پروستات غده ای است که در زیر مثانه، جلوی راست روده قرار دارد. نقش مهمی در بخشی از دستگاه تناسلی مردان که مایعات حامل اسپرم را تولید می کند، ایفا می کند.جراحی برای برداشتن جزئی یا کامل پروستات پروستاتکتومی نامیده می شود. شایع ترین علل جراحی پروستات سرطان پروستات و بزرگ شدن پروستات یا هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) است.
بدخیمی یا سرطان پروستات، دومین سرطان شایع در میان مردان جهان می باشد. با این وجود اگر این بیماری زود تشخیص داده شود (زمانی که هنوز محدود به غده پروستات است)، بهترین شانس برای درمان موفقیت آمیز را دارد. شما می توانید برای تشخیص و درمان سرطان پروستات به متخصص اورولوژی مراجعه نمایید.
هدف از جراحی شما این است که:
درمان حال کنونی خود
هدف از جراحی پروستات نیز به شرایط شما بستگی دارد. به عنوان مثال، هدف از جراحی سرطان پروستات ، برداشتن بافت سرطانی است. هدف از جراحی BPH برداشتن بافت پروستات و بازگرداندن جریان طبیعی ادرار است.
پروستاتکتومی باز به عنوان جراحی باز سنتی یا روش باز نیز شناخته می شود. جراح شما برشی را در پوست شما ایجاد می کند تا پروستات و بافت های مجاور را خارج کند.
همانطور که در اینجا توضیح می دهیم دو رویکرد اصلی در این روش وجود دارد:
برای هر دو روش، می توانید تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی یا اپیدورال قرار بگیرید.
جراحی لاپاراسکوپی یک روش کم تهاجمی برای جراحی پروستات است. دو رویکرد اصلی برای این نوع روش نیز وجود دارد:
جراحی لیزر پروستات در درجه اول هیپرپلازی خوش خیم پروستات را بدون ایجاد بریدگی در خارج از بدن شما درمان می کند. در عوض، پزشک شما یک فیبر نوری را از طریق نوک آلت تناسلی و داخل مجرای ادرار شما وارد می کند. سپس پزشک بافت پروستات را که جریان ادرار را مسدود می کند، برمی دارد. جراحی لیزر ممکن است آنقدر موثر نباشد.
همانند جراحی لیزر، جراحی آندوسکوپی هیچ برشی ایجاد نمی کند. پزشک شما از یک لوله بلند و انعطاف پذیر با نور و لنز برای برداشتن قسمت هایی از غده پروستات استفاده می کند. این لوله از نوک آلت تناسلی عبور می کند و کمتر تهاجمی در نظر گرفته می شود.
این روش شامل دو رویکرد است:
تمام روش های جراحی با خطراتی همراه هستند، از جمله:
علائمی که نشان می دهد ممکن است عفونت داشته باشید عبارتند از:
سایر عوارض جانبی خاص تر در رابطه با جراحی پروستات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
به خود فرصت استراحت بدهید، زیرا ممکن است بعد از جراحی احساس خستگی بیشتری کنید. زمان بهبودی شما به نوع و طول عمل جراحی، سلامت کلی شما و اینکه آیا از دستورالعمل های پزشک خود پیروی می کنید، بستگی دارد. دستورالعمل های پزشکی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در حالی که می توانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید، ممکن است ایده خوبی باشد که کسی به شما برای مدت زمانی که کاتتر را دارید، کمک کند. همچنین مهم است که در طی یک یا دو روز اجابت مزاج داشته باشید. برای کمک به یبوست، مایعات بنوشید، فیبر را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و ورزش کنید. همچنین اگر این گزینه ها مؤثر نبودند، می توانید از پزشک خود در مورد ملین ها سوال کنید.
اگر کیسه بیضه شما بعد از جراحی شروع به متورم شدن کرد، می توانید با یک حوله غلتان، یک بند برای کاهش تورم ایجاد کنید. در حالی که دراز کشیده اید یا نشسته اید رول حوله را زیر کیسه بیضه خود قرار دهید و انتهای آن را روی پاهای خود حلقه کنید تا حمایت شود. اگر تورم بعد از یک هفته کاهش نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید.
اورولوژی یک تخصص در جراحی است که کار درمان بیماری های مربوط به دستگاه ادراری زن و مرد و اندام تناسلی مردان و مشکلات جنسی آقایان را برعهده دارد. همشهریان محترم! اگر به این دسته از بیماری ها و مشکلات مبتلا هستید به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.