دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان

عوارض احتمالی بیوپسی پستان

دکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]آدرس وب سایت : www.drhakimian.com
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، کوچه 23 تلفن مطب : 36294896 - 031

بیوپسی پستان فرایندی است که در آن نمونه کوچکی از بافت پستان به منظور تست های آزمایشگاهی برداشته می شود. بیوپسی پستان روشی برای ارزیابی ناحیه ای مشکوک در پستان شما جهت تعیین احتمال سرطان پستان می باشد. انواع متعددی از فرایندهای بیوپسی پستان وجود دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

بیوپسی پستان نمونه ای از بافت را فراهم می سازد که پزشکان از آن برای تعیین و تشخیص ناهنجاری هایی سلولی ایجادکننده ی غده یا توده ای پستانی یا دیگر تغییرات غیرطبیعی پستان استفاده می کنند و گزارش آزمایشگاه از بیوپسی پستان می تواند در تعیین نیاز شما به جراحی یا دیگر درمان ها کمک کننده باشد.

دکتر سید محمد رضا حکیمیان فلوشیپ جراحی سرطان با دانش بالا و تجربه سالها کار در ارتباط با سرطان پستان قادر به تشخیص زود هنگام این بیماری بوده و آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می باشند. شماره تماس : 36294896 - 031

افراد مناسب برای بیوپسی پستان

هر فردی، زن یا مرد، با یک رشد مشکوک سینه، ناهنجاری که در مطالعه تصویربرداری تشخیص داده می شود، یا سایر نشانه های سرطان پستان، باید بیوپسی انجام دهد. 90 درصد از تمام سرطان های پستان در زنان وجود دارد؛ با این حال، مردان می توانند مبتلا به سرطان پستان شوند؛ بنابراین مردان نیز باید به طور منظم سینه های خود را مانند زنان برای توده ها و یا سایر علائم سرطان بررسی کنند. مردان مبتلا به اختلال ژنتیکی سندرم (Klinefelte) که همراه با افزایش سایز پستان است؛ تقریباً همان خطر ابتلا به سرطان سینه مانند زنان را دارند.

بیوپسی پستان

علائم پستان جهت رجوع به پزشک

نوبت دهی دکتر حکیمیان

مزایا و معایب روشهای غیر جراحی در مقایسه با بیوپسی های جراحی پستان

به طور کلی، بیوپسی های غیر جراحی کمتر استرس زا هستند؛ هیچ زخم داخلی برای دخالت در ماموگرام های آینده وجود ندارد و خطر عوارض را به حداقل می رساند. پیش از بیوپسی پستان ، در صورت وجود هر یک از موارد زیر آن را به پزشکتان اطلاع دهید:

چنانچه قرار است بیوپسی شما با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی ( MRI ) صورت گیرد؛ به پزشک خود در صورت داشتن دستگاه تنظیم کننده ی ضربان قلب یا دیگر دستگاه های الکتریکی جایگذاری شده در بدنتان یا در صورت باردار بودن یا احتمال باردار بودنتان اطلاع رسانی کنید. به طور کلی MRI تحت شرایط فوق الذکر توصیه نمی شود. در جلسه ویزیتتان سینه بند بپوشید. ممکن است گروه مراقبت پزشکی پس از بیوپسی کمپرس سرد بر روی ناحیه بیوپسی قرار دهند و سینه بند می تواند کمپرس را در جای خود نگه دارد.

انواع روش بیوپسی پستان

روش های متعددی از بیوپسی برای برداشتن نمونه بافت پستان استفاده می شوند. پزشک شما بر اساس سایز، موقعیت و دیگر ویژگی های ناهنجاری پستان، روشی خاصی را توصیه خواهد کرد. برای بسیاری از بیوپسی ها تزریقی برای بی حس شدن ناحیه موردنظر بیوپسی خواهید داشت. انواع بیوپسی های پستان عبارت اند از:

  1. بیوپسی آسپیراسیون سوزن نازک: این روش آسان ترین نوع بیوپسی پستان است و برای بررسی توده ای استفاده می شود که در طول معاینه بالینی پستان احساس شده است. برای این روش، شما روی میزی دراز می کشید. درحالی که پزشک توده را با یک دست، ثابت نگه می دارد؛ از دست دیگر برای وارد کردن سوزنی نازک به درون توده استفاده می کند. سوزن به سرنگی متصل می شود که می تواند نمونه ای از سلول ها یا مایعات را از توده جمع آوری کند. آسپیراسیون سوزن نازک، روشی سریع برای تمییز دادن بین کیست حاوی مایع و توده جامد می باشد بدین صورت از روش های تهاجمی بیوپسی اجتناب خواهد شد. ولیکن چنانچه توده جامد باشد به ارزیابی های بیشتری نیاز خواهد بود.
  2. بیوپسی سوزن هسته ای: این نوع از بیوپسی پستان برای ارزیابی توده پستانی استفاده می شود که در ماموگرافی یا سونوگرافی مشاهده شده است یا پزشک آن را حین معاینه بالینی پستان احساس و لمس کرده است. رایودلوژیست یا جراح از سوزنی نازک و باریک برای برداشتن نمونه بافتی از بافت پستان استفاده می کند که اکثر موارد با استفاده از هدایت اولتراسوند است. نمونه های متعددی هریک در حدود سایز یک دانه برنج، جمع آوری می شوند و برای تعیین خصوصیات مشخص کننده ی وجود بیماری مورد آنالیز قرار می گیرند. بسته به موقعیت قرارگیری بافت، دیگر تکنیک های تصویربرداری مانند ماموگرافی یا MRI برای هدایت قرارگیری سوزن در بیوپسی سوزن هسته ای بسته به موقعیت توده استفاده می شوند.
  3. بیوپسی استریوتاکتیک: این نوع بیوپسی از ماموگرافی استفاده می کند تا موقعیت نواحی مشکوک در سینه را مشخص کند. به طور کلی در این روش، شما به شکم روی تشک تخت بیوپسی دراز می کشید؛ به شکلی که یکی از سینه های شما در سوراخی تعبیه شده در تخت قرار گیرد. ممکن است که لازم باشد در چنین وضعیتی به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت باقی بمانید. این تخت چندین سانتی متر بالا می رود و وسیله ای که توسط رادیولوژیست استفاده می شود، در قسمت تحتانی تخت قرار می گیرد. سینه شما به شکلی محکم بین دو صفحه فشرده قرار می گیرد تا ماموگرافی گرفته شده و محل دقیق ناحیه موردنظر برای بیوپسی را به رادیولوژیست نشان دهد. رادیولوژیست شکاف کوچکی در حدود 4/1 اینچ (تقریباً 6 میلی متر) در سینه شما ایجاد می کند. سپس سوزن یا یک کاوشگر وکیوم کننده را به درون شکاف وارد می کند و چندین نمونه از بافت را برمی دارد.
  4. بیوپسی سوزن هسته ای با هدایت اولتراسوند: در این نوع بیوپسی سوزن هسته ای، اولتراسوند به کار گرفته می شود. اولتراسوند روش عکس برداری است که از امواج صوتی فرکانس بالا برای تولید تصاویر دقیق از ساختارهای درون بدن استفاده می کند. در طول این روش شما روی تخت به کمر یا به پهلو دراز می کشید. با قرارگرفتن دستگاه اولتراسوند (مبدل) در مقابل سینه، رادیولوژیست محل توده را در پستان شما تشخیص داده، شکاف کوچکی برای وارد کردن سوزن ایجاد می کند و چندین نمونه از بافت مشکوک را گرفته و برای تجزیه وتحلیل به آزمایشگاه می فرستد.
  5. بیوپسی سوزن هسته ای با هدایت MRI : این روش از بیوپسی هسته ای تحت هدایت MRI صورت می گیرد. MRI یک تکنیک عکس برداری است که تصاویر مقطعی متعددی را از پستان شما گرفته و آن ها را ترکیب کرده و با استفاده از کامپیوتر، تصاویر دقیق سه بعدی ایجاد می کند. شما در طول این روش روی تخت اسکن دراز می کشید طوری که صورتتان رو به پایین باشد. پستان شما در حفره توخالی تعبیه شده در تخت قرار می گیرد.دستگاه MRI تصاویری را ایجاد می کند که در تعیین محل دقیق برای بیوپسی کمک کننده هستند. شکاف کوچکی در حدود 4/1 اینچ (تقریباً 6 میلی متر) ایجاد می شود تا اجازه ورود سوزن داده شود. نمونه های متعددی از بافت گرفته می شود و برای آنالیزهای تخصصی به آزمایشگاه فرستاده می شود.
  6. بیوپسی جراحی: در بیوپسی جراحی، قسمتی از توده پستان برای آزمایش های تخصصی برداشته می شود. نمونه برداری از طریق شکاف جراحی یا تمام بافت پستان برداشته می شود. (نمونه برداری از طریق شکاف گسترده موضعی یا لامپکتومی). معمولاً بیوپسی جراحی در اتاق عمل با استفاده از آرامش بخش های تزریقی از طریق رگ بازو یا دست (داخل وریدی) انجام می پذیرد و درعین حال از یک بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن پستان شما استفاده خواهد شد.

اینستاگرام دکتر حکیمیان
چنانچه توده در بافت پستان حس نشود، رادیولوژیست شما از روشی به نام منطقه یابی الکتریکی استفاده می کند تا نقشه مسیر برای رسیدن به غده به منظور جراحی مشخص شود. در طول منطقه یابی الکتریکی، نوک یک سیم نازک در داخل بافت پستان قرار داده می شود که این فرایند درست قبل از جراحی انجام می گیرد. در طول جراحی، جراح سعی بر این دارد که با کمک گرفتن از روش منطقه یابی الکتریکی، تمام بافت پستان را بردارد. برای اطمینان حاصل کردن از اینکه تمام بافت برداشته شده است، بافت به آزمایشگاه بیمارستانی ارسال می شود تا لبه های (حاشیه های) بافت بررسی شود.

چنانچه سلول های سرطانی در حاشیه ها وجود داشته باشد (حاشیه های مثبت)، این احتمال وجود دارد که برخی سلول های سرطانی همچنان در پستان وجود داشته باشند و لذا بافت بیشتری باید برداشته شود. چنانچه حاشیه ها پاک باشند (حاشیه های منفی)، بدین معناست که سلول های سرطانی در حد کفایت برداشته شده است.در هنگام بیوپسی پستان، یک نشانگر یا پنس فولاد ضد زنگ در محل بیوپسی روی پستان شما قرار داده می شود. این کار بدین منظور است که اگر بیوپسی شما مثبت بود، پزشک یا جراح بتواند ناحیه بیوپسی را برای برداشتن بافت بیشتر پستان به طریق جراحی تعیین کند.

عوارض احتمالی بیوپسی پستان

به استثنای خستگی جزئی از بیهوشی تزریقی، بیماران معمولاً قبل و یا در طی یک فرآیند احساس درد نمی کنند. خطر عوارض، مانند عفونت و خونریزی، برای روش های غیر جراحی، کم و برای روش های جراحی کمی بالاتر است.

امروزه ماموپلاستی یا جراحی ترمیمی پستان با به کار گیری تکنیک های پیشرفته و روز دنیا، همچنین دستگاه های مجهز و مدرن انجام می شود. این جراحی به منظور ایجاد زیبایی و ترمیم معایب پستان صورت می گیرد.


کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

درمان مشکلات و بیماریهای پوستی با اوزون تراپی

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

آیا دیسک گردن با منوال تراپی درمان میشود؟

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

زیبایی و مراقبت های دوران بارداری

دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]

ارزش تشخیصی سونوگرافی در بیماران مشکوک به آپاندیسیت حاد

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

مراقبت از پوست بعد از میکرودرم ابریژن

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

بیماری زونا چیست و آیا زونا خطرناک است؟

دکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]

درمان درماتیت سبوره

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

انجام سابسیژن چه مزایایی دارد؟

دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]

کاربردهای میکرونیدلینگ برای پوست چیست؟

کلینیک پوست ارکیده [ پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت