دکتر امیر بهنام فر - فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی

درباره سرطان شناسی دستگاه ادراری و تناسلی (اوروانکولوژی) بیشتر بدانید

دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]آدرس وب سایت : www.doctorbehnamfar.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شیخ مفید ، بین چهارراه دهش و رکن الملک تلفن مطب : 36631677 - 031

اورولوژی آنکولوژی شاخه تخصصی اورولوژی است که به تشخیص و درمان سرطان های دستگاه ادراری مردانه و زنانه و اندام های تناسلی مردانه می پردازد. سرطان های اورولوژیک بسیار رایج هستند و بخش قابل توجهی از فعالیت های پزشکی و جراحی اورولوژیست ها را تشکیل می دهند. همشهریان گرامی! اگر با علائم ذکر شده مرتبط با سرطان های دستگاه ادراری مواجه شدید؛ به اوروانکولوژیست در اصفهان مراجعه نمایید.

اورولوژی آنکولوژیست کیست؟

اورولوژی آنکولوژیست پزشک با آموزش های ویژه در تشخیص و درمان سرطان های دستگاه ادراری مردانه و زنانه و اندام های تناسلی مردانه است. این اندام ها شامل مثانه، کلیه ها، پروستات، آلت تناسلی و بیضه ها هستند.

آنکولوژیست های اورولوژی برای درمان بدخیمی های دستگاه ادراری با استفاده از ابزارها و فناوری های مختلف طراحی شده، آموزش دیده اند.

سرطان های اورولوژیک:

انواع مختلفی از سرطان اورولوژیک وجود دارد. برخی از انواع آن هم در مردان و هم در زنان اتفاق می افتد، مانند سرطان مثانه و کلیه و برخی دیگر مختص جنسیت هستند، مانند سرطان بیضه برای مردان.

اوروانکولوژی

انواع سرطان های اورولوژیک مخصوص مردان عبارتند از:

سرطان هایی که می تواند در هر دو جنس رخ دهد، عبارتند از:

سرطان های اورولوژیک رشد غیر طبیعی سلول هایی است که در اندام های دستگاه ادراری مردان و زنان و بیضه ها، پروستات و آلت تناسلی مردان تشکیل می شوند. دستگاه ادراری که ادرار را تولید و ذخیره می کند، شامل کلیه ها، حالب (لوله هایی که ادرار را از کلیه ها به مثانه می برند)، مثانه و مجرای ادرار (لوله ای که ادرار را از مثانه حمل می کند و آن را از بدن دفع می کند) است.

اغلب، سرطان های این اندام ها علائمی مانند درد، توده، عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) یا خون در ادرار ایجاد می کنند. بسیاری از این سرطان ها در صورت تشخیص زودهنگام قابل درمان هستند.

پزشکان اغلب سرطان های اورولوژیک را با جراحی برای برداشتن تومور درمان می کنند. در برخی شرایط پزشکان، پرتودرمانی ( استفاده از پرتوهای پرانرژی مانند اشعه ایکس برای کنترل یا توقف رشد سلول های سرطانی) را توصیه می کنند. سایر بیماران ممکن است برای از بین بردن سلول های سرطانی یا کنترل رشد آن ها شیمی درمانی کنند.

سرطان مثانه یک سرطان نسبتا شایع است و زمانی رخ می دهد که سلول های غیرطبیعی در مثانه، اندامی که ادرار را در بدن ذخیره می کند، رشد کنند. سرطان مثانه اغلب در افراد 60 ساله یا بالاتر رخ می دهد. این بیماری در مردان، افرادی که سیگار می کشند، افرادی که به طور مکرر التهاب مثانه را تجربه می کنند و افرادی که در معرض اشعه و داروهای شیمی درمانی خاص قرار گرفته اند، شایع تر است.

پزشک نمونه ادرار را برای تجزیه و تحلیل آزمایشگاهی می گیرد. همچنین سیستوسکوپی انجام می دهد. اگر پزشک بافت مشکوکی را ببیند، بیوپسی (قطعه کوچکی از بافت) را برای معاینه برمی دارد.

تومورهای کوچکی که اغلب به خارج از مثانه گسترش نیافته اند را می توان از دیواره مثانه خارج کرد. تومورهای بزرگ تر که به دیواره مثانه یا سایر قسمت های بدن گسترش یافته اند، ممکن است نیاز به درمان بیشتری داشته باشند. سایر درمان های سرطان مثانه شامل شیمی درمانی، پرتودرمانی یا ایمونوتراپی است.

علائم:

سرطان کلیه رشد غیرطبیعی سلول در کلیه است. کلیه ها دو اندام هستند که در قسمت میانی پشت قرار دارند و از طریق فرآیند تولید ادرار خون را پاکسازی می کنند. سلول های سرطانی ممکن است در بافت ها یا لوله های داخل کلیه رشد کنند. بیشتر سرطان های کلیه زود و قبل از گسترش شناسایی می شوند که درمان این تومورها را آسان تر می کند.

علائم:

اغلب، سرطان اولیه کلیه هیچ علامتی ندارد. علائم معمولاً تا زمانی که تومور بزرگ نشده باشد، رخ نمی دهد. علائم سرطان کلیه می تواند شامل موارد زیر باشد:

سرطان آلت تناسلی یک سرطان نادر است که از آلت تناسلی شروع می شود. معمولاً به عنوان یک نوع سرطان پوست (سلول سنگفرشی که یک سلول پوست صاف است) شناخته می شود. به طور معمول، سلول های سنگفرشی به آرامی رشد می کنند.

هیچ کس دقیقاً نمی داند چه چیزی باعث سرطان آلت تناسلی می شود. این سرطان در میان مردانی که در دوران نوزادی ختنه می شوند کمتر دیده می شود. به نظر می رسد مردان در صورت ابتلا به HPV یا ایدز، سیگار کشیدن یا درمان های خاصی برای بیماری پوستی پسوریازیس در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

اگر پزشک مشکوک به سرطان آلت تناسلی باشد، ممکن است آزمایش های اضافی از جمله بیوپسی، تصویربرداری (مانند اشعه ایکس یا اولتراسوند) و سایر اسکن ها را انجام دهد تا مشخص کند که چه نوع سرطانی است و آیا در بدن پخش شده است یا خیر.

پزشکان می توانند برخی از تومورهای کوچک را با پرتوهای خارجی درمان کنند، اما رایج ترین درمان برای سرطان آلت تناسلی، جراحی است. در برخی موارد، پزشک می تواند تنها سرطان و برخی از بافت های غیرطبیعی اطراف سرطان را با جراحی بردارد. اگر سرطان فقط در پوست ختنه گاه باشد، ممکن است ختنه برای برداشتن سرطان کافی باشد.

در موارد دیگر، آلت تناسلی ممکن است به طور جزئی یا کامل برداشته شود. این روش که پنکتومی نامیده می شود، رایج ترین و موثرترین درمان برای سرطان آلت تناسلی است. جراح ممکن است غدد لنفاوی مجاور را نیز بردارد.

علائم:

مردانی که سرطان آلت تناسلی دارند ممکن است متوجه علائمی مانند:

سرطان پروستات رشد غیرطبیعی سلول ها در پروستات است، غده کوچکی که در امتداد دستگاه ادراری مردانه زیر مثانه قرار دارد. هدف آن تولید و تغذیه مایع منی است، مایعی که اسپرم را حمل می کند. سرطان پروستات شایع ترین سرطان در بین مردان است که در بین بسیاری از مردان بالای 50 سال شایع است. خوشبختانه، بیشتر سرطان پروستات زود تشخیص داده می شود. در این مرحله، پیش آگهی برای درمان موفق خوب است. آزمایش PSA با معاینه پروستات برای مردان سیاه پوست از سن 45 سالگی و در 50 سالگی برای مردان غیرسیاه توصیه می شود.

علائم:

بسیاری از مردانی که به سرطان پروستات مبتلا هستند، از ابتلا به آن بی اطلاع اند. سرطان پروستات معمولاً بسیار کند رشد می کند و ممکن است در ابتدا علائمی ایجاد نکند. بزرگ شدن پروستات و سرطان پروستات اغلب علائم مشابهی دارند. آگاهی از علائم به منظور بررسی فوری پزشکی ضروری است. اگر سرطان در خارج از پروستات منتشر شود یا شروع به رشد سریع تر کند، می تواند بسیار خطرناک باشد.

سرطان پروستات که در حال رشد است ممکن است علائمی مانند:

سرطان پیشرفته پروستات که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است، ممکن است علائم دیگری مانند:

سرطان بیضه زمانی رخ می دهد که سلول های غیرطبیعی در بیضه رشد کنند. بیضه ها اندام های جنسی مردانه هستند که اسپرم تولید می کنند. آن ها در کیسه ای از پوست به نام کیسه بیضه نگه داشته می شوند. سرطان بیضه معمولا فقط در یک بیضه رخ می دهد. بیشتر سرطان های بیضه از سلول های سازنده اسپرم شروع می شود. دو نوع اصلی سرطان بیضه وجود دارد که شامل سلول های زایا می شود: سمینوما و غیرسمینوما.

سمینوماها به پرتودرمانی به خوبی پاسخ می دهند. این سلول ها به آرامی رشد کرده و گسترش می یابند. غیرسمینوماها سریع تر رشد و گسترش می یابند.

سرطان بیضه نادر است، اما شایع ترین سرطانی است که مردان جوان تجربه می کنند. این بیماری بسیار قابل درمان است، به خصوص زمانی که پزشکان آن را در مراحل اولیه تشخیص دهند و درمان کنند. هیچ کس نمی داند چه چیزی باعث سرطان بیضه می شود. این احتمال وجود دارد که داشتن یک بیضه نزول نکرده یا نقص ژنتیکی به نام سندرم کلاین فلتر ممکن است خطر ابتلا را افزایش دهد. اما بسیاری از مردانی که سرطان بیضه در آن ها تشخیص داده شده است، هیچ عامل خطری ندارند.

بیضه ای که سرطان دارد باید با جراحی برداشته شود. گاهی اوقات، فقط بیضه برداشته می شود (ارکیکتومی) و در برخی موارد، جراح ممکن است غدد لنفاوی مجاور را نیز بردارد. پس از جراحی، برخی از مردان ممکن است به شیمی درمانی یا پرتودرمانی نیاز داشته باشند.

اکثر مردان پس از سرطان بیضه مشکلات جنسی طولانی مدت را تجربه نمی کنند. اکثر مردان هنوز هم می توانند بچه دار شوند، اگرچه مردانی که قبل از سرطان مشکلات باروری داشته اند، ممکن است مشکلات بدتری را تجربه کنند. سایر درمان های سرطان می تواند باعث ناباروری شود. به همین دلیل، برخی از مردان ترجیح می دهند قبل از درمان، اسپرم خود را در بانک اسپرم ذخیره کنند.

علائم:

علائم سرطان بیضه معمولا سامل موارد زیر است:

اکثر مردان خود، سرطان بیضه را در طی یک معاینه ماهانه توصیه شده یا تصادفی پیدا می کنند.

سرطان مجرای ادرار رشد سلول های غیرطبیعی در مجرای ادرار است، لوله ای که ادرار را به خارج از بدن می رساند. این یک سرطان نادر است و تنها یک تا دو درصد از سرطان های اورولوژیک را تشکیل می دهد. در زنان مسن تر و در افرادی که سرطان مثانه داشته اند، شایع تر است.

پزشکان برای کمک به تشخیص سرطان مجرای ادرار با معاینه فیزیکی شروع می کنند. اورولوژیست نمونه ادرار را به آزمایشگاه می فرستد تا وجود سلول های غیرعادی را بررسی کند. برای تأیید تشخیص، متخصص اورولوژی معمولاً از ابزار سیستوسکوپ برای مشاهده داخل مجرای ادرار استفاده می کند. پزشک همچنین ممکن است بافت را بیوپسی کند (نمونه ای جمع آوری کند) و آن را برای بررسی به آزمایشگاه بفرستد.

پزشکان سرطان مجرای ادرار را از طریق جراحی، پرتودرمانی و یا شیمی درمانی درمان می کنند.

علائم:

در ابتدا سرطان مجرای ادرار ممکن است علائمی ایجاد نکند. بعداً افراد ممکن است متوجه ادرار دردناک یا خون در ادرار شوند. اگر یک تومور یا توده به اندازه کافی بزرگ شود، ممکن است مجرای ادرار را باریک کند و ادرار کردن را دشوار کند.

مردان یا زنان در صورت مشاهده موارد زیر باید به پزشک مراجعه کنند:

سایر شرایط غیر از سرطان مجرای ادرار می توانند این علائم را ایجاد کنند. افراد باید برای یافتن علت این علائم با پزشک خود مشورت کنند.

در مواجهه با سرطان کلیه لازم است تا تمام گزینه های درمانی بررسی شوند، هدف از انجام آنها بیان شده و فرد از عوارض جانبی آنها آگاه گردد. اگرچه زمان، یک فاکتور مهم در درمان سرطان است؛ اما بهتر است قبل از انجام روندهای درمانی، نسبت به کسب اطلاعات در مورد هر یک از آنها اقدام گردد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و اقدامات تشخیصی و درمانی سرطان های دستگاه ادارای - تناسلی مانند سرطان کلیه به فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی (اروانکولوژی) مراجعه نمایید.


کاشت مو و هر آنچه باید درباره آن بدانید

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

دلایل نازک شدن موها و راهکار درمانی آن

دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]

روزه داری و بیمار ی ام اس (مولتیپل اسکلروز)

دکتر سید سلمان فاطمی [ متخصص داخلی مغز و اعصاب ]

رفع تعریق زیر بغل با تزریق بوتاکس

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

skin needling

دکتر شهریار پیرانی [ پوست و مو ]

هایفوتراپی چگونه انجام میشود؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]

آیا دیسک کمر میتواند باعث فلج شدن پاها شود؟

دکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]

چند نکته در مورد HPV ویروس پاپیلومای انسانی

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

نمونه برداری از ریه در منزل چگونه انجام میشود؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

لیزر تراپی مو برای درمان ریزش موها

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

ادامه درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

درمان فتق

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

فتق چیست

دکتر عباسعلی نصر اصفهانی [ متخصص جراحی عمومی ]

لیزر درمانی مؤثر برای رفع لک های صورت

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

علت درد استخوان ساعد دست

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

شناسایی و تشخیص انزال تاخیر یافته

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

آستین طبی لنف ادم چیست و چه کاربردی دارد؟

دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

رادیولوژی مداخله ای یا اینترونشنال چیست و چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

درمان انواع اسکولیوز

دکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]

درباره تغییر و اصلاح سبک زندگی بیشتر بدانید

دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]

درمان پیری و رفع چروک های دست با تزریق چربی

دکتر راضیه ایرجی [ متخصص پوست و مو ]

هماتوم یا شکستگی لاله گوش چیست ؟

دکتر علی رفسنجانی [ جراحی پلاستیک و زیبایی ]

برای خط اخم چند سی سی ژل لازم است؟

دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]

سندرم خستگی مزمن (CSF) چیست و چگونه رفع میشود؟

دکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]

بوتاکس؛ کاربردها، نحوه تزریق، عوارض، مراقبتها، هزینه

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]

چگونه زنان مبتلا به واژینیسموس و همسرانشان می توانند از نظر جنسی رشد کنند؟

دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]

فول بادی و توتال بادی در لیزر شامل چه قسمت هایی میشوند؟

کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]

بعد از بیوپسی پستان به چه مراقبتهایی نیاز است؟

دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]

کاتتر چیست و کاتتر گذاری چه کاربردی دارد؟

آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]

آیا کاشت ابرو برای آقایان خوب است؟

دکتر محسن سلیمانی [ پوست و مو ]

رادیوگرافی برای تشخیص آبسه دندان

دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]

روشهای درمان متخصصان طب فیزیکی برای ضعف رفتن دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر لادن ناظمی

پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی


www.doctornazemi.ir
دکتر رامین مدرسی - پوست ، مو و زیبایی
دکتر رامین مدرسی

پوست ، مو و زیبایی


www.doctormodaresi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت