود ۸۵ درصد بیماران بهبود بیش از ۵۰ درصد ضایعات آکنه را پس از ۴ هفته لیزر IPL ذکر کردند. در یک بررسی دیگر که بیماران ۵ جلسه لیزر به فاصله ۲ هفته داشتند بهبود حدود ۷۰ درصد را در ضایعات التهابی و غیرالتهابی جوش صورت مشاهده شد. از طرف دیگر لیزر IPL در درمان قرمزی بعد از درمان آکنه نیز بسیار موثر است.برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد.

22- آیا می دانید چروک ریز صورت و قرمزی پوست و منافذ باز را با لیزرهای پیشرفته جدید بدون استفاده از هیچگونه تزریق و یا نیاز به استراحت و یا پانسمان از بین برد؟
IPL یک روش غیرتهاجمی برای درمان آسیب های پوستی ناشی از آفتاب و پیری پوست می باشد بدون اینکه آسیبی به سطح پوست برساند.

طول موج خاصی از IPL به طور انتخابی، عروق مویرگی متسع پوست و لکه های قهوه ای ناشی از آفتاب را از بین می برد به علاوه حرارت ایجاد شده در پوست سبب بازسازی کلاژن و سفت تر شدن پوست از عمق می شود IPL به تنهایی جهت درمان ضایعات رنگ پوست، رفع قرمزی سطح پوست و جوانسازی پوست به کار می رود. جلسات درمانی آن متعدد از جلسه 3 تا 6 جلسه است که با فاصله 32 تا 4 هفته انجام می شود.


کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

تغذیه در بیماری های قلبی عروقی

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

پیچ خوردگی تخمدان

دکتر نرگس علیان [ متخصص زنان و زایمان ]

داروهای نازایی - بخش اول

دکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]

موثرترین روش برای از بین بردن خطوط پنجه کلاغی کنار چشم

دکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]

نقش ارث در ایجاد سرطان سینه

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]

آیا کیفیت بوتاکس در بهترین نتایج تزریق موثر است؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

مواد غذایی برای مغز

شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر بهرام اشراقی - فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم
دکتر بهرام اشراقی

فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم


www.dreshraghi.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت